Δεν φτάνει η αγωνία χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά κάποιοι επιμένουν να παίζουν στην πλάτη τους πολιτικά παιγνίδια εντυπώσεων.

Το υπουργείο Παιδείας αντί να κάνει το αυτονόητο, να φροντίσει δηλαδή την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και την ηρεμία των υποψηφίων, προσπαθώντας να περιορίσει τις εντυπώσεις από τη μείωση των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης, ανακίνησε ξαφνικά θέμα για πέμπτο μάθημα, προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις, για να ανακαλέσει την απόφαση λίγο αργότερα.

Παράλληλα δημιούργησε ένα ακόμα θέμα με τη μετακίνηση των εξετάσεων για όσους τυχόν αρρωστήσουν το Σεπτέμβριο και αφού προηγουμένως έχουν βγει τα αποτελέσματα…Όπως ήταν αναμενόμενο μπήκε στο χορό των πολιτικών αντιδράσεων και η αντιπολίτευση με αποτέλεσμα για μια φορά ακόμα να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ να γίνονται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.
Είναι τραγικό για μια ευρωπαϊκή, υποτίθεται, χώρα οι πανελλαδικές εξετάσεις να αποτελούν κάθε φορά μείζον θέμα. Μια διεκπεραιωτική διαδικασία, στην οποία η πολιτεία θα έπρεπε να είχε ελάχιστη ως μηδαμινή ανάμειξη, να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
Δεν φτάνει που έχουμε μετατρέψει συνολικά το χώρο της παιδείας σε προνομιακό πεδίο κομματικών παιγνίων, δεν φτάνει που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα, αλλά ακόμα και μια διαδικασία, όπως οι πανελλαδικές, που παρά τα προβλήματα της λειτουργεί χωρίς αμφισβητήσεις,κάποιοι προσπαθούν να τη δυναμιτίσουν.
Αντί να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν επιτέλους στις αλλαγές που χρειάζονται τόσο τα πανεπιστήμια, όσο και οι εισαγωγικές εξετάσεις, ορισμένοι εξακολουθούν να παίζουν με το μέλλον χιλιάδων παιδιών.

ΤΟ ΒΗΜΑ