Δεν έφτανε η περικοπή των συντάξεων που δρομολόγησε ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά όπως αποδεικνύεται καθημερινά δημιουργήθηκε ένα γραφειοκρατικό τέρας, όπου βασιλεύει οργανωτικό και διοικητικό χάος. Τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα των Ταμείων μεταφέρθηκαν αυτούσια στο ΕΦΚΑ με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .
Ενα τραγικό οργανωτικό αλαλούμ, απόρροια της προχειρότητας με την οποία οργανώθηκε το νέο υπερταμείο, όπου κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ισχύει,ποιες ρυθμίσεις αφορούν ποιους. Παράλληλα φαίνεται ότι έχουν γίνει μεγάλα λάθη στη μεταφορά δεδομένων των ασφαλισμένων στο νέο Ταμείο, ενώ το μητρώο είτε υπολειτουργεί, είτε, συνήθως, μπλοκάρει με αποτέλεσμα να περιμένουν ώρες οι ασφαλισμένοι χωρίς να εξυπηρετούνται.
Για διεκπεραίωση νέων συντάξεων φυσικά ούτε λόγος να γίνεται. Ενώ δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν στην ουρά για να βγει η σύνταξη τους, η υπολειτουργία του ΕΦΚΑ αφενός και οι δεκάδες εκκρεμότητες του νόμου Κατρούγκαλου από την άλλη,έχουν παραλύσει πλήρως τη διαδικασία. Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει σήμερα πότε επιτέλους θα υπάρξει μια αξιόπιστη λειτουργία του νέου ταμείου, ώστε να περιοριστεί τουλάχιστον η ταλαιπωρία των πολιτών. Ακόμα και μια ασφαλιστική ενημερότητα να ζητήσει κανείς, είναι αμφίβολο αν και πότε θα μπορέσει να την πάρει…
Ο κ.Κατρούγκαλος πρόλαβε βέβαια και εγκατέλειψε νωρίς το ναρκοθετημένο δημιούργημα του.Εξακολουθεί φυσικά να παριστάνει το μεταρρυθμιστή και να επαίρεται για το… χάος που δημιούργησε. Αλλά και οι διάδοχοι του συνεχίζουν να παριστάνουν τους υπουργούς σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Ξέρουν να μοιράζουν μερικά ψίχουλα για επιδόματα προς άγραν ψήφων ,αδιαφορούν για το τέρας που δημιούργησαν, λες και οι πολίτες τρώνε μονίμως κουτόχορτο. Μέχρι τώρα για ότι προβληματικό υπάρχει σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα,υπήρχε το άλλοθι της τρόικας. Τώρα με το ΕΦΚΑ αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα η πλήρης ανικανότητα και ανευθυνότητα των κάθε λογής αρμοδίων και αναρμοδίων, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πως θα διατηρήσουν τις καρέκλες της εξουσίας…


ΤΟ ΒΗΜΑ