Δύο κορυφαίοι Υπουργοί της «κυβερνώσας Αριστεράς» προσπάθησαν πριν από λίγες μέρες να δικαιολογήσουν απαράδεκτα το «παχυλό εφάπαξ» των 258 .000 (!) ευρώ που πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας του φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ με τη συνταξιοδότησή του!

Βεβαίως ο συγκεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος είχε διοριστεί από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Επομένως την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις του την είχε η σημερινή κυβέρνηση ( είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι).

Και αντί οι Υπουργοί κ. κ Σταθάκης και Τζανακόπουλος να καυτηριάσουν ηθικά το γεγονός ότι ένας άνθρωπος συνταξιοδοτήθηκε από μια κρατική εταιρεία –παίρνοντας ένα τόσο παχυλό εφάπαξ- προσπάθησαν να τον καλύψουν εντελώς ακατανόητα και ύποπτα με ασθενή νομικά επιχειρήματα!

Και πότε έγινε αυτό; Σε μια εποχή όπου η απόλυτη φτώχεια έχει αγγίξει το 35,7 % των Ελλήνων και όταν γυρίζουμε στην εποχή του 1960, αφού «στήνονται» πρωινά συσσίτια στα σχολεία για τα πολλά φτωχά παιδιά τα οποία δεν διατρέφονται ορθά!

Κάτι ανάλογο περίπου είχε συμβεί και στην Αμερική το 2008 με τις χρεοκοπημένες χρηματοοικονομικές εταιρείες που είχαν διασωθεί με 700 δισεκατομμύρια δολάρια από λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων και μετά από λίγο άρχισαν να μοιράζουν προκλητικά μπόνους στα στελέχη τους!

Κατά συνέπεια, εφόσον ο ΔΕΣΦΑ εξακολουθεί να ελέγχεται ακόμη από το κράτος, είναι ακατανόητο να επιτρέπονται από την κυβέρνηση της «ψευδο-αριστεράς» τέτοιες προκλητικές συνταξιοδοτικές αποδόσεις, όταν πετσοκόβονται άγρια οι συντάξεις των υπολοίπων Ελλήνων που πληρώνονται από το κράτος!

Διαφορετικά βρισκόμαστε μπροστά στο περίφημο φαινόμενο του κυνισμού της εξουσίας! Οι κυνικοί λένε ανοικτά και ξεδιάντροπα ότι μας ενδιαφέρουν μόνο τα ιδιαίτερα συμφέροντα των δικών μας ανθρώπων ! Της δικιάς μας κομματικής νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτε άλλο! ( («Ζίζεκ , Προβλήματα στον παράδεισο»).

Απογοητευτικό συμπέρασμα; Η περίφημη ηθική της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ένας επικίνδυνος μύθος!

Ο κ. Καλφέλης Γρηγόρης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ
kalfelis@law.auth.gr