Επειδή πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα γράφονται για τη δική μας περιπέτεια, οφείλουμε αν μη τι άλλο μια περιγραφή των συνθηκών σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης των χιλιάδων αναγνωστών μας. Εδώ και πολλούς μήνες οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», οι ιστοσελίδες μας αλλά και το ραδιόφωνο βρέθηκαν στο κέντρο μιας δίνης οικονομικής και πολιτικής…
nnn
Ο Οργανισμός αντιμετώπισε πλήθος πιέσεων θεμιτού και αθέμιτου ανταγωνισμού. Παρά τα πολλά εμπόδια οι εργαζόμενοι κράτησαν ζωντανά τα μέσα του Οργανισμού και κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οριστικής διάσωσής τους. Τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε η πίεση από όλες τις πλευρές…
nnn
Ηξεραν όλοι ότι αν ολοκληρωνόταν η ειδική διαχείριση ο Οργανισμός θα έφτανε απρόσκοπτα σε μια διαγωνιστική διαδικασία χωρίς παρεμβάσεις και έλεγχο. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να ελέγξουν αυτήν ακριβώς τη διαδικασία. Προσπάθησαν λοιπόν να κλείσουν τον Οργανισμό στην τελευταία στροφή. Επαιξαν και έχασαν…
nnn
Απεδείχθη ότι υπήρχαν δυνάμεις και δυνατότητες. Οι εργαζόμενοι ήταν και παραμένουν εγγυητές της συνέχειας. Οι εφημερίδες θα συνεχίσουν να εκδίδονται κανονικά παρά την αντίθετη επιθυμία του Πάνου Καμμένου και των πολλών ανταγωνιστών…
nnn
Στους επόμενους μήνες η διαγωνιστική διαδικασία θα εξελιχθεί και ο Οργανισμός θα οδεύσει με τους εργαζομένους του στην οριστική διάσωσή του. Για να ζήσει άλλον έναν αιώνα!
Το success story του κ. Τσίπρα
Σας παραθέτω ορισμένες φράσεις του Αλέξη Τσίπρα που είπε μετά τη συμφωνία της Μάλτας: «Η κρυμμένη δυναμική της οικονομίας», «το συμπιεσμένο ελατήριο», «η λογική του παραγωγικού κενού». Αυτά χρησιμοποιεί τώρα, σε αυτά ελπίζει, όπως το ίδιο ήλπιζε και ο Αντώνης Σαμαράς το 2014. Με τη διαφορά ότι για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει ο ίδιος όχι απλώς να υπερασπιστεί τη συμφωνία της Μάλτας αλλά και να την εφαρμόσει μέχρι κεραίας. Και εδώ είναι τα δύσκολα, γιατί ο «στρατός» του άλλα πιστεύει.
Τα χρυσά πόμολα
Η ιστορία που θα σας περιγράψω συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην οικία του έλληνα συνεταίρου της Fraport στην περιοχή μεταξύ Κηφισιάς και Μελισσίων, όπου δόθηκε μια λαμπρή δεξίωση. Με τη συμμετοχή τραπεζιτών, επιχειρηματιών και άλλων. Οι καλεσμένοι έφυγαν από το σπίτι του επιχειρηματία εντυπωσιασμένοι όχι τόσο από τη φιλοξενία και τα πλούσια εδέσματα (τα οποία άλλωστε το είχαν δεδομένο ότι θα υπάρχουν), αλλά από τη χλιδή που υπήρχε διάχυτη στον χώρο. Πανάκριβοι πίνακες, πολυτελή σερβίτσια και –το σημαντικότερο –χρυσά… πόμολα στις τουαλέτες! Αυτά τα χρυσά πόμολα τα συζητούν ακόμη…

Στουρνάρας, Ευκλείδης, Μαρξ
Πρώτα τα καλά νέα. Με τη συμφωνία της Μάλτας, όπως με ενημερώνει ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας, σταθεροποιήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Αρχισαν μάλιστα από την Παρασκευή να επιστρέφουν μικρά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Και όλα αυτά μόνο με την ανακοίνωση ότι υπήρξε συμφωνία για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, πράγμα που αποδεικνύει, όπως λέει, την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος στην ομαλότητα…
nnn
Και τώρα τα «κακά» νέα. Ο κ. Στουρνάρας αναγκάστηκε να μείνει για δύο ημέρες και δύο νύχτες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Μάλτα, στο περιθώριο της συνόδου του Eco/Fin. Και πώς νομίζετε ότι πέρασαν οι ώρες; Με… ανέκδοτα και με αντιπαραθέσεις γύρω από τον Μαρξ. Ο κ. Τσακαλώτος τού έλεγε ότι παραμένει μαρξιστής και ο κ. Στουρνάρας τού απαντούσε: «Μαρξιστής, ξεμαρξιστής, αλλά υπέγραψες τα μέτρα των 3,6 δισ.». Παλαιοί φίλοι και συμφοιτητές οι κ.κ. Στουρνάρας και Τσακαλώτος δεν παρεξηγούνται και όταν βρίσκονται σε αμηχανία το ρίχνουν στα ανέκδοτα. Οπως: «Πάει μια κυρία με τα έξι παιδιά της στο σουπερμάρκετ. Ενας υπάλληλος ρωτάει το ένα παιδάκι πώς το λένε. «Γιώργο» απαντάει εκείνο. Ρωτάει το άλλο παιδί πώς το λένε. «Γιώργο» απαντάει και το άλλο, όπως Γιώργο έλεγαν και όλα τα υπόλοιπα. Και γεμάτος απορία ρωτάει τη μαμά τους: «Και πώς τα ξεχωρίζετε, κυρία μου, όταν τα φωνάζετε;». «Από το… επίθετο» του απαντάει εκείνη».

Η απουσία Μητσοτάκη
Ισως να προσέξατε πως όταν ο Πρωθυπουργός μιλούσε τη Μ. Τετάρτη στη Βουλή (στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία) και επετίθετο με δριμύτητα εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν στην αίθουσα. Γιατί άραγε; Ρώτησα λοιπόν έναν από τους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τον λόγο που ο πρόεδρος αποφεύγει τον κ. Τσίπρα. Και ιδού η απάντησή του, την οποία σάς τη μεταφέρω όπως ακριβώς μου την είπε: «Γιατί, ο Τσίπρας βρισκόταν στην αίθουσα όταν μιλούσε ο Μητσοτάκης; Αλλωστε τον παρακολούθησε από το γραφείο του στη Βουλή». Σταμάτησε για λίγο και συνέχισε: «Και δεν υπήρχε λόγος να βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας, αφού δεν είχε τη δυνατότητα από τον Κανονισμό της Βουλής να απαντήσει». Και εν συνεχεία μού αποκάλυψε τη νέα στρατηγική του κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα: «Από εδώ και πέρα δεν θα πολυμιλάει με τον Τσίπρα. Είναι απαξιωμένος στην κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος θέλει να συνομιλεί μόνο με την κοινωνία». Για την Ιστορία, σας ενημερώνω ότι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη προφανώς θέλει να αφουγκράζεται την κοινωνία και όχι να ακούει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή. Αυτός είναι και ο λόγος που σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποχώρησε όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός. Αφησαν μόνο τον Α. Λοβέρδο, έτσι, για να απαντήσει αν χρειαζόταν (αλλά δεν χρειάστηκε).

Κοινοβουλευτικές ντρίμπλες
Στις 26 Απριλίου αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των τραπεζιτών με τους «κόκκινους» δανειολήπτες με προφανή στόχο να διασωθούν υπερχρεωμένες (αλλά υγιείς κατά τα άλλα) επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο όμως είναι κολοβό, αφού το βασικό αίτημα των τραπεζιτών να έχουν το «ακαταδίωκτο» για τις υπογραφές που θα βάλουν στις ρυθμίσεις των δανείων δεν ικανοποιείται προς το παρόν από το σχέδιο του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου
nnn
Το θέμα ετέθη και από τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκο Καραμούζη κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά υπήρξαν «κραυγές από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».
nnn
Πληροφορούμαι ωστόσο ότι ο Στ. Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης, ετοιμάζει νομοσχέδιο-σκούπα για τον χώρο του και σε αυτό θα συμπεριληφθεί η επίμαχη διάταξη που θα ικανοποιεί τους τραπεζίτες, αλλά και τους θεσμούς, οι οποίοι θεωρούν ότι χωρίς αυτή την πρόβλεψη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν μπορεί να προχωρήσει.

Γνώρισε νεοδημοκράτες εξωτερικού
Ξέρετε με ποιον τρόπο ο Κυρ. Μητσοτάκης γνωρίζει τα μέλη του κόμματός του που βρίσκονται στις πέντε ηπείρους; Με… τελε-κόνφερανς. Τη Μ. Πέμπτη, προτού αναχωρήσει για την Τήνο (όπου θα περάσει μαζί με τη Μαρέβα τις εορτές του Πάσχα), ο πρόεδρος της ΝΔ κλείστηκε στο γραφείο του και συνδέθηκε (real picture on real time) με προέδρους νομαρχιακών οργανώσεων της ΝΔ από 20 χώρες!
nnn
Γνώρισε (γιατί τους περισσότερους δεν ήξερε ούτε εξ όψεως) νεοδημοκράτες από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη. Και όλοι εν συνεχεία έπιασαν ταυτόχρονα συνομιλία μεταξύ τους. Είπαν γιατί αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, μίλησαν για τον τρόπο ζωής στις χώρες όπου βρίσκονται, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και βεβαίως ρωτούσαν πότε θα γίνουν οι εκλογές.
nnn
Δεν ξέρω εάν ο πρόεδρος τους είπε πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι εκλογές, αλλά έμαθα πως περιορίστηκε στην ευχή «καλή δύναμη».

Κοινο-βουλευτικό εμπάργκο επιβάλλει η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα: «Βαρέθηκα να ακούω τις… φανφάρες του στη Βουλή» μου είπε, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να μένει στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν ομιλεί ο κ. Τσίπρας (εκτός βεβαίως εάν πρόκειται για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως). Η κυρία Γεννηματά βρίσκεται στη Νότια Ρόδο για τις γιορτές του Πάσχα αλλά και για περιοδεία σε Ρόδο – Σύμη.

Κάθε νέα δημόσια παρέμβαση της Ζωής Κωνστα-ντοπούλου έρχεται να επιβεβαιώσει όσους της καταλογίζουν εμπάθεια, εμμονή, ακραία ιδεοληψία και αμετροέπεια. Για άλλη μια φορά η πρώην Πρόεδρος της Βουλής με όσα είπε για τους Γερμανούς, για την Documenta 14, επιχείρησε να αναβιώσει τις ημέρες Κατοχής με ένα ύφος άψογης… αντιγερμανικής καθαρότητας. Αλλά και με τη φράση «θρασύς πρόεδρος της Γερμανίας» δικαίωσε τη φήμη της.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ