Η εφημερίδα «Πράβντα» συνηθίζει στο άνω δεξιό μέρος να τοποθετεί τη φωτογραφία κάποιου ταλέντου που διαπρέπει στις επιστήμες, στο μπαλέτο, στο χορό, στην κλασική μουσική, στην όπερα.

Μια κοινωνία χρειάζεται πρότυπα για να προοδεύσει. Δυστυχώς στη χώρα μας ανατράφηκαν δυο γενιές με πρότυπα των Τσε Γκεβάρα, Βελουχιώτη κλπ χωρίς να έχουν φραγμούς στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα.

Αποτέλεσμα ήταν να εκτραχυνθεί η νεολαία φτιάχνοντας μολότοφ, καίγοντας τρόλεϊ, σπάζοντας ακυρωτικά μηχανήματα και όλα αυτά με ανύπαρκτη ποινική καταστολή. Αλίμονο εάν το όραμα του νέου είναι ο αναξιοκρατικός διορισμός στο δημόσιο, η τεμπελιά και η λούφα.

Εάν η νεολαία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το κινητό, η πρόκληση είναι: να το κατασκευάσει! Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως αλλαγή προτύπων και νοοτροπίας για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα. Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η Στεφανίδη που κατέκτησε στο Βελιγράδι το χρυσό στο επί κοντώ.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι η καριέρα μου θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Για να σπουδάσω πήγα στις ΗΠΑ και επέλεξα ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, το Στάνφορντ όπου πρέπει να έχεις καλούς βαθμούς στα μαθήματα για να κρατήσεις την υποτροφία σου».

Άριστος συνδυασμός επιστήμης και στίβου.