από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Διερωτώμαι

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Είναι τόσο δύσκολο να μαζευτούμε κάμποσοι άνθρωποι και να συγκροτήσουμε μια πολιτική κίνηση που μεταξύ άλλων θα υποστηρίζει:

-Την επανεξέταση από μηδενική βάση όλων ανεξαίρετα των λειτουργιών του δημόσιου τομέα. Την επιλογή των διευθυντών του μέσω διαγωνισμού που θα επιβλέπεται από κοινή επιτροπή βουλευτών, ακαδημαϊκών, δικαστών και κληρωτών πολιτών.

-Την συγκρότηση σε κάθε δημόσιο τομέα δύο επιτελείων, το πρώτο με αποστολή την καλύτερη δυνατή άμεση διαχείρηση. Και το δεύτερο τη ριζική μεσομακροπρόθεσμη μεταρρύθμισή του με στόχο να παρέχει άριστες υπηρεσίες στους πολίτες.

-Την αξιοποίηση για κάθε δημόσιο τομέα δίχως αποκλεισμούς
της γνώμης όλων όσων έχουν θητεύσει σε αυτόν, πολιτικών, ειδικών, υπαλλήλων, πολιτών με στόχο κάθε δημόσιος τομέας, "κάθε σχολείο, κάθε δικαστήριο, κάθε νοσοκομείο, κάθε γειτονιά" να είναι πρότυπο.

-Τη υιοθέτηση ενός πολιτισμού συνεργασίας, αλληλοβοήθειας κι αλληλοκατανόησης μεταξύ μας για ένα κοινό σκοπό: "Να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας έστω και με λιγότερα καλύτερη από αυτήν που ήταν.

Δίχως δανεικά, δίχως καταναλωτική μανία κι επίδειξη, δίχως παντού διαφθορά και ο κλέψας του κλέψαντος. Δίχως ανάθεση σε άχρηστους ή επιτήδειους να διαχειρίζονται τα δικά μας κοινά. Δίχως μισαλλοδοξία, κομπασμό, αλαζονεία, κάθετες διαφωνίες κι οριζόντιες απραξίες.

Σας φαίνονται λίγο ηθικολογικά όλα αυτά και πράγματι είναι. Από επιλογή. Η νέα πολιτική, η αναγέννηση της χώρας για να επιχειρηθεί στην πράξη κι όχι στα λόγια, απαιτεί μια νέα αντίληψη, μια νέα ηθική.

Την αντίληψη και την ηθική της μη παντογνωσίας, τελειότητας, υπεροχής. Τη θέληση για συνεργασία και δημιουργία κι όχι για τσακωμό και απραξία. Την ευθύνη κι όχι τη μεταθεσή της.

Θα μπορούσαν να γραφτούν από πολλούς και πολλά άλλα για πολλά.

Θα μείνω προς το παρόν σε αυτά. Ελπίζω στη συνέχεια.Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Διερωτώμαι | 07/03/2017 12:01
  Είναι τόσο δύσκολο να συμμαζέψουν και να μικρύνουν το αδηφάγο ελληνικό Δημόσιο μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των απανταχού παρασιτούντων και παραθυροδιορισθέντων κρατικοδίαιτων, ώστε να μην πίνουν το αίμα του ιδιωτικού τομέα με φόρους και ΕΝΦΙΑ για να τους συντηρούν; Όλα τ άλλα που γράφετε είναι απλώς ...
  ... σαπουνόφουσκες!
  απάντηση81
   
   
  Κατ'αρχάς διαβάστε όσα σας έγραψε ο katsikis | 07/03/2017 11:26
  κατά δεύτερον όχι κύριε μην διερωτάσθε. Στη χώρα που οι πολίτες δεν δεχτήκανε μες τη νυχτιά να πουλήσουνε την ψήφο τους για ένα σακί αλεύρι όχι δεν θα έχει ποτέ την ιδιοκτησία του αποικιοκρατικού τούτου κράτους ο λαός του. Όλα ξεκινάνε από την αξιοπρέπεια την οποία όμως ο λαός μας δεν είχε την ιστορική ευχέρεια να αναπτύξει στο εσωτερικό της κοινωνίας του όταν οι κλαγγές των ξενοκίνητων πολέμων σιγούσαν. Τα όμορφα που γράφετε στο blog σας είναι πράγματι αυτό : Πολύ όμορφα.
  Έχετε γεια ψηλά βουνά
  απάντηση50
   
   
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΞΑΝΑ | 07/03/2017 08:40
  Κάτι έχω ακούσει για κάποιον Τζημερο.
  φανουρης
  απάντηση12
   
   
  Είναι... | 07/03/2017 07:48
  ... περίπου αδύνατον!
  c maritsas
  απάντηση31
   
   
   
  Μια από τα ίδια.. | 07/03/2017 05:42
  Ακούστε κύριε.. θέλετε κάποιος να σας πάρει στα σοβαρά πρέπει να δουλέψετε στην πραγματική ζωή. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για προτάσεις επί προτάσεων, εδώ έχουμε καταστραφεί και υμείς άδωμεν. Θέλετε ουσία; Πάρτε μια για να την επεξεργαστείτε εσείς και οι φίλοι σας. Από εδώ κ στο εξής όποιος έχει κάτι να προτείνει ας βάλει πρωτίστως κάποιες ελάχιστες ρήτρες, πχ. εθελλοντική παραίτηση από κάθε ασυλία ή παραγραφή.. Θέλετε; Δεν άκουσα καλά; Πώς είπατε; 2ον. Αφήστετα βαρύγδουπα και πιάστε δουλειά. Ζητείστε να ηγηθείτε μιας μικρής επιχείρησης ή οργανισμού τ Δημοσίου (χρεωκοπημένη) να την εξυγιάνετε κ να την κάνετε κερδοφόρα, έτσι θα αποδείξετε εν τη πράξει τι μπορείτε να κάνετε, μπορείτε; Εδώ ένας απλός υπάλληλος τ ΔΕΗ (συνταξιούχος πλέον) πήγε στο χωριό του κάπου στο Πήλιο και το έκανε κερδοφόρο, με φωτοβολταϊκά, με δωρεάν θέρμανση, σχολεία, ιατρείο, παιδικές χαρές χωρίς χρηματοδότηση, απλά πουλάει ρεύμα Καμμία προβολή από τα συστημικά μέσα για σκεφθείτε λίγο; Όλοι οι δήμαρχοι είναι χρεωκοπημένοι και αυτός εκεί είναι όχι μόνο κερδοφόρος αλλά κανείς δεν τον γνωρίζει...
  Katsikis
  απάντηση101
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων