Η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οχι μόνο για το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού λόγου –κάτι που τόσα χρόνια έχουμε συνηθίσει –και των επιχειρημάτων για τη διαπλοκή στον τόπο, για την οποία ας μας επιτραπεί να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο από τους ίδιους τους πολιτικούς, αλλά γιατί αποδείχθηκε ότι σε τελική ανάλυση δεν ιδρώνει το αφτί κανενός για τους εργαζομένους αυτής της εφημερίδας που διαβάζετε και αυτού του δημοσιογραφικού οργανισμού που επί δεκαετίες σφράγισε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου.
Για το ειδικό ακροατήριο λοιπόν, όλους όσοι αντιλαμβάνονται τι θέλουν να κρύψουν οι πολιτικοί όταν σηκώνουν σκόνη με τους λόγους τους, η συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική.
Αυτοί που επιζητούσαν για χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, την εύνοια, και χρησιμοποίησαν τα μέσα του ΔΟΛ και που έβαζαν ακόμη και μέσον για να προβληθούν από τις σελίδες των εφημερίδων και να δουν τη φωτογραφία τους ή να ακούσουν τη φωνή τους στα ραδιοκύματα (λέγε με Αδωνι), αυτοί που αναδείχθηκαν και κέρδισαν δημόσιες θέσεις, όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα εποίησαν την νήσσαν.
Εν αντιθέσει με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βασίλη Λεβέντη αλλά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, η μεγαλύτερη απογοήτευση, αναπάντεχη και απρόσμενη για εμένα, ήρθε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 6.000 λέξεις της ομιλίας του δεν βρήκε ούτε μία λέξη στήριξης της προσπάθειας των εργαζομένων προκειμένου να μείνουν ζωντανές οι εφημερίδες σε έναν δημοσιογραφικό κολοσσό που κατέρρευσε.
Το ίδιο αποτέλεσμα, της παγερής αδιαφορίας, επιφέρουν και οι τακτικισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να προτείνει λύση-σχέδιο διάσωσης και να το φέρει στη Βουλή που θα την υποστήριζε (!) και το κυβερνών κόμμα. Πού ακούστηκε;
Πόσο πιο φανερό να γίνει το συμπέρασμα. Θα προτιμούσαν να κλείσουν οι εφημερίδες, εφόσον δεν είναι δικές τους…
Ας γνωρίζουν όμως: Ολοι κάποια στιγμή μπορεί να μείνουμε άνεργοι, αναξιοπρεπείς ποτέ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ