Σου λέει, εδώ δεσμεύτηκα ότι θα σκίσω τα Μνημόνια, θα αυξήσω μισθούς και συντάξεις και θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Εκανα ακριβώς το αντίθετο και παρ’ όλα αυτά με ψήφισαν. Τους είπα ότι αν βγάλει «Οχι» το δημοψήφισμα θα κολλήσω το αποτέλεσμα στη μούρη της Μέρκελ και θα μου χαρίσει το χρέος. Το «Οχι» το έκανα «Ναι», υπέγραψα και τρίτο Μνημόνιο με μέτρα ουρά, φόρτωσα και τη χώρα άλλα 80 δισ. ευρώ χρέος και παρ’ όλα αυτά με ξαναψήφισαν.

Αρα, σου λέει, μπορώ να λέω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι. Αυτοί βλέπουν γραμμές στον ουρανό και πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, τρώνε το κουτόχορτο που τους σερβίρω πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Οπότε, εδώ το Πάσχα έφυγαν 700.000 αυτοκίνητα από την Αθήνα, πού την είδατε την κρίση; Ποια καθυστέρηση στην αξιολόγηση; Αφού έκλεισα μόνο 3,6 δισ. ευρώ μέτρα ενώ ζητούσαν 42 φορές περισσότερα –151,2 δισ. ευρώ! Εξάλλου, ποιος σας είπε ότι θα τα εφαρμόσω; Θα τα ψηφίσω και αν δεν μου ελαφρύνουν το χρέος θα τα πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων. Πού τους είδατε τους πολίτες που δεινοπαθούν; Το 2014 η πλατεία ήταν γεμάτη αγανακτισμένους, είδατε κανέναν σήμερα;
Και ποιος είναι ο Ντάισελμπλουμ που λέει για ενεργοποίηση αντιμέτρων μόνο εάν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ; Δεν ξέρει την τύφλα του. Εδώ μου ζητούσαν 0,5% πλεόνασμα και εγώ, για μαγκιά, έβγαλα 4%. Και όχι από φόρους. Από μίζες τα μάζεψα –7 δισ. ευρώ από μίζες που γλίτωσα! Εδώ ανάγκασα τους εργολάβους να φτιάχνουν τζάμπα τους δρόμους και να τους παραδίδουν πριν την ώρα τους. Εδώ μιλάμε για πολιτικό κολοσσό. Ο μόνος που παραδέχθηκε ότι είχε αυταπάτες. Οχι παίζουμε!
Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι νούμερο από καλοκαιρινή επιθεώρηση. Είναι όμως ο Πρωθυπουργός της χώρας που μας κοροϊδεύει σε ζωντανή μετάδοση!
Ομως το 1,2 εκατομμύρια άνεργοι παραμένει η τραγική αλήθεια. Οπως και η μείωση 100-350 ευρώ τον μήνα σε 900.000 συντάξεις. Και η αύξηση 650 ευρώ τον χρόνο σε κάθε πολίτη από τη μείωση του αφορολογήτου. Και η χώρα στροβιλίζεται μεταξύ Πολάκη και Σκουρλέτη.
Τουλάχιστον, μετά την… κοροϊδία και τις συνεντεύξεις ωραιοποίησης της κατάστασης, ας ελπίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα προσγειωθεί στη σοβαρότητα. Και ότι θα κλείσει, με ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, τη ρημάδα την αξιολόγηση. Οι παράταιροι πανηγυρισμοί των κυβερνώντων να αποκτήσουν, επιτέλους, κάποιο νόημα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ