Φτάσαμε στην εφιαλτική κατάσταση να απειλούνται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων από τα συσσωρευμένα χρέη στις Τράπεζες –Εφορία –ΙΚΑ –ΟΑΕΕ και σε τρίτους.

Μην αναρωτιόσαστε πώς ενώ μήνα με το μήνα αυξάνουν τα έσοδα του δημοσίου ταυτόχρονα αυξάνονται και τα χρέη των φορολογουμένων στο δημόσιο.
Ο φόβος των κατασχέσεων της περιουσίας και των δεσμεύσεων των λογαριασμών είναι αυτός που αναγκάζει τους πολίτες – έχουν δεν έχουν – να πληρώνουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την εγκύκλιο 1041/2017 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι από την κατάσχεση για οφειλές στο δημόσιο εξαιρούνται μόνο πράγματα που είναι αναγκαία για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του.
Προβλέπονται ακόμη και άλλα επαχθέστερα μέτρα κατά των οφειλετών τόσο του Δημοσίου όσο και των Τραπεζών.
Και το ερώτημα είναι που θα φτάσουμε. Ολη αυτή η πίεση αυτό οδηγεί την Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο «Σοβιέτ» όπου όλα ήταν κρατικά, αλλά τουλάχιστον εκεί υπήρχε κοινωνικό κράτος, γιατί στην περίπτωσή μας είναι ανύπαρκτο.
Συμπερασματικά με τα επτά χρόνια των μνημονίων κατάφεραν στοχευμένα οι δανειστές να «δέσουν» τους περισσότερους Έλληνες στις Τράπεζες και το Δημόσιο χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα αντίδρασης, με τις Κυβερνήσεις να εκτελούν πιστά τις εντολές των ξένων.
*Ο κ. Παναγιώτης Μπατσαρισάκης είναι οικονομικός αναλυτής –Επιχειρηματικός Σύμβουλος