Ηταν ίσως από τις πιο λαμπρές της χριστιανοσύνης η τελετή που έγινε στον Πανάγιο Τάφο για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, με τον Αλέξη Τσίπρα (στη φωτογραφία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο) τιμώμενο πρόσωπο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εύχεται «Χρόνια Πολλά στον Αλέξιο», τον ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να ζητεί συνεχώς (κατά τη διάρκεια της τελετής)… ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, και την Τόνια Μωροπούλου (που είχε την επίβλεψη της αναστήλωσης) να καμαρώνει για τον πρωθυπουργό φοιτητή της, στα χρόνια που ο Αλέξης έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΕΜΠ…
nnn
Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε για καλά τη στροφή του προς τη χριστιανοσύνη. Δεν είναι ότι απέδωσε το μήνυμα του Παναγίου Τάφου, που είναι η συνεννόηση για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ούτε ο χαρακτηρισμός που έδωσε για τον Πανάγιο Τάφο ως «κορυφαίου συμβόλου της χριστιανικής πίστης», είναι και το γεγονός ότι –όπως αποκάλυψε –είχε επισκεφθεί τέσσερις φορές τα Ιεροσόλυμα και παρακολουθούσε βήμα προς βήμα τις εργασίες της αναστήλωσης. Ισως σε αυτό να συνέτεινε και η ευχή που του έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης: «Μακάρι να οδηγήσετε τους Ελληνες σε λιμάνι ευημερίας».

nnn
Οι τηλεοπτικές κάμερες καραδοκούσαν και ήταν μονίμως στραμμένες σε αυτόν και έτσι κράτησε όλα τα προσχήματα της αριστερής του αντίληψης: Ολοι έκαναν τον σταυρό τους, όλοι προσευχήθηκαν, πλην του κ. Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο έδειχνε εκστασιασμένος από τη μαγεία του μνημείου…
nnn
Την επόμενη φορά που δήλωσε υπερήφανος ήταν όταν είπε πως είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και πως βλέπει τους δασκάλους του να βοηθούν στην αποπεράτωση του έργου. Εννοούσε την Τόνια Μωροπούλου, η οποία και ανέλαβε όλο το βάρος της αναστήλωσης, την οποία ο κ. Τσίπρας είχε καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο. Ρώτησα την Τόνια Μωροπούλου εάν ήταν καλός και συνεπής με τις εργασίες του φοιτητής ο Πρωθυπουργός και εκείνη απέφυγε να απαντήσει, θέλοντας να δείξει μόνον τη σημασία στην πρόκληση της επιστήμης και της πίστης για την αναστήλωση. Αυτό που είπε για τον κ. Τσίπρα ως φοιτητή ήταν ότι «ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος». Πέραν τούτου ουδέν.
nnn
Ηταν στο Ιεροσόλυμα και η Φώφη Γεννηματά προσκεκλημένη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου (όταν τον είχε συναντήσει στη Ρόδο), αλλά από την πολυκοσμία δεν έτυχε να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό, πέραν του τυπικού χαιρετισμού. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, αν και προσεκλήθη, δεν παρέστη, και έστειλε αντιπρόσωπο τον Κ. Τσιάρα. Δίπλα στον κ. Τσίπρα δεν κάθισε ούτε η Φώφη Γεννηματά ούτε ο κ. Τσιάρας, παρά ένας υπουργός από την Ιορδανία με τον οποίο είχαν σύντομη συνομιλία. Οπως σύντομη συνομιλία είχε ο Πρωθυπουργός και με τον εκπρόσωπο του Πάπα. Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συναντήσει (για τρίτη φορά) ο κ. Τσίπρας σε λίγες ημέρες στη Ρώμη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.


Πού χάθηκε η Ρένα Δούρου;

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου και θυμήθηκα τη Ρένα Δούρου, τότε (με την πρώτη φορά Αριστερά) που διοργάνωσε το εθνικοαπελευθερωτικό γλέντι στο Σύνταγμα με χορούς και με νταούλια και αναρωτήθηκα τι κάνει η περιφερειάρχης. Την ανακάλυψα στις Βρυξέλλες εγκαινιάζοντας το ευρωπαϊκό γραφείο της περιφέρειάς της, πράγμα που σημαίνει ότι η Ρένα (αφού έλυσε όλα τα προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής) ανοίγει τα φτερά της και στην Ευρώπη. Μάλιστα, εγκαινιάζοντας το γραφείο της είπε ότι αυτό «θα συμβάλει αποφασιστικά στην εξωστρεφή λειτουργία της Περιφέρειας στην ενίσχυση των νέων μορφών επιχειρηματικότητας με έμφαση τις καινοτόμες δράσεις και την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης».


Ο Βλάσης, η Εύη και η… Τίτη

Ακόμη να περάσει ο απόηχος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το περίεργο από όλη αυτή τη συνεδρίαση, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι ότι δεν έμειναν οι οδηγίες που έδωσε ο αρχηγός για να μην ψηφιστούν τα μέτρα, αλλά η ανακατωσούρα που προκαλείται στο κόμμα με τους νέους υποψηφίους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Πρώτα απ’ όλα, η περίπτωση Κώστα Βλάση (βουλευτή Αρκαδίας): Αν και ήταν ενεργό μέλος της Πολιτικής Ανοιξης και είχε βοηθήσει στο παρελθόν στην εκλογή του Πέτρου Τατούλη ως περιφερειάρχη, ο κ. Βλάσης εστράφη δημοσίως εναντίον του κ. Τατούλη, επειδή αφενός θέλει να τοποθετήσει, όπως είπε, την κόρη του Εύη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (όπου ήταν όμως υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές), αφετέρου επειδή ο Πέτρος Τατούλης με την ισχύ του περιφερειάρχη απαγορεύει στα μέλη της Νομαρχιακής να παρίστανται στις εκδηλώσεις βουλευτών της ΝΔ στην Αρκαδία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε θέση, απλώς απάντησε ότι οι σίγουροι υποψήφιοι είναι μόνον οι νυν βουλευτές της ΝΔ. Υπάρχει όμως και δεύτερη περίπτωση…
nnn
Η αρχική καταγγελία έγινε σε συναδέλφους της (και όχι προς τον κ. Μητσοτάκη) από την Αννα Καραμανλή, ότι επίδοξος υποψήφιος μοιράζει δεκάδες κιλά κιμά για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Δεν ειπώθηκε ούτε το φύλο ούτε η ειδικότητα του επίδοξου. Η καταγγελία αυτή όμως δεν έμεινε εκεί, γιατί έρχεται μια άλλη βουλευτής της Β’, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία έδωσε κατευθείαν τα του… κιμά. Λέγεται… Τίτη Ν. και είναι ψυχολόγος και για να τη βοηθήσει ο σύζυγός της –γιατρός –κάνει και αυτός αγαθοεργίες στη Β’ Αθηνών. Μετρά δωρεάν τη χοληστερίνη των οπαδών της γυναίκας του.

HeliosPlus