Από παράταση σε παράταση…
nnn
Το αφιέρωμα «Ο Γκάτσος που αγάπησα», το οποίο ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα για τρεις βραδιές στην αίθουσα του «Παρνασσού», στην πλατεία Καρύτση, αισίως θα ολοκληρωθεί, διπλασιάζοντάς τες.
nnn
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα δοθεί η τελευταία συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον διπλό ρόλο της αφηγήτριας και της τραγουδίστριας.
Η Καραμπέτη, λιτή και αυστηρή επί σκηνής, ερμηνεύει ουσιαστικά τα πιο θεατρική τραγούδια του Γκάτσου, όπως τη «Χοντρομπαλού» που είχε πει η Δέσπω Διαμαντίδου ή το «Ο μήνας έχει 13» της Μελίνας Μερκούρη.
nnn
Να πώς μια ιδέα για ένα αφιέρωμα ξέφυγε από τα τετριμμένα και μετατράπηκε σε sold out γεγονός. Υπό την επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.
nnn
«Ανκόρ»: Αν ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκέφτεται πράγματι να κλείσει στο Αττις την τριλογία που ξεκίνησε με το «Αλάρμ» και το «Αμόρ», βρήκε τρόπο ιδανικό. Με τη Σοφία Χιλλ (φωτογραφία) και τον Αντώνη Μυριαγκό.
nnn
Τη δική του εκδοχή στον Τρυγαίο από την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη θα δώσει ο Τζίμης Πανούσης το καλοκαίρι στην Επίδαυρο.
nnn
Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σε μουσική Νίκου Κυπουργού, ξεκινά με αυτό το ατού στο μανίκι της.
nnn
Ο Τρυγαίος, αυτός ο λαϊκός ήρωας που μισεί τον πόλεμο και «πολεμάει» για την ειρήνη, ήταν ένας από τους δύο αριστοφανικούς ρόλους που έπαιξε στην πολυετή πορεία του ο Θανάσης Βέγγος.
nnn
Και οι δύο με το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη («Ειρήνη» – Τρυγαίος, το 1995, και «Αχαρνής» – Δικαιόπολις, 1998).
nnn
Επίκαιρη πάντοτε η συγκεκριμένη κωμωδία απαιτεί από τον καλλιτέχνη που θα ερμηνεύσει τον Τρυγαίο να δώσει και την ψυχή του,
nnn
Η στήλη δέχθηκε τους παρακάτω στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ ως υπενθύμιση –με αφορμή τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα όλων ημών, εδώ, προς τους ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, της επιστήμης:
nnn
«Οταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Οταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Οταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Οταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…».
nnn
Ευχαριστούμε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ