Δεν είναι καθόλου υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι οι προσελθόντες στην εκδήλωση (κοπή πίτας) του Αδ. Γεωργιάδη (φωτογραφία) ξεπερνούσαν τις 2.000. Οπως δεν θα ήταν υπερβολή εάν ακούγοντας κάποιος αυτά που είπε στους οπαδούς του χειροκροτούμενος ο Αδωνις σχημάτιζε την εντύπωση ότι ένας νέος φορέας κινείται μέσα στη ΝΔ, κάτι σαν συνιστώσα. Η συνιστώσα Αδωνις! Και τούτο γιατί τα λόγια που είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν τόσο αιχμηρά, ακόμα και για το κόμμα του που προφανώς ήθελε να «τεστάρει» την εσωκομματική επιρροή του. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη για παράδειγμα η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην εκδήλωση (κάθισε στην πρώτη σειρά και ο Αδωνις φρόντισε να τον αποθεώσει), όπως και η μαζική συμμετοχή από πλειάδα νυν και πρώην γαλάζιων βουλευτών, προβεβλημένων στελεχών και κομματαρχών της Β’ Αθήνας (και όχι μόνο). Προς το τέλος της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος δεν ξέχασε να αποθεώσει και τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος να σημειώσω ότι δεν παρέστη. Και τι δεν είπε ο Αδωνις! Σας μεταφέρω μερικά: «Οι μέρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένες. Επιτέλους ξεφτιλίστηκαν οι ιδέες της Αριστεράς». «Περιποιήθηκε» δε και τον Αλέκο Φλαμπουράρη λέγοντας «άκουσα τον Φλαμπουράρη στον Σκάι. Δεν αποκλείεται να ήταν πιωμένος» αλλά και τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο: «Κύριε Τσίπρα, να μείνετε ξάγρυπνος πολλά βράδια. Δεν έχω ξεχάσει το ταξίδι στη Γαλλία. Γατάκι ο Καμμένος. Οταν βλέπω συριζαίο κοκκινίζει το μάτι μου». Σε κάποια στιγμή έκανε κριτική και στη ΝΔ λέγοντας πως δεν υπάρχει συντονισμός στο κόμμα.
Προσοχή, κρατά μαχαίρι

Και μιας και ο λόγος για τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, έχω να σας μεταφέρω και τούτα. Την Τετάρτη το βράδυ υπήρχε συνωστισμός βουλευτών σχεδόν απ’ όλα τα κόμματα στη… ΓΑΔΑ. Οχι, δεν προσήλθαν εκεί ως μάρτυρες ή ως… συλληφθέντες, αλλά για να πάρουν μέρος στην κοπή πίτας αστυνομικών. Καλά, θα πείτε, από πότε κόβουν πίτες στη ΓΑΔΑ με τη συμμετοχή βουλευτών; Από τότε, όπως μου είπαν, που η ΓΑΔΑ «γέμισε» με υπηρετούντες βουλευτές από την Ηπειρο (ακόμα και ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι από την Ηπειρο). Ετσι νομιμοποιήθηκε και η εκδήλωση. Για να γίνει ακόμα πιο νόμιμη, οι αστυνομικοί έβαλαν τους βουλευτές να κόψουν τα κομμάτια. Οταν ήρθε η σειρά του Χρ. Κατσώτη του ΚΚΕ έκανε ηχηρή παρέμβαση ο γαλάζιος Κώστας Τασούλας: «Προσοχή, κομμουνιστής κρατάει μαχαίρι μέσα στην Αστυνομία και μένει… ασύλληπτος».
Υπερκόπωση λόγω προέδρου

Αλλά οι αστυνομικοί είναι πολλοί και κόβουν συνεχώς πίτες. Την Πέμπτη έγινε η κοπή πίτας των πολιτικών υπαλλήλων της Αστυνομίας. Και το φλουρί είχε ως δώρο τέσσερις ημέρες άδεια. Αλλά το φλουρί έπεσε στη «γαλάζια» Σοφία Βούλτεψη και βεβαίως ρώτησε από πού θα ζητήσει τέσσερις ημέρες άδεια.Κάποιες στιγμές αμηχανίας και εν συνεχεία της… αφαίρεσαν την άδεια και της έδωσαν αντ’ αυτής έναν πίνακα. Και όμως η κυρία Βούλτεψη έχει τόσο ανάγκη την άδεια. Γιατί κινδυνεύει να πάθει υπερκόπωση, όπως έλεγε, λόγω προέδρου. Συνεχώς εκπροσωπεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη σε τέτοιου είδους («χαλαρές») εκδηλώσεις. Πέρυσι τον εκπροσώπησε 36 φορές ενώ εφέτος άλλες δέκα.
Η Ολγα και ο Καλιγούλας

Ακόμα και στο θέατρο όταν πηγαίνει η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη την ακολουθούν οι κάμερες. Οπως συνέβη στην πρεμιέρα του «Καλιγούλα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί όμως ήταν και ο υπουργός Περιβάλλοντας και Ενέργειας Γ. Σταθάκης (μετά συζύγου) τον οποίο εντόπισε η Ολγα και έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του.


Υπάλληλοι σε… αχρείαστη εταιρεία

Αυτό που συνέβη νύκτωρ στη Βουλή αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν τροπολογία για τη νομιμοποίηση 213 συμβασιούχων που προσελήφθησαν από την κυβέρνηση αλλά σε… αχρείαστη κρατική εταιρεία. Πρόκειται για την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» η οποία δεν λειτουργεί ακόμα, πλην όμως προσλαμβάνει υπαλλήλους και εν συνεχεία τους νομιμοποιεί. Το θέμα δεν είναι ότι η κυβέρνηση έφερε τέτοια τροπολογία (άλλωστε ο Π. Σκουρλέτης το είχε εξαγγείλει ότι πρόκειται να μονιμοποιήσει συμβασιούχους) αλλά ότι την ψήφισαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Και το χειρότερο; Οταν ρώτησα βουλευτές του ΠαΣοΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) γιατί ψήφισαν τέτοια τροπολογία συντασσόμενοι με την κυβέρνηση, η απάντηση που μου έδωσαν ήταν εξωφρενική: «Δεν θυμόμαστε να ψηφίσαμε κάτι τέτοιο».
nnn
Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ μπορεί να μη θυμούνται τι ψήφισαν, το θυμήθηκε όμως ο Γ. Φλωρίδης («Ωρα των Aποφάσεων») ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε και τούτα: «Η ηγεσία του εναπομείναντος ΠαΣοΚ εκφράζει ό,τι πιο παρωχημένο και κρατικιστικό από την ιστορία του ΠαΣοΚ. Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ήταν να ψηφίσει, ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, την πελατειακή διάταξη για τη μονιμοποίηση 213 απολύτως αχρείαστων για το Δημόσιο. Το ίδιο έκανε ψηφίζοντας πάλι ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ τη διανομή του επιδόματος στους συνταξιούχους, χωρίς να αντιπαραθέσει μια άλλη πρόταση είτε υπέρ της ενίσχυσης των μακροχρονίως ανέργων είτε υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων και της δημιουργίας χιλιάδων παραγωγικών θέσεων εργασίας είτε υπέρ της ενίσχυσης του σημαντικού πυλώνα του κοινωνικού κράτους, δηλαδή του ΕΣΥ».

Οταν το κρασί γίνεται ξίδι

Δείτε τι αλίευσα ανήμερα Τσικνοπέμπτη. Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα είχαν το μυαλό τους στα εδέσματα (ξέρετε εσείς, κοψίδια, μπριζόλες, λουκάνικα κ.ά.) και – κυρίως – στους οίνους, αλλά στις Βρυξέλλες σε άλλα θέματα είχαν στρέψει την προσοχή τους. Γιατί σας τα λέω αυτά; Επειδή ευρωπαίος αξιωματούχος (που οι εδώ κυβερνώντες τον παρουσιάζουν κοντά στις ελληνικές θέσεις) έκανε την Πέμπτη μία ενημέρωση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων γύρω από την αξιολόγηση και είπε και το παρακάτω: «Το κόκκινο κρασί όταν περάσει χρόνος δεν γίνεται καλύτερο, γίνεται… ξίδι». Με αυτόν τον τρόπο άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι εάν κάποιοι «μερακλήδες» στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούν ότι η ώσμωση των διαπραγματεύσεων θα βγάλει κρασί που θα χωράει σε παλαίωση, δηλαδή πλούσιο σε αρώματα και με πλούσια επίγευση, κάνουν λάθος. Προφανώς το κρασί που φτιάχνουν για όλους μας σε λίγο δεν θα πίνεται, θα γίνει ξίδι.

Οι Συριζαίοι επιστρέφουν κρασιά

Αφού έγινε λόγος για κρασί, σας πληροφορώ ότι μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στους συριζαίους βουλευτές δύο μπουκάλια κρασί. Και τούτο γιατί το κρασί το έστειλε σε όλους τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός από τους αμπελώνες Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ. Τα κρασιά που βρίσκονταν σε ένα καλαίσθητο καλάθι τα συνόδευε ένα σημείωμα που τους «παρότρυνε» να επικοινωνούν με την εταιρεία (προτού λάβουν οποιαδήποτε απόφαση, συμπεραίνω). Ελα όμως που οι Συριζαίοι το πήραν στραβά. Σου λένε, να δεχθούμε δώρο από την Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της El Dorado Gold, για την οποία τόσους «αγώνες» κάναμε; Συγκάλεσαν σύσκεψη και ομοφώνως αποφάσισαν να… επιστρέψουν το δώρο!

Τσίκνισαν και στη Βουλή

Με ψητούς μεζέδες και κρασάκι «τσίκνισαν» στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής Κ. Βασιλάκη ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και οι συνεργάτες τους, «σπάζοντας» το πρωτόκολλο, τρόπον τινά. Το γραφείο του ισογείου γέμισε από κόσμο και πολλοί που περνούσαν έμπαιναν για να ανταλλάξουν μια κουβέντα με τον κ. Βούτση, ο οποίος δεν έκρυβε την αγωνία του για τις εξελίξεις και ειδικότερα για την πορεία της αξιολόγησης και τη στάση των δανειστών. Ο ίδιος παρά τα προσκόμματα που τίθενται από διάφορες πλευρές, πιστεύει ότι στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση ως προς τις πολιτικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να καταγραφούν, κάτι που θα ισοδυναμεί με πράσινο φως για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση στις αρχές του Μαρτίου. Και ως προς αυτό ο ΠτΒ πιστεύει ότι θα έχουμε θετική έκβαση. Θα επαληθευθεί άραγε;

HeliosPlus