Αλλαγές…
Πιστός στις… προεκλογικές του δεσμεύσεις ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης (σκίτσο) ξεκίνησε άμεσα τις αλλαγές για την αναβάθμισή της.

– Πρώτη σημαντική απόφαση η συγκρότηση δύο νέων συντονιστικών επιτροπών για την προώθηση του έργου της Ενωσης.
-Η πρώτη θα ασχολείται με τη διαχείριση προβληματικών δανείων και θα έχει πρόεδρο τον Θεόδωρο Καλαντώνη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ergasias.
– Η δεύτερη θα συντονίζει τους επικεφαλής οικονομικής διαχείρισης (Chief Financial Officers – CFOs) των τραπεζών και θα έχει πρόεδρο τον Βασίλη Ψάλτη, γενικό διευθυντή και CFO της Alpha Bank.

…forum…
Αποφασίστηκε επίσης η σύσταση ενός διατραπεζικού forum διαχείρισης προβληματικών δανείων, πρόεδρος του οποίου αναλαμβάνει ο Σπύρος Παπασπύρου, ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.
-Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕΤ, πρόεδρος της οποίας παραμένει ο κ. Παπασπύρου, αντιπρόεδρος ορίστηκε ομόφωνα η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας.
-Τέλος, στη Συντονιστική Επιτροπή Αγορών και Κεφαλαίων πρόεδρος και αντιπρόεδρος παραμένουν, αντίστοιχα, οι Αρτέμης Θεοδωρίδης, γενικός διευθυντής της Alpha Bank, και Nτίνος Κάμαρης, Head of Global Markets & Treasurer της HSBC.
…και αποχώρηση
Η Ενωση θα έχει και μία αποχώρηση. Αυτήν του επί 16 χρόνια γενικού της γραμματέα Χρήστου Γκόρτσου, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του το επόμενο διάστημα, αφήνοντας το πόστο του την 1η Μαρτίου. Οπως λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του, «ήλθε η ώρα ο καθηγητής να επικεντρωθεί στην έρευνα».
Σύσταση
Τιμή-στόχο τα 8,7 ευρώ από 6 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος και σύσταση «αγορά» προτείνει η Citi στην πρώτη της έκθεση για τον όμιλο μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό.
-Η έκθεση τηςCitiαναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ευνοούνται όλοι οι μέτοχοι, καθώς βελτιώνεται η αποτίμηση της νέας εταιρείας, η οποία αναμένεται στα 1,26 δισ.ευρώ.
-Παράλληλα, ο οίκος προβλέπει τη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών που αναμένεται να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του καθαρού δανεισμού και να δώσουν την δυνατότητα για πληρωμή υψηλών μερισμάτων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ