από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

Η συνιστώσα Αδωνις

Η συνιστώσα Αδωνις
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δεν είναι καθόλου υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι οι προσελθόντες στην εκδήλωση (κοπή πίτας) του Αδ. Γεωργιάδη (φωτογραφία) ξεπερνούσαν τις 2.000. Οπως δεν θα ήταν υπερβολή εάν ακούγοντας κάποιος αυτά που είπε στους οπαδούς του χειροκροτούμενος ο Αδωνις σχημάτιζε την εντύπωση ότι ένας νέος φορέας κινείται μέσα στη ΝΔ, κάτι σαν συνιστώσα. Η συνιστώσα Αδωνις! Και τούτο γιατί τα λόγια που είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν τόσο αιχμηρά, ακόμα και για το κόμμα του που προφανώς ήθελε να «τεστάρει» την εσωκομματική επιρροή του. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη για παράδειγμα η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην εκδήλωση (κάθισε στην πρώτη σειρά και ο Αδωνις φρόντισε να τον αποθεώσει), όπως και η μαζική συμμετοχή από πλειάδα νυν και πρώην γαλάζιων βουλευτών, προβεβλημένων στελεχών και κομματαρχών της Β' Αθήνας (και όχι μόνο). Προς το τέλος της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος δεν ξέχασε να αποθεώσει και τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος να σημειώσω ότι δεν παρέστη. Και τι δεν είπε ο Αδωνις! Σας μεταφέρω μερικά: «Οι μέρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένες. Επιτέλους ξεφτιλίστηκαν οι ιδέες της Αριστεράς». «Περιποιήθηκε» δε και τον Αλέκο Φλαμπουράρη λέγοντας «άκουσα τον Φλαμπουράρη στον Σκάι. Δεν αποκλείεται να ήταν πιωμένος» αλλά και τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο: «Κύριε Τσίπρα, να μείνετε ξάγρυπνος πολλά βράδια. Δεν έχω ξεχάσει το ταξίδι στη Γαλλία. Γατάκι ο Καμμένος. Οταν βλέπω συριζαίο κοκκινίζει το μάτι μου». Σε κάποια στιγμή έκανε κριτική και στη ΝΔ λέγοντας πως δεν υπάρχει συντονισμός στο κόμμα.

Προσοχή, κρατά μαχαίρι

Και μιας και ο λόγος για τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, έχω να σας μεταφέρω και τούτα. Την Τετάρτη το βράδυ υπήρχε συνωστισμός βουλευτών σχεδόν απ' όλα τα κόμματα στη... ΓΑΔΑ. Οχι, δεν προσήλθαν εκεί ως μάρτυρες ή ως... συλληφθέντες, αλλά για να πάρουν μέρος στην κοπή πίτας αστυνομικών. Καλά, θα πείτε, από πότε κόβουν πίτες στη ΓΑΔΑ με τη συμμετοχή βουλευτών; Από τότε, όπως μου είπαν, που η ΓΑΔΑ «γέμισε» με υπηρετούντες βουλευτές από την Ηπειρο (ακόμα και ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι από την Ηπειρο). Ετσι νομιμοποιήθηκε και η εκδήλωση. Για να γίνει ακόμα πιο νόμιμη, οι αστυνομικοί έβαλαν τους βουλευτές να κόψουν τα κομμάτια. Οταν ήρθε η σειρά του Χρ. Κατσώτη του ΚΚΕ έκανε ηχηρή παρέμβαση ο γαλάζιος Κώστας Τασούλας: «Προσοχή, κομμουνιστής κρατάει μαχαίρι μέσα στην Αστυνομία και μένει... ασύλληπτος».

Υπερκόπωση λόγω προέδρου

Αλλά οι αστυνομικοί είναι πολλοί και κόβουν συνεχώς πίτες. Την Πέμπτη έγινε η κοπή πίτας των πολιτικών υπαλλήλων της Αστυνομίας. Και το φλουρί είχε ως δώρο τέσσερις ημέρες άδεια. Αλλά το φλουρί έπεσε στη «γαλάζια» Σοφία Βούλτεψη και βεβαίως ρώτησε από πού θα ζητήσει τέσσερις ημέρες άδεια.Κάποιες στιγμές αμηχανίας και εν συνεχεία της... αφαίρεσαν την άδεια και της έδωσαν αντ' αυτής έναν πίνακα. Και όμως η κυρία Βούλτεψη έχει τόσο ανάγκη την άδεια. Γιατί κινδυνεύει να πάθει υπερκόπωση, όπως έλεγε, λόγω προέδρου. Συνεχώς εκπροσωπεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη σε τέτοιου είδους («χαλαρές») εκδηλώσεις. Πέρυσι τον εκπροσώπησε 36 φορές ενώ εφέτος άλλες δέκα.

Η Ολγα και ο Καλιγούλας

Ακόμα και στο θέατρο όταν πηγαίνει η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη την ακολουθούν οι κάμερες. Οπως συνέβη στην πρεμιέρα του «Καλιγούλα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί όμως ήταν και ο υπουργός Περιβάλλοντας και Ενέργειας Γ. Σταθάκης (μετά συζύγου) τον οποίο εντόπισε η Ολγα και έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του.

Υπάλληλοι σε... αχρείαστη εταιρεία

Αυτό που συνέβη νύκτωρ στη Βουλή αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν τροπολογία για τη νομιμοποίηση 213 συμβασιούχων που προσελήφθησαν από την κυβέρνηση αλλά σε... αχρείαστη κρατική εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» η οποία δεν λειτουργεί ακόμα, πλην όμως προσλαμβάνει υπαλλήλους και εν συνεχεία τους νομιμοποιεί. Το θέμα δεν είναι ότι η κυβέρνηση έφερε τέτοια τροπολογία (άλλωστε ο Π. Σκουρλέτης το είχε εξαγγείλει ότι πρόκειται να μονιμοποιήσει συμβασιούχους) αλλά ότι την ψήφισαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Και το χειρότερο; Οταν ρώτησα βουλευτές του ΠαΣοΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) γιατί ψήφισαν τέτοια τροπολογία συντασσόμενοι με την κυβέρνηση, η απάντηση που μου έδωσαν ήταν εξωφρενική: «Δεν θυμόμαστε να ψηφίσαμε κάτι τέτοιο».

nnn

Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ μπορεί να μη θυμούνται τι ψήφισαν, το θυμήθηκε όμως ο Γ. Φλωρίδης («Ωρα των Aποφάσεων») ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε και τούτα: «Η ηγεσία του εναπομείναντος ΠαΣοΚ εκφράζει ό,τι πιο παρωχημένο και κρατικιστικό από την ιστορία του ΠαΣοΚ. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ήταν να ψηφίσει, ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, την πελατειακή διάταξη για τη μονιμοποίηση 213 απολύτως αχρείαστων για το Δημόσιο. Το ίδιο έκανε ψηφίζοντας πάλι ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ τη διανομή του επιδόματος στους συνταξιούχους, χωρίς να αντιπαραθέσει μια άλλη πρόταση είτε υπέρ της ενίσχυσης των μακροχρονίως ανέργων είτε υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων και της δημιουργίας χιλιάδων παραγωγικών θέσεων εργασίας είτε υπέρ της ενίσχυσης του σημαντικού πυλώνα του κοινωνικού κράτους, δηλαδή του ΕΣΥ».

Οταν το κρασί γίνεται ξίδι


Δείτε τι αλίευσα ανήμερα Τσικνοπέμπτη. Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα είχαν το μυαλό τους στα εδέσματα (ξέρετε εσείς, κοψίδια, μπριζόλες, λουκάνικα κ.ά.) και – κυρίως – στους οίνους, αλλά στις Βρυξέλλες σε άλλα θέματα είχαν στρέψει την προσοχή τους. Γιατί σας τα λέω αυτά; Επειδή ευρωπαίος αξιωματούχος (που οι εδώ κυβερνώντες τον παρουσιάζουν κοντά στις ελληνικές θέσεις) έκανε την Πέμπτη μία ενημέρωση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων γύρω από την αξιολόγηση και είπε και το παρακάτω: «Το κόκκινο κρασί όταν περάσει χρόνος δεν γίνεται καλύτερο, γίνεται... ξίδι». Με αυτόν τον τρόπο άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι εάν κάποιοι «μερακλήδες» στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούν ότι η ώσμωση των διαπραγματεύσεων θα βγάλει κρασί που θα χωράει σε παλαίωση, δηλαδή πλούσιο σε αρώματα και με πλούσια επίγευση, κάνουν λάθος. Προφανώς το κρασί που φτιάχνουν για όλους μας σε λίγο δεν θα πίνεται, θα γίνει ξίδι.


Οι Συριζαίοι επιστρέφουν κρασιά

Αφού έγινε λόγος για κρασί, σας πληροφορώ ότι μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στους συριζαίους βουλευτές δύο μπουκάλια κρασί. Και τούτο γιατί το κρασί το έστειλε σε όλους τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός από τους αμπελώνες Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ. Τα κρασιά που βρίσκονταν σε ένα καλαίσθητο καλάθι τα συνόδευε ένα σημείωμα που τους «παρότρυνε» να επικοινωνούν με την εταιρεία (προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση, συμπεραίνω). Ελα όμως που οι Συριζαίοι το πήραν στραβά. Σου λένε, να δεχθούμε δώρο από την Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της El Dorado Gold, για την οποία τόσους «αγώνες» κάναμε; Συγκάλεσαν σύσκεψη και ομοφώνως αποφάσισαν να... επιστρέψουν το δώρο!

Τσίκνισαν και στη Βουλή

Με ψητούς μεζέδες και κρασάκι «τσίκνισαν» στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής Κ. Βασιλάκη ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και οι συνεργάτες τους, «σπάζοντας» το πρωτόκολλο, τρόπον τινά. Το γραφείο του ισογείου γέμισε από κόσμο και πολλοί που περνούσαν έμπαιναν για να ανταλλάξουν μια κουβέντα με τον κ. Βούτση, ο οποίος δεν έκρυβε την αγωνία του για τις εξελίξεις και ειδικότερα για την πορεία της αξιολόγησης και τη στάση των δανειστών. Ο ίδιος παρά τα προσκόμματα που τίθενται από διάφορες πλευρές, πιστεύει ότι στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση ως προς τις πολιτικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να καταγραφούν, κάτι που θα ισοδυναμεί με πράσινο φως για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση στις αρχές του Μαρτίου. Και ως προς αυτό ο ΠτΒ πιστεύει ότι θα έχουμε θετική έκβαση. Θα επαληθευθεί άραγε;


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (12)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  χανει πολύ και πολλά η ΝΔ | 19/02/2017 03:35
  χάνει πολύ και πολλά η ΝΔ με τον Άδωνη και την υπερπροβολή του... την μεγαλύτερη ζημιά της την κάνει ο κ. .... Αντιπρόεδρος... τέτοια κατάντια στη ΝΔ δεν την περίμενε κανείς Αν αναλογιστεί κάποιος ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγυρίσει ο Άδωνης, αλλά και η Βουλτεψη, ο Βαρβιτσιώτης , ο Γιακουμάτος και τα ... άλλα παιδιά , τότε λέει καλύτερα όπως είμαστε σήμερα! Κι όσο για το τι θα ψηφίσει, αφού ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει, πάει απλά στη ΧΑ.
  ΑΤΛΑΣ
  απάντηση42
   
   
  Ο Άσχετος!. | 17/02/2017 08:34
  Ρε σύ Αλέκο,εσεί που τώρα έμαθες τα εγγλέζικα,αυτό το success story που λές κάθε τόσο τι θα πεί?.Το "στόρι" το βγάζω (έχουμε στο παράθυρο της κουζίνας),στο άλλο κολώνω.Αμα είναι να το λέω και γώ στις γκόμενες,να πουλάω μούρη!.
  Volos
  απάντηση493
   
   
  ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ | 17/02/2017 08:20
  Του Άδωνη η συνιστώσα, η ζώσα.
  Καπαδόπουλος Ελισαίος
  απάντηση264
   
   
  Οι εκλεκτοί | 17/02/2017 08:12
  Τελικά αληθεύει ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να περάσει φωτογραφική διάταξη για δύο "Θεία Βρέφη" που πρέπει όπωσδήποτε να διορισθούν ως συγγενείς θυμάτων των πυρκαγιών προιν από 10 ολόκληρα χρόνια; Αυτά και όλα τα αντίστοιχα παιδάκια που πρέπει πάση θυσία να διορισθούν γιατί είναι τόσο σημαντικά που κάθε φορά αλλάζουν νόμοι, ορίζονται διατάγματα και υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Σε τι διαφέρουν από εμάς τους υπόλοιπους;
  Ψωμοτηρητής
  απάντηση384
   
   
  Πολιτικό όνειδος... | 17/02/2017 08:08
  Αυτός ό Γωργιάδης και όσοι τον πλαισιώνουν στην Ν.Δ., συνιστούν το σύγχρονο όνειδος της πολιτικής στην Χώρα. Ο άνθρωπος είναι για δέσιμο.......και όμως παραμένει Αντιπρόεδρος παρακαλώ ενός κόμματος ,που ονειρεύεται να Κυβερνήσει την Χώρα. Νομίζουν φαίνεται ότι ο κόσμος έχει χάσει την λογική και αισθητική του( και βέβαια την μνήμη του για τα πεπραγμένα τους) και θα επιβραβεύει πέρα των άλλων και τις ανόητες επιλογές τους ΄΄τύπου Γεωργιάδη΄΄ στα υψηλότερα αξιώματα της ηγεσίας τους! !
  Αποκρουστικός -Σαλτιμπάγκος
  απάντηση3581
   
   
  Σοβαρότης μηδέν | 17/02/2017 06:39
  Με έχει κουράσει η συνεχής προβολή του Αδώνιδος. Νομίζω ότι σε λίγο θα του κολλήσουν κάποιο παρατσούκλι και το χειρότερο στη ζωή είναι όπως λένε < καλλίτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα > Ψώνιο...
  katsikis
  απάντηση3158
   
   
  "Δημοκράτες" θα βογγήξετε... | 17/02/2017 06:36
  Γιαμ όποιον δεν εθελοτυφλεί ο 'Αδωνις Γεωργιάδης είναι το μέλλον.Οι "δημοκράτες" το γνωρίζουν καλά διότι θα βογγήξουν...
  Χλευάζων
  απάντηση3629
   
   
   
  Τι αρθρο ειναι αυτο Κε ΒΗΜΑτοδοτη μας? | 17/02/2017 05:51
  Ειλικρινα δεν εχω τιποτε να πω,παρα μονο οτι λυπαμαι παρα πολυ για αυτην την καταντια (σε ΟΛΑ τα θεματα που γραφετε) και απο οτι φαινεται θα συνεχιστει ξανα και ξανα και ξανα μεχρι ...?......? (οποιος θελει μπορει να συνεχισει)
  eva b.
  απάντηση1753
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Είναι ηλίου φαεινότερον... | 17/02/2017 05:31
  'Οτι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης αποτελεί σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία και θα είναι ο επόμενος αρχηγός της.
  Γιώργος
  απάντηση4037
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων