Όποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις και τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για τις εφημερίδες του ΔΟΛ, αρκεί να ακούσει ή να διαβάσει αυτά που είπε ο κ.Τσίπρας στη Βουλή.

Διαστρέφοντας απολύτως την πραγματικότητα,παρουσιάζοντας ψευδή ή ανυπόστατα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του. Η δήθεν υποκριτική συμπαράσταση του στους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά,ήταν απλώς μια ακόμα,από τις συνήθεις μεγαλοστομίες του χωρίς αντίκρισμα.

Την ώρα που το δικαστήριο συζητούσε τη νέα προσφυγή για απελευθέρωση ενός λογαριασμού,ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η έκδοση των εφημερίδων, ο κ.Τσίπρας υποστήριζε ότι υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση και δεν μπορεί να γίνει τίποτε.Με την ίδια ευκολία,υποβάθμισε και διαστρέβλωσε το ρόλο της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι τώρα δεν μπορεί να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα έδινε λύση στο πρόβλημα.
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πλέον ότι η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ θέλει το κλείσιμο των δύο ιστορικών εφημερίδων.Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν διεκδικούν ούτε νέα δάνεια,ούτε τη σωτηρία της επιχείρησης με βάση το παλιό καθεστώς.

Τον κ.Τσίπρα, τον κ.Παππά, που είχε δώσει τη «γραμμή» από προχθές,δεν τους απασχολεί ούτε η πολυφωνία των Μέσων Ενημέρωσης, ούτε φυσικά η διάσωση δύο εφημερίδων που έχουν σημαδέψει με την παρουσία τους την πολιτική,πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Ο στόχος τους είναι να παραδοθούν σε φιλικά χέρια μετά τη διαδικασία εκκαθάρισης, αδιαφορώντας και για την τύχη των εργαζομένων και για το τι θα έχει απομείνει όρθιο από τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα του οργανισμού.Δεν τους αρέσει, δεν αντέχουν την κριτική,δεν θέλουν την πολυφωνία,παρά μόνο πρόθυμους υποτακτικούς της εξουσίας.
Οι εφημερίδες, τα Μέσα ενημέρωσης γενικότερα είναι κουφάρια αδειανά χωρίς την ψυχή τους. Που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους τους.Το σχέδιο τους μπορεί λοιπόν να πετύχει στη θεωρία,αλλά θα αποτύχει στην πράξη…