από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Οι Ολλανδοί έκοψαν την τουρκική φόρα στην Ευρώπη

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Λυπούμαι που ίσως δυσαρεστηθούν με το σημερινό σημείωμά μου ορισμένοι μέχρι …. καταψύξεως ψύχραιμοι πολιτικοί και αναλυτές, που τους τελευταίους μήνες συνιστούν στην Ελλάδα «ψυχραιμία» και «αυτοσυγκράτηση» για τις αμέτρητες χυδαίες και βάρβαρες, καθημερινές προκλήσεις των πολιτικά καθυστερημένων εκπροσώπων του αναχρονιστικού, ή ορθότερα μεσαιωνικού τουρκικού νεο-οθωμανισμού.

Και θα επαναλάβω αυτό, που με βεβαιότητα 100% έγραψα στο άρθρο μου, της Τρίτης 14.03.17, με τον τίτλο «Ολλανδία-Τουρκία καρότο και μαστίγιο». Ότι δηλαδή η απαγόρευση της κυβέρνησης του χτεσινού νικητή των ολλανδικών εκλογών Μαρκ Ρούτε, σε δύο Τούρκους υπουργούς, να ομιλήσουν σε ανοιχτή συγκέντρωση των Τούρκων της Ολλανδίας υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, για την προαγωγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν σε …νεο-σουλτάνο, αυτή ακριβώς η αντίδραση της Ολλανδίας αποτελεί και ένα παράδειγμα προς μίμησιν για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το παράδειγμα αυτό οφείλει η Ελλάδα να το ακολουθήσει, όχι μιμούμενη τα θρασύδειλα καμώματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος, αλλά με μια αυστηρή διπλωματία υψηλού επιπέδου, αποδεκτή από τη διεθνή κοινωνία όπως:

- Προληπτικές απελάσεις Τούρκων διπλωματών, για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, για υποκίνηση διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων μουσουλμάνων και Ελλήνων χριστιανών της Θράκης.

- Τελεσιγραφικές προειδοποιήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, ότι οι προκλήσεις αυτές θ’ αντιμετωπίζονται στο μέλλον και ως πρόκληση προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Διπλωματική νότα (διακοίνωση) προς την ηγεσία του ΝΑΤΟ, να διατάξει συμμόρφωση των Τούρκων προς τους κανόνες της συμμαχικής αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού, με την απειλή των προβλεπομένων από τον καταστατικό χάρτη του ΝΑΤΟ, κυρώσεων, ακόμη και της αποβολής, από τους κόλπους του. Το εάν και κατά πόσον θα τελεσφορήσει αυτή η νότα με κυρώσεις, δεν πρέπει να μας δημιουργεί εναγώνιες καταστάσεις. Και μόνον αυτές οι αντιδράσεις μας αρκούν για την αποκατάσταση του υποβιβασμένου κύρους μας, μετά από συνεχείς κυβερνητικές υποχωρήσεις στις περισσότερες προκλήσεις, ήδη από τα Σεπτεμβριανά του 1955 και τις απελάσεις 60.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1964-1965.

Οι ημέτεροι «ξερόλες»

Προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι ορισμένοι κατά φαντασίαν παντογνώστες κοινώς «ξερόλες» αντί να συγχαρούν την Ολλανδία, για την προοδευτική πολυπολιτισμική της παράδοση, ανοήτως της καταλογίζουν απομόνωσή της σε γεωγραφικό μήκος που δεν γειτνιάζει με την ταραχοποιό Τουρκία και ότι «δεν δέχεται μιλιούνια προσφύγων» όπως η Ελλάδα. Κατά κανόνα αυτά τα «φρούτα» της άγνοιας ευδοκιμούν στα φυτώρια της Κουμουνδούρου, που παράγουν καρπούς, δηλαδή κομμισσαρίους, που βρίζουν την ΕΕ εντός Ελλάδος και την προσκυνούν, ως άλλοι Νενέκοι, εκτός Ελλάδος.

Να λοιπόν αυτά που αγνοούν ή σκοπίμως τα αποσιωπούν τα εξαπτέρυγα της Κουμουνδούρου:

1) Η Ολλανδία, ήδη από τη δεκαετία του 1950, έχει δεχτεί ισοτίμως με τους αυτόχθονες Ολλανδούς 420.000 Τούρκους μετανάστες, που έχουν τα ίδια προνόμια με τους γηγενείς. Αυτούς ακριβώς τους ισότιμους τουρκικής καταγωγής Ολλανδούς πολίτες, ο αρχιταραξίας Ερντογκάν εσκόπευε να τους εξεγείρει εναντίον της δεύτερης πατρίδας τους, της Ολλανδίας, με το δημοψήφισμά του, που μας παραπέμπει στο ασυγχωρήτως απατηλό δικό μας «δημοψήφισμα», που από το αφηνιασμένο και παρανοϊκό «όχι» μετατράπηκε από τους επινοητές του στο πιο επονείδιστο και μειοδοτικό «ναι».

2) Ο ολλανδικός λαός, όπως εδάμασε τη θάλλασα, που την μετέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια εύφορης γης, με την ίδια αυταπάρνηση πραγματοποίησε τη σθεναρότερη εθνική αντίσταση κατά των ναζιστικών στρατευμάτων.

3) Η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός επενδυτής στην Τουρκία. Μόνον στο διάστημα 2005-2015 επένδυσε στην Τουρκία 20 δις δολάρια. Και όμως δεν θυσίασε την αξιοπρέπειά της για να διατηρήσει τα επενδυτικά της προνόμια. Άλλωστε, η νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά την ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μπορούσε να δεχτεί αυτές τις επενδύσεις στη χώρα μας, υπό την αυστηρή προϋπόθεση κάποιοι Συριζοσυνδικαλιστές να καθίσουν στα αυγά τους…

4) Με ελάχιστες γραφικές εξαιρέσεις, όλοι οι τουρκικής καταγωγής Ολλανδοί πολίτες καταδικάζουν τις διαλυτικές διαθέσεις του Ερντογκάν στην Ολλανδία. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τουρκικής καταγωγής Ολλανδού δημάρχου του Ρότερνταμ Αχμέτ Αμπουταλέμπ, ο οποίος απαγόρευσε την Ερντογκανική φιέστα στους δύο Τούρκους υπουργούς.

5) Αδίκως αδημονούν αρκετοί δικοί μας αναλυτές για τον τελικό σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού κομμάτων στην Ολλανδία. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά γιατί όχι και η Ιταλία του Νότου έχουν αποδείξει ότι έχουν θεμελιώσει κρατικούς θεσμούς που λειτουργούν και χωρίς υπουργικό συμβούλιο, αδιατάρακτοι όχι μόνον για μήνες αλλά και για ενάμισι χρόνο, όπως στο Βέλγιο.

Στα κράτη αυτά τα υπουργεία οι ΟΤΑ και οι ΔΕΚΟ δεν ζουν το σκορποχώρι της πατρίδας μας, όπου αδρανοποιούνται οι θεσμοί όχι μόνον με την αλλαγή των κυβερνήσεων, αλλά και με τους ανασχηματισμούς στα υπουργεία κατά τη διάρκεια της ίδιας κυβέρνησης! Προφανώς για να φορτώνονται τα Υπουργεία με άχρηστους αντιπαραγωγικούς και αδρά αμειβόμενους αργόμισθους.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (35)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Συγχαρητήρια κύριε | 17/03/2017 22:41
  Εξαιρετική η τοποθέτησή σας για τις ολλανδο - τουρκικές και ελληνο - τουρκικές σχέσεις αντιστοίχως.
  Γιαγιάκα
  απάντηση21
   
   
  Το φαφουτικο σκυλι που βρυχατε | 17/03/2017 16:15
  Μπορει να εχουν ενα εκατομμυριο στρατο αλλα δεν εχουν πολεμικη βιομηχανια, τα τανκ ειναι λεοπαρντ...γερμανικα....καθε φαντομ μετα απο μια πτηση θελει καμποσες δεκαδες ανταλακτικα, αμα κοπη η κανουλα τρεχα γυρευε μαστρο Σουλτανε του μεγαλου ασθενη, δεν σε σωζουν ουτε τρια εκατομμυρια πεζικαριοι......
  T.E. Lawrens
  απάντηση21
   
   
   
  Συνορα Τουρκίας Ολλανδιας?!?!? | 17/03/2017 01:32
  Το αρθρο ειναι εκτός τόπου και χρόνου! Η Ολλανδία μπορεί να πουλά τσαμπουκά στους Τούρκους γιατί δεν εχει συνορα με αυτήν, ούτε εδαφικές διαφορές. Δεν ισχύει το ίδιο και για την Ελλάδα. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!!
  κωστας
  απάντηση411
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ελληνες και Ολλανδοί | 16/03/2017 19:10
  Νεοελληνες και Ολλανδοί, Διαφορές Η Ολλανδία κατέχει διεθνώς ύστερα από τις ΗΠΑ την δεύτερη θέση (Η Γερμανία είναι τρίτη) στην εξαγωγή αγροτικών προϊόντων ! ) Είμαι πεπεισμένος, ότι εάν κατοικούσαν Ολλανδοί (προτεσταντική Αρχή της Εργατικότητας και καλβινιστική Αρχή της Επίτευξης) στην από την φύση πολυπροικισμένη Ελλάδα, θα ανήκε αυτή στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου . Οι καθοριστικές αρχές των περισσότερων Νεοελλήνων είναι πολύ διαφορετικές : Αρχή της απόλαυσης της ζωής και Αρχή της ήσσονος προσπάθειας (διπλωματική έκφραση για την φυγοπονία).
  Panos Terz
  απάντηση82
   
   
  Συγχαρητήρια για το άρθρο σας !!! | 16/03/2017 17:32
  Ένα από ποιο αξιόλογα άρθρα που έχω διαβάσει στην εφημερίδα σας. Χωρίς δημοσιογραφικές φανφάρες , υπερβολές, Λαϊκισμούς, Εθνικισμούς, Αριστερισμούς , υστερικές προσφυγολαγνείες κτλ θέσατε το ζήτημα της Θράκης στη σωστή διάσταση. Μη ξεχνάτε ότι η συνθήκη της Λωζάννης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε Τούρκους Πολιτικούς/Κυβερνητικούς επίσημες περιοδείες στη Θράκη και γι αυτό το λόγο τις ονομάζουν πάντοτε Ιδιωτικές.
  Πέτρος
  απάντηση101
   
   
   
  Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του τουρκικής καταγωγής Ολλανδού δημάρχου του Ρότερνταμ Αχμέτ Αμπουταλέμπ | 16/03/2017 17:29
  Ο Ahmed Aboutaleb είναι μουσουλμάνος και κατάγεται από το Μαρόκο, όχι από την Τουρκία!
  Kos
  απάντηση50
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κυρ πετρ. | 16/03/2017 16:38
  Ωραία κσι σωστά τα γράφεται ..τωρα που πλησιάζει η 25 Μαρτίου ..και ,,,το επίσημο κράτος να έστελνε ένα μυνημα πανταχού στον Ελληνισμό ..είναι μεγάλη εορτή για τον Ελληνισμό του εξωτερικου ..πάντως εαν γινη κουρδικό κράτος οι γείτονες θα αντιδράσουν προς όλες της κατεύθυνσης ,δεν μπορεί μια χούφτα δημοσιογράφοι να τους αφήσουν να κουβαλήσουν όλο αυτό το βάρος ..μαζί σας 100%..
  Christos
  απάντηση192
   
   
  Η πατάτα Ολλανδίας | 16/03/2017 15:37
  Εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτές Τουρκικου μειονοτικού κόμματος.
  Σθεναροτερα η ηλιθιότητα.
  απάντηση520
   
   
   
  EAN DEN GNORIZETE | 16/03/2017 15:25
  ME OLO TO SEBASMO NA MH GRAFETE ANAKRIBIES ...O DIMARXOS TOY ROTERDAM DEN INE TOYRKOS INE MAROKINOS TETARTIS GENIAS ..SINEXIZO I KONTRA TOYRKIAS OLANDIAS ME IPOGRAFI GERMANIAS KE SKINOTHESIA BRYJELON MONO KE MONO GIA NA ANAKOPI TO PRAGMATIKA MEGALO REYMA POY IXE O LEGOMENOS AKRODEJIOS BILDNES KE PRAGMATI EPETIXE ALA ME KATA DEKA EDRES O RUTE LIGOTERES APO 2012 ...AYRIO TO IDIO SENARIO THA EFARMOSTI KE STI GALIA ---KE KATI AKOMA I SXESIS OLLANDIAS--OLLANDON ME GITONA OXI MONO INE FILIKES ALA ADELFIKES ...AKOMA OI TOYRKOI OLLANDIAS KATEBIKAN STIS EKLOGES ME DIKO TOYS KOMA KE ARXIGO KE DEN ESTHANONTE KATHOYLOY OLLANDI ALA TOYRKOI ME TA DIKA TOYS GKETO klp ayta taliga sipliroma stis gnosis sas .
  metanastria -nl
  απάντηση229
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κατα τ αλλα... | 16/03/2017 14:22
  ...ενα κειμενο που στοχευε περισσοτερο στο "να την πει" σε οποιον εκθετει τον εν λογω δημοσιογραφο,παρα να προκαλεσει προβληματισμο για τα οποια δρωμενα. Ειναι θεμα ποιοτητας και προτεραιοτητων του καθενος. Ειναι επισης θεμα στρεβλης αντιληψης:οποιος διαφωνει ειναι....συριζα,με αλλα λογια ασπρο-μαυρο. Το οτι τετοιες ανοησιες μας οδηγησαν στα σημερινα ταρταρα,ελαχιστα απασχολει τους εγκαθετους. Κι οταν διψαμε για κατι νεο και ανοθευτο,εμφανιζονται αυτοι να μας αποκαλεσουν τρολλ της Κουμουνδουρου,ή οποια ανοησια εφευρει η νοημοσυνη τους.Αρκει να μη κανουμε σαν χωρα κανενα βημα προς τα εμπρος!Διοτι αυτο θα ηταν μοιραιο για τους νοσταλγους του ολεθριου παρελθοντοε(και παροντος)
  Abdul
  απάντηση1234
   
   
   
  Έτσι είναι ακριβώς! | 16/03/2017 14:18
  Ο δήμαρχος του Ρόττερνταμ είναι Ολλανδός μαροκινής καταγωγής και όχι Τούρκος όπως ακριβώς εξηγεί κάποιος άλλος σχολιαστής αυτής της στήλης. Πέραν τούτου το άρθρο σας κύριε Μακρή είναι εξαιρετικό. Έτσι είναι ακριβώς! Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί είμαι υπερήφανος που διάλεξα εδώ και σαράντα χρόνια αυτή την χώρα για να ζήσω και ντρέπομαι τα τελευταίο καιρό να λέω ότι είμαι Έλληνας?
  Ολλανδός
  απάντηση556
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Καλυτερα θα ηταν,για τη σοβαροτητα της εφημεριδας,με τετοια θεματα | 16/03/2017 14:04
  να καταπιανονται σοβαροι αναλυτες.Ειναι αστεια(;) τα συμπερασματα που καταθετει ο δημοσιογραφος,αναφορικα στην ολλανδοτουρκικη κριση.Αυτη,οπως αλλες, θα τελειωσει καποτε. Και μετα τι;Το σημαινον ειναι:1)οτι καταψηφιστικε ο λαικισμος-κρυφο(;)φασισμος των αντιευρωπαιων.Και,μαλ8στα,λουω κινητοποιησης της ολλ.νεολαιας.Αισιοδοξο μηνυμα για το μελλον.Και 2) και πιο σημαντικο ειναι το αιτιο της συμπεριφορας του σουλτανου:τα κανει διοτι η συγκυρια του το επιτρεπει.Ενας ανοσιος αξονας 3 τσαρων/σουλτανων(πουτιν,τραμπ,ερτογαν)δεν μπορει να προμηνυσει τιποτα θετικο!Αρα,αντι ν αναλωνονται καποιοι με την ηρωικη Ολλανδια,ας προβληματισθουν με τα διεθνη δεδομενα που διαμορφωνονται τον τελευταιο καιρο.
  Abdul
  απάντηση638
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η μοίρα των Ελλήνων μεταναστών | 16/03/2017 14:04
  Συμφωνώ με την άποψή σας, ότι ως λαός σε μια μεγάλη ποσοστιαία αναλογία μας είμαστε επιλήσμονες της αλληλεγγύης που επέδειξε η Κεντροβόρεια Ευρώπη στα καραβάνια των ξεσπιτωμένων από τον εμφύλιο πόλεμο,1946-1949, Ελλήνων μεταναστών. Βέλγιο, Ολλανδία, Ομοσπ. Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, που έχουν σχηματίσει τις πιο προοδευμένες παροικίες μεταναστών στην Ευρώπη. Όλα αυτά τα αδέλφια μας κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το σημερινό κατάντημά μας...
  Παύλος από Γιαννιτσά
  απάντηση590
   
   
  Μαξ Βαντερ Στουλ | 16/03/2017 13:44
  Με λιγο ναρκισισμο να πω οτι σας προλαβα ολους και καλεσα μεσω fb να καταδικασουμε τον σουλτανο και εκφρασουμε θαυμασμο μας στους Ολλανδους, λαο με βαθια πολιτικη κ δημοκρατικη συνειδηση. Καλεσα να μην ξεχασουμε τον Βαντερ Στουλ, φοβαμαι οτι κανεις δεν τον ξερει, που πρωτοστατησε στην εκδιωξη της χουντας απο το ΣΕ και αργοτερα για την ενταξη μας στην ΕΟΚ. Τους την ''φυλανε'' οι εδω χουντικοι παρασερνοντας αδαεις ζητωντας κατα καιρους σαμποταζ Ολλανδικων προιοντων και οτι αντιευρωπαικο οριζει η μελαγχολια της ψυχης τους, οταν αρνουμαστε να καταλαβουμε τι εστι αληθεια Οπως μια Γιανακακη δικαιολογουν τους σκοταδιστες μοιαζοντας τη σκυλα που αντι να φυλαξει το μαντρι ζευγαρωνει με το λυκο.
  Ζωχιος Σπυριδων
  απάντηση253
   
   
   
  με την ίδια αυταπάρνηση πραγματοποίησε τη σθεναρότερη εθνική αντίσταση κατά των ναζιστικών στρατευμάτων | 16/03/2017 13:42
  Στις 10 Μαΐου ξεκίνησε η εισβολή στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Στις 14 Μαΐου η Ολλανδία παραδόθηκε.
  να χαρω εγω αυταπαρνητές
  απάντηση1052
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η άψογος στάσις | 16/03/2017 13:37
  Μάλλον έχετε απόλυτο δίκαιο κύριε Μακρή. Διότι οι μειοδοτικές υποκλίσεις προς τους "αυτοκράτορες" μεμέτηδες έχουν την αφετηρία τους από την "άψογον στάσιν" που οδήγησε την Ελλάδα στην εξευτελιστική ήττα, από τους Τούρκους το1897, στον τότε ιλαροτραγικό ελληνο-τουρκικό πόλεμο. Το κακό συνεχίστηκε με την επίσης άψογη στάση στα Σεπτεμβριανά του 1955 και στον διωγμό των 60.000 ελλήνων από την Πόλη. Η τελευταία οσφυοκαμψία ήταν στα επεισόδια των Ιμίων με τις παροιμιώδεις "ευχαριστίες" του τότε πρωθυπουργού προς το Πεντάγωνον των Η.Π.Α
  Μνήμων
  απάντηση2110
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  PLAN DELTA | 16/03/2017 13:22
  Συνεχή έργα και βελτιώσεις των φραγμάτων και των αναχωμάτων ως και πρόσφατα με καινοτόμες κατασκευαστικές μεθόδους.Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανάλογο έργο παγκοσμίως (400 χιλμ).Προστατεύει τις ακτές και το έδαφος της Ολλανδίας απο την άνοδο των υδάτων.Τα φράγματα αποτελούν εντυπωσιακό επισκέψιμο αξιοθέατο.
  γηγενής θεσ/νικεύς 2
  απάντηση401
   
   
   
  ΔΗΜΑΡΧΟΣ AHMED ABOUTALEB | 16/03/2017 13:05
  Είναι μαροκινός γεννημένος το 1961.Γιός σουνίτη ιμάμη.Ηλθε στην Ολλανδία το 1976 σε ηλικία 15 ετών.Αφομοιώθηκε,σπούδασε,σταδιοδρόμησε,εξελίχθηκε κι αναδείχθηκε στα δημόσια πράγματα της Ολλανδίας.Το 2007 ήταν υπουργός κοινωνικών υποθέσεων.Διατηρεί και την μαροκινή υπηκοότητα.Δήμαρχος Ρόττερνταμ απο το 2009.Είναι βέβαιο οτι παρακολουθεί οσα συμβαίνουν με τους φανατικούς ισλαμιστές και στην ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία αγωνίζεται κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.Εξάθρωση ομάδος 147 τζιχαντιστών στα τέλη Ιουλίου 2016,αλλων τριών εξτρεμιστών στις 7-9-016 ,αλλων 10 γυναικών στις 3-10-016 καθώς και 7 ανδρών στις 27-1-017. Oι τελευταίοι κατείχαν οπλισμό και ήταν έτοιμοι να περάσουν στην πράξη.
  γηγενής θεσσαλονικεύς
  απάντηση422
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Συγχαρητηρια, | 16/03/2017 12:56
  για το υπεροχο αρθρο σας.
  Νικος Λαιμος
  απάντηση375