Από τις 26 Ιανουαρίου που η «Καθημερινή» και η συνάδελφος Γιούλη Επτακοίλη δημοσίευσαν την πληροφορία ότι ο Γιώργος Κιμούλης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από το υπουργείο Πολιτισμού, καμία επιβεβαίωση, καμία διάψευση. Σιωπή. Η μόνη αντίδραση προήλθε από κάποια οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκε για το μπούλινγκ κατά του Κιμούλη –αν μπορεί να θεωρηθεί μπούλινγκ η εύλογη απορία, όσο βίαια και αν εκφράστηκε, για το θέμα.
Ο Κιμούλης έχει την ιστορία του στο ελληνικό θέατρο, το δικό του ειδικό βάρος που όλοι αναγνωρίζουν. Το θέμα δεν είναι ο Κιμούλης ή ο όποιος Κιμούλης (βάλτε το όνομα που θέλετε). Το θέμα είναι οι μανούβρες του υπουργείου Πολιτισμού, που σχετίζονται με τις επιλογές των καταλληλότερων ή όχι και των αρμοδιότερων ή όχι ανθρώπων για κρίσιμες θέσεις αλλά και γενικότερα με τη στήριξη ή όχι των ανοικτών διαδικασιών, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας (το στίγμα της αντι-αριστείας είναι ακόμη πολύ ορατό στο υπουργείο της οδού Μπουμπουλίνας).
Στις 23 Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού παραδίδεται στο κράτος. Και τα στελέχη που θα τεθούν επικεφαλής του πρέπει να έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία» για τα προσόντα τους, την εμπειρία τους, την ικανότητά τους στη διαχείριση (cultural management). Ας τολμήσει το υπουργείο να προχωρήσει σε ανοικτή προκήρυξη. Να βρεθούν οι καλύτεροι, κι ας μην είναι «δικοί μας».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ