Με την προσδοκία ότι ο σημερινός δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δεν επιφυλάσσει πιο ολέθριες εκπλήξεις από το κλείσιμο της αξιολόγησης, σας συνιστώ κάποια αξιοπρόσεκτα από την τρέχουσα επικαιρότητα.
Πέρασε π.χ. απαρατήρητη η ακόλουθη τολμηρή στην αντικειμενικότητά της διαπίστωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στα «Νέα»:

«Οι δανειστές έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί. Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της δημόσιας διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους»
. Να συμπεράνω ότι έτσι εξηγείται γιατί αιφνιδίως εκτός από την κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε φιλικός προς τον κ. Τσίπρα ακόμα και ο μέχρι τώρα άκαμπτα σκληρός κ. Σόιμπλε; Και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις χαρακτηρίζοντας την πρώτη ανοιχτόμυαλη και τον δεύτερο σοβαρό και σεβαστό πολιτικό; Αραγε αναδεικνύεται σε γερμανοτσολιά, προδότη και εθελόδουλο αποδεχόμενος χωρίς δισταγμούς τις επαχθείς κυρίως για τους μη έχοντες απαιτήσεις της τρόικας από τις οποίες «κάποιοι θα στενοχωρηθούν»;
Εξοργιστική υπήρξε επίσης η ανάδειξη του γεγονότος ότι τη δήθεν κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των μη εχόντων την πληρώνουν οι ίδιοι οι δήθεν ευεργετούμενοι. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επιβάρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Γιατί πίσω από την κάλυψη του υψηλού κόστους ρεύματος για τα νησιά κρύβονται και οι απώλειες εσόδων για τη ΔΕΗ από το εκτραφέν από τον ΣΥΡΙΖΑ κίνημα Δεν Πληρώνω. Δεν πληρώνουν οι φίλοι αλλά και αντίπαλοι του κυβερνώντος κόμματος επαυξάνοντας το κόστος για τους συνεπείς καταναλωτές, ακόμα και αν είναι φτωχότεροι από τους μη πληρώνοντες. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η κοινωνική πολιτική ασκείται από το κράτος διά της γενικής φορολόγησης κυρίως των εχόντων. Εδώ την πληρώνουν απευθείας οι ίδιοι υποτίθεται ευνοούμενοι από αυτήν. Και σε βάρος και της ήδη σχεδόν χρεοκοπημένης ΔΕΗ χάρη στη νομιμοποίηση από κάποιους δικαστές του κινήματος Δεν Πληρώνω, δηλαδή νομιμοποίηση της παρανομίας!
Αλλωστε το ίδιο το κράτος πρωτοστατεί στη μη πληρωμή των υποχρεώσεών του, ώστε έτσι χάρη και στην υπερφορολόγηση των νομοταγών πολιτών να καμαρώνει για τα ουσιαστικά ανύπαρκτα πλεονάσματα. Και έτσι από αυτά που δεν πληρώνει αντλεί και τα αναγκαία κονδύλια για να επιδίδεται πλέον φανερά και αδίστακτα σε αθρόες προσλήψεις. Ρεκόρ πενταετίας σε έκτακτο προσωπικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο που έφθασαν τους 74.879, χώρια η δημιουργία νέων θέσεων αντί κάλυψης κενών και ο πολλαπλασιασμός στις θέσεις μετακλητών ώστε να βολεύονται τα δικά μας παιδιά. Ετσι προέκυψε και η «ανάγκη» για πρόσληψη 2.338 «αρχαιολόγων» στη ΔΕΗ, που όμως θα τους πληρώνουν οι καταναλωτές ρεύματος. Και επειδή η ψηφοθηρία δεν έχει όρια, ο υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης πιέζει τους δημάρχους να παραβιάσουν το Σύνταγμα παρατείνοντας τη θητεία των συμβασιούχων, ενώ μεθοδεύει τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων από αυτούς παρά τη συνταγματική απαγόρευση. Ο κ. Τσίπρας είχε διακηρύξει στη Βουλή «θα είμαστε το κάθε άρθρο του Συντάγματος». Προφανώς εννοούσε όπως πάντα το ακριβώς αντίθετο! «Θα παραβιάζουμε κάθε άρθρο του Συντάγματος».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ