Ε, λοιπόν δεν θα το πιστέψετε, αλλά διενεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες κοτζάμ δημοσκόπηση (την οποία κυκλοφορεί με καμάρι η ΝΔ) για την Μαρέβα Μητσοτάκη! Περίπου 6.500 συμπολίτες μας κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Ηταν πειστικές οι εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα του σπιτιού της στο Παρίσι και για το πόθεν έσχες της;». Σας πληροφορώ ότι ένα ποσοστό 57% όσων συμμετείχαν απάντησε αυθορμήτως «ναι ήταν πειστικές». Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του LIFO.gr πλην όμως δεν υπάρχει το ποσοστό «δεν ξέρω, δεν απαντώ», ούτε βεβαίως το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ενα ποσοστό 50% δηλώνει ότι του φάνηκε αξιοπρεπής η δήλωση της Μαρέβας όταν είπε «εύχομαι η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μη βρεθεί ποτέ στη θέση μου».Το 22% απάντησε αναξιοπρεπής και ένα 12% τη βρήκε ούτε αξιοπρεπή ούτε αναξιοπρεπή, απλώς αδιάφορη. Υπήρχει όμως και μια ερώτηση- παγίδα (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) που λέει εάν άλλαξε από αυτούς που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση η άποψή τους για τον Κυρ. Μητσοτάκη η παραπάνω δήλωση της συζύγου του: Το 20% απάντησε ότι άλλαξε προς το καλύτερο, το 19% προς το χειρότερο και το 61% ότι παρέμεινε η ίδια. Πάντως στη ΝΔ δίνουν αρκετή σημασία στη δημοσκόπηση, αυτός είναι και ο λόγος που τη διακινούν.
Οταν ο Αλέξης διψά

Ισως να το έχετε παρατηρήσει και εσείς. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στη Βουλή, αλλά και των τηλεοπτικών συνεντεύξεων πίνει πάντα πολύ νερό. Ξεραίνεται το στόμα του, όπως λέει, και το νερό είναι απαραίτητο. Αυτό το γνωρίζουν οι συνεργάτες του και φροντίζουν πάντοτε να έχει κοντά του, ένα και δύο μπουκαλάκια νερό. Τι συμβαίνει όμως όταν βρίσκεται στο εξωτερικό; Και εκεί θέλει το νερό του, πλην όμως οι ξένοι πιθανόν να μην το γνωρίζουν. Ετσι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου Τσίπρα- Ποροσένκο στην Ουκρανία, την ώρα που άρχισαν οι ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός δίψασε. Αφησε στα… κρύα του λουτρού τον Ουκρανό, αποχώρησε από το βήμα και πήγε να βάλει νερό. Ακόμα και ο Ουκρανός Πρόεδρος έδειχνε απορημένος και φάνηκε να διερωτάται «μα πού πάει;». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε όχι μ΄ένα ποτήρι νερό, αλλά με ολόκληρο μπουκάλι. Χαμογέλασε και έβαλε νερό να πιει, να ξεδιψάσει…
Υποψήφιοι με… carte de visite

Παρατήρησα στη Βουλή την ανησυχία πολλών βουλευτών της ΝΔ που εκλέγονται στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, αυτή της Β΄Αθηνών. Ο λόγος; Εντόπισαν, όπως έλεγαν, εκατοντάδες επίδοξους υποψήφιους του κόμματος, οι οποίοι ήδη άρχισαν την προεκλογική εκστρατεία. Μου είπαν συγκεκριμένα ότι ουδείς τους γνωρίζει. Ή ακόμα ότι ουδείς γνωρίζει εάν έχουν λάβει ή όχι το χρίσμα να κυκλοφορούν στην αχανή εκλογική περιφέρεια με carte de visite που ανέγραφε με γαλάζια γράμματα ότι είναι υποψήφιοι στην Β΄Αθήνας με τη ΝΔ και με αρχηγό τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ορισμένοι μάλιστα τύπωσαν και τη φωτογραφία τους πάνω στις κάρτες. Μου είπαν ακόμα ότι πρώτος άρχισε το μοίρασμα καρτών ο Γιάννης Καλλιάνος, που είχε προσφάτως αποχωρήσει από την Ενωση Κεντρώων για να ενταχθεί στη ΝΔ και το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι. Αυτός ήταν ο λόγος που οι βουλευτές της Β΄ Αθηνών ήταν αναστατωμένοι και έλεγαν ότι θα ζητήσουν από τον αρχηγό τους εξηγήσεις.

Και η κρέμα σώματος πάει στον…

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στη Γλυφάδα σε μια από τις δεκάδες εκδηλώσεις που γίνονται τούτες τις ημέρες ανά την Ελλάδα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Προσκεκλημένοι ένα σωρό πολιτικοί (όλοι τους γαλάζιοι), στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.α. Ανάμεσά τους και ένας ιεράρχης, που τους έκανε την τιμή να παραστεί και να ευλογήσει την όλη εκδήλωση. Είθισται όμως σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις διάφοροι χορηγοί της τοπικής κοινωνίας να προσφέρουν δώρο κατά την κοπή πίτας, το οποίο οι διοργανωτές κληρώνουν, ώστε να έχουν ολίγα έσοδα. Αλλος λοιπόν πρόσφερε γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, άλλος φούρνο μικροκυμάτων, άλλος δωρεάν χτενίσματα, τοστιέρες κτλ. Ενας μάλιστα πρόσφερε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για την περιποίηση του σώματος- προσώπου (αντιγηραντικές κρέμες, ενυδατικές, κρέμες χεριών, κρέμες νυχτός, ένα δηλαδή πλήρες σετ). Κατά την κλήρωση των δώρων της κρέμας σώματος, προσώπου, χεριών υπήρξε ένα απρόοπτο. Ο κλήρος έπεσε στον Μητροπολίτη, αφήνοντας τους πάντες αμήχανους. Τι να κάνει ο ιεράρχης ζήτησε επανάληψη της κλήρωσης λέγοντας πως του είναι άχρηστες τέτοιου είδους κρέμες.
Συγχωρεί ο Θεός;

Μου το μετέφεραν και στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά όταν μου είπαν ότι είναι καταγεγραμμένο και σε βίντεο τι να κάνω σας στο μεταφέρω. Ενας βουλευτής της αντιπολίτευσης (καλύτερα να μην αναφέρω το όνομά του) παρέστη σε μια τοπική εκδήλωση στο νομό του για τον πολιούχο άγιο. Και η κάμερα του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού τον εντόπισε (και τον ζούμαρε) δίπλα στον μητροπολίτη να του λέει: «Δέσποτα συγχώρα με, Δέσποτα ζητώ την συγχώρησή σου, θα με συγχωρέσεις;». Το είπε μια, το είπε δυο την ώρα που ο Δεσπότης κρατούσε με ευλάβεια τον Αγιο, αλλά δεν του έδινε απάντηση. Αφήστε που δεν ήξερε και τι αμαρτία υπέπεσε ο βουλευτής- δούλος του Θεού για να του δώσει συγχώρηση. Σε κάποια στιγμή ο ιεράρχης εμφανώς ενοχλημένος που ο βουλευτής δεν τον άφηνε να αγιάσει το πλήθος τον ερωτά: «Περί τίνος πρόκειται, γιατί να σε συγχωρέσω;». Και ο βουλευτής απάντησε: «Επειδή Δέσποτα ψήφισα στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης. Θα με συγχωρέσεις;». Και μετά την ειλικρινή μεταμέλειά του και την υπόσχεση πως δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλο τέτοιο νομοσχέδιο, ο Ιεράρχης του έδωσε άφεση αμαρτιών και τον ευλόγησε. Και όλα αυτά μπροστά την κάμερα.