Η πρωτοφανής μείωση στην κατανάλωση γάλακτος, ενός είδους πρώτης ανάγκης για όλα τα νοικοκυριά, αποδεικνύει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Οι περικοπές σε βασικά είδη κατανάλωσης είναι πλέον ο κανόνας, καθώς η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς, αντί να βελτιώνεται, όπως θέλει να πιστέψουμε η κυβερνητική προπαγάνδα.

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί λόγω της συνεχούς παράτασης των διαπραγματεύσεων για τη αξιολόγηση, έχει παραλύσει την πραγματική οικονομία. Η συνεχής συρρίκνωση στον ιδιωτικό τομέα, έχει δραματικές συνέπειες στα εισοδήματα εργαζομένων αλλά και επαγγελματιών, με συνέπεια οι δείκτες ανέχειας να διογκώνονται και το βιοτικό επίπεδο να υποβαθμίζεται συνεχώς.
Όταν παραπάνω από το 50 % των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αμείβεται με μισθούς κάτω των 800 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η ΓΣΕΕ, με το μεγαλύτερο μάλιστα μέρος από αυτούς να μην ξεπερνά τα 500 ευρώ, είναι προφανές ότι η φτωχοποίηση κτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων ελλήνων. Αλλά και η μειοψηφία που έχει εισοδήματα πάνω από 1000 ευρώ, στην πραγματικότητα δύσκολα τα βγάζει πέρα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης, που στοχεύει στην ισοπέδωση όλων προς τα κάτω .
Κι όμως με την οικονομία στην εντατική, με την κοινωνία σε απόγνωση,η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση για να πετύχει ένα ακόμα…πακέτο φόρων,οδηγώντας τους πάντες σε αδιέξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες ενώ μέχρι τώρα μείωναν την εξάρτηση τους από τον ELA, το Φεβρουάριο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό αναγκάστηκαν να δανειστούν 300 εκατ.για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Η χώρα χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη,οι επιχειρήσεις καταρρέουν, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται,το ίδιο και οι οφειλές των πολιτών στην εφορία και τα ταμεία και η κυβέρνηση συμπεριφέρεται λες και είμαστε μια κανονική χώρα. Διορίζουν,μοιράζουν παχυλά εφάπαξ σε ημετέρους, διαπραγματεύονται με την ησυχία τους ενώ η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.
Αμέριμνοι και άβουλοι,δύο χρόνια τώρα δεν διαψεύδουν απλώς τις απατηλές ελπίδες που καλλιεργούσαν, αλλά καταστρέφουν με την αδράνεια και τις ιδεοληψίες τους,όποια πιθανότητα υπήρχε να βγούμε επιτέλους από το φαύλο κύκλο που βρισκόμαστε…