Αθώοι λοιπόν όλοι οι πρωταγωνιστές στη δίκη της Μονής Βατοπαιδίου αποφάνθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Να θυμίσω εδώ ότι στις 23/12/11 το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ για την ίδια υπόθεση. Και για να διατάξει το δικαστήριο μια προφυλάκιση σημαίνει ότι «υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ενοχής».

Να θυμίσω ακόμη ότι το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής με την αριθμ. 197/15 απόφασή του αποφάνθηκε ότι οι εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Και να θυμίσω επίσης αυτό που είχε πει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής τον Οκτώβριο του 2009, όπου δικάστηκαν και καταδικάστηκαν η ίδια η πρόεδρος του αστικού δικαστηρίου που αρνούνταν να εκδώσει την απόφαση που δικαίωνε το Ελληνικό Δημόσιο και ο ηγούμενος Εφραίμ ως ηθικός αυτουργός της: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής περιόδου το οποίο δυστυχώς προκάλεσαν μοναχοί του Αγίου Ορους εμπλέκοντας σε αυτό κρατικούς υπαλλήλους, δικαστή και πολιτικά πρόσωπα». Τώρα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!

Την απόφαση πάντως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς οι «γαλάζιοι» και κυρίως οι καραμανλικοί. Ηταν το πρώτο θέμα συζήτησης στη Βουλή με την επισήμανση ότι έκανε και δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος, να σημειώσω, σπανίως ομιλεί (δημοσίως).

Ο Κώστας Καραμανλής κάνει λόγο για «αθλιότητα» και μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Ο Τσίπρας και «το Βήμα»

Σπανίως, ως γνωστόν, συναντάται ο Πρωθυπουργός με τους βουλευτές του. Ακόμα πιο σπάνια ζητεί τη γνώμη τους για διάφορα ζητήματα, εκτός εάν ο Αλ. Τσίπρας βρεθεί σε εκλογική περιφέρεια κάποιων βουλευτών του. Τότε σε αυτήν την περίπτωση (αναγκαστικά, μη θέλοντος) ανάμεσα σε όλα τα άλλα τελετουργικά τούς ακούει.

Η ιστορία που θα σας περιγράψω έχει να κάνει με μια συζήτηση του Πρωθυπουργού με κάποιον από τους βουλευτές του (πρώην υφυπουργό) η οποία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν οι δυο τους και συζητούσαν σε μια γωνιά του νέου πρωθυπουργικού γραφείου της συμπρωτεύουσας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα. Σε κάποια στιγμή η συζήτηση περιεστράφη σε γενικότερα πολιτικά θέματα και ξαφνικά σε θέματα Τύπου και ΜΜΕ.

Και ιδού πώς την εξιστορεί ο συγκεκριμένος πρώην υφυπουργός, χωρίς να αλλάξω λέξη από την αφήγησή του. Ρώτησε, μου είπε, γενικότερα για το μέλλον των ΜΜΕ στην Ελλάδα και έγινε αναφορά και στο «Βήμα».

Ο συνομιλητής του Πρωθυπουργού τού επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ιστορική εφημερίδα η οποία δεν πρέπει και δεν μπορεί να κλείσει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, κάτι με το οποίο ο κ. Τσίπρας συμφώνησε.

Αλλά ο πρώην υφυπουργός επέμεινε, λέγοντας ότι «Το Βήμα» δεν είναι ούτε οι ιδιοκτήτες του ούτε οι συνεργάτες του. Είναι οι χιλιάδες αναγνώστες του, οι αρθρογράφοι του που έχουν διαμορφώσει παιδεία στους Ελληνες για σχεδόν έναν αιώνα. Και μου λέει ο υφυπουργός: «Ο Τσίπρας τα άκουγε αυτά προσεκτικά αλλά δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση. Το μόνο που μου είπε είναι ότι «έχεις απόλυτο δίκιο» και απομακρύνθηκε να συναντήσει και άλλους βουλευτές από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια». Αυτά για την Ιστορία, αν και τα γεγονότα άλλα μαρτυρούν…

Ποιοι συμβουλεύουν τον Πρωθυπουργό;

Αλλά και ο Νίκος Παππάς τώρα που δεν τον καλούν το τελευταίο διάστημα σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου το έχει ρίξει σε περιοδείες ανά την Ελλάδα και ομιλεί περί ψηφιακής πολιτικής, περί Διαστήματος κ.τ.λ., υπερασπιζόμενος την πολιτική Τσίπρα (μπας και τον προσέξει πάλι ο «αρχηγός»).

Μοιραίως όταν βρίσκεται σε περιοδεία στην περιφέρεια συναντάται με βουλευτές και στελέχη του νομού, οι οποίοι βεβαίως τον θεωρούν ακόμα ως το Νο2 του Μαξίμου. Και τον ρωτούν διάφορα πράγματα του στυλ γιατί δεν κλείνει η αξιολόγηση, τι είδους μέτρα θα ψηφιστούν ή του δίνουν συμβουλές του τύπου «να διαπραγματευθείτε σκληρά», να «μην πέσετε στην παγίδα Σόιμπλε» και διάφορα άλλα.

Ενας από τους βουλευτές εισήλθε πιο βαθιά στα πολιτικά δρώμενα. Αφού ρώτησε (κατά αφήγηση του ιδίου) και αυτός πώς πάει η αξιολόγηση και γιατί δεν προχωρεί έκανε την παρακάτω ερώτηση: «Δεν μου λες, με ποιους συνομιλεί ο Τσίπρας όταν παίρνει τις αποφάσεις του; Συμβουλεύεται κανέναν;». Απάντηση βεβαίως δεν πήρε παρά μόνο ένα ξερό «μην ασχολείσαι…».

Ο Πατούλης, η Πατούλαινα και η Ιβάνκα

Με τη χρυσή πρόσκληση του πλανητάρχη ανά χείρας (φωτογραφία) το ζεύγος Γιώργου και Μαρίνας Πατούλη αναχωρεί με πτήση της Lufthansa για την Ουάσιγκτον, όπου όχι μόνο θα παραστεί στην καθιερωμένη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά θα παρακαθήσει και σε γεύμα μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Ιβάνκα.

Ισως να είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έλαβε προσωπική πρόσκληση από τον πλανητάρχη. Οι υπόλοιποι που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου είναι προσκεκλημένοι της ομογένειας. Μεγαλεία θα πείτε, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, που θα συμφάγει με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πιο χαρούμενη είναι η σύζυγός του που ευελπιστεί ότι θα έχει κάποια κουβεντούλα (περί τίνος άραγε;) με την Ιβάνκα.

HeliosPlus