Οι αθηναίοι πολίτες έζησαν χτες μια απίστευτη ταλαιπωρία, συνέπεια μιας παράλογης και εκδικητικής συνδικαλιστικής πρακτικής.Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ (μετρό,ΗΣΑΠ,τραμ) που φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει είδηση τι έχει συμβεί στη χώρα τα τελευταία 7 χρόνια, συνεχίζουν μια αντικοινωνική συμπεριφορά, εν ονόματι ιδιοτελών συντεχνιακών διεκδικήσεων ταλαιπωρώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Με μια απίστευτη αλαζονεία παριστάνουν τους τιμητές των πάντων, απαιτώντας να έχουν κυρίαρχο λόγο στη διοίκηση και την οικονομική εκμετάλλευση των δημόσιων υπηρεσιών στις οποίες εργάζονται. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο ρόλος τους είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να τους εκδικούνται, επειδή διαφωνούν με την κυβέρνηση ή με τις διοικήσεις των οργανισμών. Συνεχίζουν παράλογες, κυριολεκτικά, απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας να έχουν λόγο για το που πηγαίνουν τα διαφημιστικά έσοδα από την εκμετάλλευση των σταθμών και των συρμών.
Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ελλειμματικές και τις δαπάνες τους τις καλύπτει το κράτος, άρα τα συνήθη υποζύγια οι φορολογούμενοι, κάνουν ότι μπορούν για να ταλαιπωρούν αυτούς που τους εξασφαλίζουν το μισθό τους. Με περισσή θρασύτητα, με τη σιγουριά της θέσης τους, που για αρκετούς από αυτούς ήταν αποτέλεσμα κομματικών εξυπηρετήσεων, αγνοούν το δημόσιο συμφέρον και θέλουν να επιβάλλουν αυτό που θεωρούν ότι τους βολεύει.
Δυστυχώς η κρίση στη χώρα μας,δεν οφείλεται μόνο σε λάθη και παραλείψεις πολιτικών ηγεσιών. Τεράστια ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, του δημόσιου τομέα κυρίως, που ενδιαφέρονταν μόνο για τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα ,αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους. Αυτή τη λογική συνεχίζουν και σήμερα,απτόητοι οι βολεμένοι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ. Άξιος ο μισθός τους…


ΤΟ ΒΗΜΑ