από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Ενας scouter πολιτευτών αποκαλύπτει...

Ενας scouter πολιτευτών αποκαλύπτει...
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου τυχαία
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η ιστορία που θα σας περιγράψω συνέβη πριν από λίγο καιρό σε ένα από τα τραπέζια της ετήσιας συνέλευσης ενός τοπικού πολιτιστικού συλλόγου στην Αίγλη του Ζαππείου. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και δεν έχω σκοπό να περιγράφω τις εκδηλώσεις διασυλλογικών φορέων, πλην όμως αυτή τη φορά μου κέντρισε το ενδιαφέρον επειδή μετείχαν βουλευτές και «ανιχνευτές» (ας τους ονομάσω έτσι) πολιτικών προσώπων. Οπως ήταν φυσικό, οι καλεσμένοι βουλευτές (στην πλειοψηφία τους γαλάζιοι) έστρεψαν την προσοχή τους σε έναν συγγενή αρχηγού κόμματος, ο οποίος παρά τις διαψεύσεις ότι ασχολείται μόνον με τα επαγγελματικά του καθήκοντα, κάνει και τον... scouter στο κόμμα συγγενούς του που, όπως λένε οι πληροφορίες μου, θέλει νέους υποψηφίους, χωρίς παρελθόν σε εγκληματικές και παράνομες πράξεις.

nnn

Ετσι έπεσε η πρώτη ερώτηση. Αφορούσε έναν βουλευτή, ο οποίος έμεινε χωρίς κόμμα, που παρουσιάζεται συνήγορος των κυβερνητικών θέσεων (με απανωτές ερωτήσεις και συχνάκις με μηνύσεις), εάν όντως προτίθεται να έρθει στο κόμμα του συγγενούς του, αφού όπως ειπώθηκε «δεν του κάνουν τελευταίως όλα τα χατίρια στο κυβερνών κόμμα». Ο... ιχνηλάτης ή ανιχνευτής (πείτε τον όπως θέλετε) πολιτικών στελεχών (κυρίως πρώην αστυνομικών διευθυντών και απόστρατων αξιωματικών) βεβαίωσε ότι άνθρωποι του εν λόγω βουλευτή ήρθαν πράγματι σε επαφή μαζί του για να τον βολιδοσκοπήσουν εάν θα τον ήθελαν για υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές, σε συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Εδωσε μάλιστα και ονόματα των συνεργατών του εν λόγω βουλευτή, με τους οποίους συναντήθηκε: «Και τι του απαντήσατε;» ρώτησε με εύλογη απορία ένας γαλάζιος βουλευτής: «Του διεμήνυσα ότι δεν τον θέλουμε στο κόμμα, δεν του έχουμε εμπιστοσύνη, είναι ασταθής και του κλείσαμε οριστικά την πόρτα». «Σκέψου» έλεγε ο γαλάζιος βουλευτής «ούτε αυτοί τον θέλουν».

nnn

Η συζήτηση όμως δεν έληξε εκεί. Και παρά το γεγονός ότι το γλέντι άναψε με χορούς (από μουσική CD), οι γαλάζιοι βουλευτές είχαν και άλλες απορίες για τον εν λόγω βουλευτή. Ρώτησαν λοιπόν ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον του. Αλλοι είπαν ότι είναι απρόβλεπτος και μπορεί να είναι υποψήφιος παντού, ακόμα και ως... περιφερειάρχης. Ενώ άλλοι που φάνηκαν να γνωρίζουν περισσότερο τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του βουλευτή προέβλεψαν ότι θα «επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, δηλαδή στο κόμμα από όπου έφυγε». Και τότε νέα απορία; Και αν το κόμμα αυτό δεν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό ήρθε αστραπιαίως: «Εχει κάνει τόσα ρουσφέτια ο αρχηγός που δύσκολα μένει έξω από τη Βουλή».

nnn

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Στη συζήτηση παρενέβη και ένας... καναλάρχης (σχετικά μικρού καναλιού, αλλά με εθνική εμβέλεια), ο οποίος μόλις άκουσε το όνομα του βουλευτή έβαλε και αυτός τον οβολό του στην... πληροφόρηση. Αποκάλυψε ότι ο βουλευτής αυτός του ζήτησε να... πληρώσει για να έχει μια εκπομπή στο κανάλι του. Δέχτηκε, αλλά ποτέ δεν πλήρωσε και έτσι αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

Η παράνοια των λογαριασμών της ΔΕΗ

Η αγανάκτηση των πολιτών για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ διογκώνεται, και αυτό φάνηκε και από όσα είπε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Ν. Μπουλαξής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι χρεώσεις πέραν του ρεύματος είναι υπερβολικές. Με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση να είναι τέτοια, που οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν, ακόμα και όταν προσπαθούν να είναι εντάξει προς την ΔΕΗ, η οποία, βεβαίως, ζημιώνεται.

Τέλη - τέλη - τέλη

Κάθε λογαριασμός επιβαρύνεται με τέλη υπέρ ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας), υπέρ πολυτέκνων, υπέρ δομών αλληλεγγύης, υπέρ νησιωτικών περιοχών. Για τα νησιά εισπράττεται το 90% των τελών. Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και το τέλος υπέρ ΕΡΤ. Οι επιπλέον αυτές χρεώσεις δεν έχουν ούτε ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος της ΡΑΕ ήταν αποκαλυπτικός ως προς την έκταση που έχει λάβει το θέμα αυτό λέγοντας ξεκάθαρα ότι για να αλλάξουν οι χρεώσεις αυτές πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, καθώς η Αρχή δεν έχει καμία αποφασιστική αρμοδιότητα όταν μιλάμε για νόμο. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας προβλέπεται κρατική επιχορήγηση, διότι είναι υποχρέωση του κράτους, την οποία δεν μπορεί να μετακυλύει στους καταναλωτές. Αλλά και για τις εξωφρενικές χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνονται όσοι υπερβούν τις 1.000 kwh το δίμηνο μίλησε ο πρόεδρος της ΡΑΕ λέγοντας ευθέως ότι αυτό αποτελεί στρέβλωση και είναι προβληματικό. Δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στον αρμόδιο υπουργό να το διορθώσει. Με λίγα λόγια, απαιτείται άμεσα πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης για εξορθολογισμό αυτής της παράνοιας που έχει επικρατήσει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο αρχισυντάκτης υπουργός

Καμία εντύπωση δεν μου προκάλεσε η δεκασέλιδη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς του Πάσχα στην άρτι εγκαινιασθείσα από τους Χρ. Σπίρτζη και Αλέξη Τσίπρα Ιονία Οδό. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή ο κ. Σπίρτζης (αν και δεν φέρει η ανακοίνωση την υπογραφή του) συνηθίζει και τις πολυσέλιδες αναφορές (κυρίως όταν αποστέλλει εξώδικα), αλλά και τις υποδείξεις πώς να γράφονται οι... ειδήσεις.


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ψέμα στο ψέμα | 22/04/2017 11:17
  Πότε ακριβώς έγιναν τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού; Εν αναμονή απαντήσεως από τον έγκριτο αρθρογράφο.
  Πιπίτσα
  απάντηση00
   
   
  Δημοσια Επιχειρηση Ξεζουμισματος | 21/04/2017 20:41
  Ερωτηση - αν η ΔΕΗ ηταν ιδιωτικη, θα μπορουσε να επιβαλλει τοσα τελη υπερ τριτων? Οπως φαινεται η ΔΕΗ ειναι ενας τεραστιος κρατικος εισπρακτικος οργανισμος στην Ελλαδα σημερα, που το κρατος τη χρησιμοποιει σα μεσο εκβιασμου των πολιτων σε στυλ αν δεν πληρωσετε το λογαριασμο, με ολα τα χαρατσια που περιεχει, εγω θα σας κοψω το ρευμα, ακομα και αν το ιδιο το ρευμα μπορειτε και θελετε να το πληρωσετε. Καποτε η Μερκουρη ειχε πει οτι ουτε σωστο ουτε συνταγματικο ειναι να πληρωνει ο κοσμος εισφορα για την ΕΡΤ μεσω των λογαριασμων ΔΕΗ, οι συντροφοι της ειπανε πως αλλιως θα τους τα παρουμε? Και οι συνδικαλιστες ξερουν οτι η ΔΕΗ κραταει τον κοσμο απο τα φρυδια και το εκμεταλευονται. Ωραια, ε?
  Πληρωνε κοσμε
  απάντηση10
   
   
  21η Απριλίου 1967 | 21/04/2017 15:54
  Σε μια ...συνέλευση πελοποννησιακού(?) πολιτιστικού συλλόγου όλη η Δεξιά των καπιταλιστών που κυβέρνησε την χώρα με τον μεταξά πριν τους γερμανούς ναζιστές.μαζί με τους γερμανούς ναζιστές,με τους άγγλους αποικιοκράτες,με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές.με την Ε.Ε κ.λ.π κ.λ.π 1. Ο ναζιστής Νίκος 2.Ο αδερφός Ηλίας 3.Ο πρόεδρος χέρι-χέρι γιώργος 4.Ο πσεκαζμένος Νίκος κ ο πσεκαζμένος Πάνος 5.Ο ...trendy (νεό)φιλελεύθεροΙ ΝΔμοκράτες Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών
  ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ
  απάντηση513
   
   
  Αποκατάσταση | 21/04/2017 07:18
  Ως πολύτεκνος σας διαβεβαιώ ότι ουδέποτε ωφελήθηκα ειμή μόνο για την μεττεγγραφή των παιδιών μου από ΑΕΙ τ επαρχίας και αυτό με το ζόρι λόγω φορολογικής δήλωσης.Τώρα δεν ισχύει πλέον. Όσον αφορά το λογαριασμό της ΔΕΗ όλοι μπορούν να βάλουν νόμιμα φωτοβολταϊκά στις στέγες τους και να συμψηφίσουν την αυτοπαραγωγή με την κατανάλωση ώστε στο τέλος του χρόνου να πληρώνουν ασήμαντα ποσά.Προβλέπω ότι τα επόμενα χρόνια όλες οι ταράτσες θα έχουν φωτοβολταϊκά πάνελ. Δυστυχώς κανείς δεν το προβάλλει Ήταν ο τελευταίος νόμος 30-12-14 του < αποτυχημένου > Α.Σαμαρά που πρέπει πάση θυσία να τον < κοντύνουμε > μήπως ....
  Katsikis
  απάντηση393