από metereologos.gr
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
 
 

Ο Μητσοτάκης, ο Ρέμος και η κρίση

Ο Μητσοτάκης, ο Ρέμος και η κρίση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δεν συμβαίνει συχνά, ένας λαϊκός τραγουδιστής να συναντά έναν αρχηγό κόμματος, έναν εν αναμονή πρωθυπουργό, όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες του. Τι ήταν λοιπόν αυτό που ώθησε τον Αντώνη Ρέμο (φωτογραφία) να συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ με τον Κυρ. Μητσοτάκη; Πώς κλείστηκε το ραντεβού, τι συζητούσαν τόση ώρα, πίσω από τις κλειστές πόρτες; «Η ζωή στην Ελλάδα έχει γίνει δύσκολη, ζήτησα μέσω κοινών γνωστών μας να συναντηθώ με τον κ. Μητσοτάκη για να του εκφράσω τους προβληματισμούς μου. Το ραντεβού κλείστηκε» και έτσι ο κ. Ρέμος, όπως λέει, βρέθηκε να συνομιλεί στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ που ζητούν ραντεβού με τον αρχηγό τους και ακόμη περιμένουν...

nnn
 
Προτού όμως σας περιγράψω τους προβληματισμούς του κ. Ρέμου, έχουν, νομίζω, σημασία τα παρακάτω: Πρώτον, ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην πολιτική, δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι θα συναντάται με όποιον κρίνει ώστε να διευρύνει τις γνώσεις του για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τρίτον, τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο Ρέμος έμειναν... εκστασιασμένοι ο ένας από τον άλλον: «Είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν τον γνώριζα καθόλου, μου έκαναν εντύπωση και οι γνώσεις του και οι προτάσεις του» μου είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Είναι προσγειωμένος πολιτικός, δεν έχει μέσα του την εξουσιολαγνεία, ακούει τον συνομιλητή του και εμφανίζεται πρόθυμος να λύσει προβλήματα» μου είπε από την πλευρά του ο κ. Ρέμος.

Ποιον τραγουδιστή θαυμάζει ο Κυριάκος

Ρέμος και Μητσοτάκης μίλησαν και για μουσική. Αν και δεν πήγε ποτέ του ο πρόεδρος της ΝΔ να ακούσει τον Αντώνη Ρέμο, ωστόσο του είπε ότι όταν θέλει να χαλαρώσει, αυτό που ακούει είναι μόνον ελληνική μουσική. Στο σπίτι του μόλις μπαίνει βάζει ελληνικά τραγούδια (όχι όμως τα λεγόμενα καψουροτράγουδα), αλλά ποιοτικά τραγούδια, και αγαπημένος του τραγουδιστής όλων των εποχών, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ο Κώστας Χατζής και το αγαπημένο τραγούδι... «όταν κοιτάς από ψηλά...» (αυτό που λέει «πολύ με πίκρανες, ζωή / μακριά θα φύγω ένα πρωί / θα ανέβω σ' ένα αεροπλάνο / να δω τον κόσμο από εκεί πάνω...).

«Πληρώνω και πληρώνομαι...»

«
Είμαστε άνθρωποι και εμείς, ζούμε στην κοινωνία, πληρώνουμε φόρους, πληρωνόμαστε από τον κόσμο, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα αντιμετωπίζουν όλοι οι πολίτες. Εχουμε προβληματισμούς για το πού πάνε η κοινωνία, οι μετανάστες, οι φόροι, η ακρίβεια»
λέει ο κ. Ρέμος, με τη σημείωση ότι οι πρώτοι που πλήρωσαν την κρίση από το 2005 ήταν οι τραγουδιστές, όταν τα μαγαζιά έκλειναν το ένα μετά το άλλο και αυτό που είπε στον κ. Μητσοτάκη ήταν ότι και οι τραγουδιστές είναι ενεργοί πολίτες και θέλουν να ενεργοποιηθούν, φτάνει να μην τους περιφρονούν και να τους απαξιώνουν οι πολιτικοί, γιατί και το τραγούδι και η μουσική μπορούν να προσφέρουν.

Και βουλευτής και υπουργός

Αλλά πώς υποδέχθηκαν οι γαλάζιοι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ αυτή την απρόσμενη συνάντηση Ρέμου -  Μητσοτάκη; Με μπόλικη καχυποψία. Οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι ο κ. Ρέμος θα είναι υποψήφιος βουλευτής και μάλιστα στην Α' ή Β' Θεσσαλονίκης. Αλλοι ότι έκλεισε deal με τον κ. Μητσοτάκη για εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και άλλοι, οι πλέον καχύποπτοι, είπαν ότι ενδεχομένως να είναι ο επόμενος υπουργός ή υφυπουργός Πολιτισμού στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ: «Αστειότητες, μία φορά αναμείχθηκα στα κοινά, τότε με τον Ηρακλή, και το πλήρωσα πολύ ακριβά» τους απαντά χαμογελώντας ο κ. Ρέμος.

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά...

Και η ζωή στους πολιτικούς συνεχίζεται, ακόμη και τον καιρό του Μνημονίου. Υπουργός, για παράδειγμα, περιμένει παιδί από τη σύντροφό του. Γαλάζια βουλευτής, αν και κάποιας ηλικίας, αρραβωνιάστηκε, ενώ μια άλλη, επίσης βουλευτής, μόλις χώρισε από πρώην υπουργό. Πού άλλες εποχές που οι πολιτικοί ενημέρωναν τους αρχηγούς των κομμάτων για όποιες αλλαγές είχαν στην οικογενειακή ή την προσωπική τους κατάσταση. Ηταν τότε που ζητούσαν οι αρχές το απαράδεκτο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, το οποίο όταν επιτέλους καταργήθηκε, καταργήθηκε και η έγκριση του αρχηγού για γάμο από βουλευτές του.

Ηταν τυπική υποχρέωση, πλην όμως οι περισσότεροι το τηρούσαν. Και ένας από αυτούς, βουλευτής περιφέρειας της τότε Ενωσης Κέντρου, ετών 68, επρόκειτο να νυμφευθεί για δεύτερη φορά μια πολύ νεότερή του (ετών 32). Δεν ήξερε πώς να το ανακοινώσει στον αυστηρό πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματός του, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Βρήκε την ευκαιρία στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ατμόσφαιρα, συνήθως παραμονές Χριστουγέννων, ήταν πανηγυρική και ο συγκεκριμένος βουλευτής, μαζί με τα χρόνια πολλά που ευχήθηκε και τα συγχαρητήρια που έδωσε, το «πέταξε» δειλά στον τότε πρωθυπουργό: «Κύριε Πρόεδρε, με την ευκαιρία, σας πληροφορώ ότι θα έλθω εις γάμου κοινωνία...». Ο Γεώργιος Παπανδρέου ρώτησε να μάθει την ηλικία της «νεαράς». Οταν ο βουλευτής τού την αποκάλυψε υπήρξε μια στιγμή αμηχανίας, που για να τη σπάσει του είπε: «Δεν βαριέστε, κύριε Πρόεδρε, ο έρως χρόνια δεν κοιτά». Και ο Παπανδρέου τον κοίταξε με εκείνο το βλέμμα το ειρωνικό και του είπε: «Την ημέρα. Αλλά τη νύχτα τι γίνεται;».

Η Ηρώ της Αντιπροεδρίας
 
 Και η αντιπροεδρία θέλει την νεαρά της. Την ίδια πρακτική που εφάρμοσε  ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τοποθετώντας σε θέσεις κλειδιά νεαρές κυρίες (Αχτσιόγλου, Νοτοπούλου κτλ) ακολούθησε  προσφάτως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης αναβαθμίζοντας μετακλητή υπάλληλο που υπηρετούσε στο πολιτικό του γραφείο σε θέση Διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για την Ηρώ Ζαβογιάννη, η οποία από το Νοέμβριο του 2015 παρείχε τις υπηρεσίες της στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και πλέον θα αναλάβει το απαιτητικό έργο της διεύθυνσης του γραφείου του Αντιπροέδρου. Αλλά η εκπάγλου καλλονής (!) κ. Ζαβογιάννη, 33 ετών, εμφανίζεται ατρόμητη στην δουλειά και έχει εμπειρία από τη δημόσια υπηρεσία. Η ίδια υπήρξε υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κυριακάκη.
 
***
Η κ. Ζαβογιάννη μπορεί κάλλιστα να καυχιέται ότι είναι η συνεργάτιδα κυβερνητικού αξιωματούχου με τα περισσότερα... μεταπτυχιακά. Τρία παρακαλώ. Περισσότερα απ΄αυτά της κυρίας Αχτσιόγλου. Εκτός από το πτυχίο που διαθέτει από το Πολιτικό της Νομικής Αθηνών διαθέτει μεταπτυχιακό στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» από το Πανεπιστήμιο του Κέντ, μεταπτυχιακό στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στη «Διεθνή Ιατρική: Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» από το ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (17)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  «Η ζωή στην Ελλάδα έχει γίνει δύσκολη... | 12/01/2017 14:35
  που την είδε δύσκολη την ζωή ο ρέμος??στο namos που τραγουδαει τα καλοκαίρια?
  άνοιξε άλλη μια σαμπάνια
  απάντηση60
   
   
  Το τραγικο λαθος του Κουλη | 12/01/2017 12:38
  Να δεχτη τον Χατζηαβατη....Συναγωνιζετε το τραγικο λαθος της Χιλλαρυ να εχει ιδιωτικο σερβερ....
  Αρτεμης Ψωρρας
  απάντηση60
   
   
  Τι να πει κανεις για κομματα και αρχηγους | 11/01/2017 18:38
  Μιας χωρας που το 70% των ψηφοφόρων αποτελείται απο ατομα του ιδιου επιπεδου με μερικους γελοιους σχολιαστές της στηλης του κυριου Μαλουχου που εξεφτυλιζουν την αξιοπρέπειά μιας ιστορικης εφημερίδας! Οπως ξεφτυλιζουνε μια χωρα που εδωσε τον πολιτισμο ανθρωπιδια οπως οι καματερο ι , ρουπες κοσκωταδες και σωρραδες. Ρε δεν παμε ολοι στο Ζάλογγο για κανενα χορο...
  Ζηκος
  απάντηση53
   
   
  Εγω θα ηθελα να μαθω | 11/01/2017 18:26
  ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.....δεχωταν τον κυρ Μητσο απο το Περαμα που δουλεύει στις παντωφλες που πανε Δαλαμινα και εχει να θρεψει 4 παιδιά με λαχανιδες και τηγανιτες πατατες καθε μερα σε ενα δυαρακι που κοιμούνται εξη ατομα μεσα σε ενα τσουβαλι οπως ο Καραγκιόζης? Και ομως οι κυρ μητσοι και η κυρα κατινες αποτελουν και αποτελουσαν το 90% των ψηφοφορων των συντηρητικών κομματων ανα την υφήλιο.
  Rednecks
  απάντηση75
   
   
  Ε, όχι και ... "εκπάγλου καλλονής"! | 11/01/2017 17:13
  Έψαξα στο Google για να δω φωτογραφίες της ... "εκπάγλου καλλονής" με τα τρία μεταπτυχιακά (συν αγγλικά, γαλλικά, πιάνο και κέντημα ίσως;) και περίμενα να δω κάτι σε Heidi Klum ή Charlize Theron, αλλά απογοητεύτηκα! Μισθολογικά πάντως βολεύτηκε και η 33χρονη!
  Μεταπτυχιακό στο βόλεμα!
  απάντηση81
   
   
  Μεταπτυχιακό,master,μάστορας. | 11/01/2017 16:09
  Τρία μεταπτυχιακά λέει!Κανένα δεν έχει σχέση με το άλλο ξαι δεν την βοηθά στην εργασία της. Μεταπτυχιακό σημαίνει εξειδίκευση. Master το λένε στην Εσπερία,δηλ. μάστορας στα καθ`ημάς. Μάστορας είναι αυτός που γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του και χαίρει το σεβασμό των καταναλωτών αλλά κυρίως των συναδέλφων του,των ομοιοτέχνων του. Πως αποκτάει κάποιος αυτόν τον σεβασμό? Σκυμμένος πάνω στον πάγκο ή στο βιβλίο του. Με τις μεταπτυχιακές σπουδές γίνομαι master;Oχι βέβαια,και θα τολμούσα να πω,για την Υπηρεσία της Αντιπροεδρίας ωφέλιμες μεταπτυχιακές σπουδές θα ήταν στη Διοίκηση (Ανθρωπίνων πόρων,Επιχειρήσεων κτλ),στη Δημόσια Διοίκηση και Διοικητικό Δίκαιο και εννοείται στα Οικονομικά.
  db
  απάντηση206
   
   
  Κριμα κε Μητσοτάκη | 11/01/2017 15:25
  Αμα το πσμε ετσι τοτε και οι Δημοκρατικοι θα ειχαν νικηση κατα κρατος τον Τραμπ αν ειχαν βαλει υποψηφια την Οπρα αντι της Χιλλαρυ.... Και ο νοων νοητω
  Φορεστ Γκαμπ
  απάντηση152
   
   
  Εφορία στη μεση | 11/01/2017 15:15
  Να σας λύσω την απορία της επίσκεψης Ρέμο στο Κυριακο.Ο καλή τέχνης σαν γνήσιος Έλλην κριβει αρκετά από αυτά που βγάζει και κάπου η τσιμπίδα της εφορίας τον έπιασε γιαυτό ζήτησε την συνδρομή του εν αναμονή πρωθυπουργου (ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγαλαμε), αξιοποιοντας τις υψηλές γνωριμίες του
  Ιερεμιας
  απάντηση1221
   
   
  Ελπίδα; | 11/01/2017 14:49
  Που πάμε αγαπητοί συνέλληνες; Από τον Καρανίκα του Τσίπρα στον Ρέμο του Μητσοτάκη!
  aa
  απάντηση2022
   
   
  Κάποτε | 11/01/2017 12:58
  οι πολιτικοί αντάλλαζαν απόψεις με τον Κρέμο, τωρα με τον Ρέμο.
  Nbg
  απάντηση134
   
   
  Ρεμος - Schauble 1-0 (;) | 11/01/2017 12:24
  Αγαπητέ Βηματοδότη, Φρόντισε να μάθεις αν ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον κ. Ρέμο για το νόημα της ατάκας του, το καλοκαίρι του '15 αν δεν κάνω λάθος, ότι και ο γερμανός υπουργός θα σηκωθεί από την Rollstuhl του, αν δει το πλήθος και το πάθος των fans του δημοφιλούς τραγουδιστή στη Μύκονο, (και κυρίως τον τρόπο διασκέδασης των ιθαγενών του Ελλαδιστάν,εντελώς διαφορετικό από τον ξενέρωτο των Αλλαμανών ) ήταν ρατσιστικό ή όχι; Μετάνοιωσε για το θράσος του ή όχι; Θα με ενδιέφερε τόσο η ερώτηση, όσο και η απάντηση. Ας μην ξεχναμε, υπάρχουν πολλοί Λαζόπουλοι! Με τιμή Ένας πολίτης
  Ένας πολίτης
  απάντηση409
   
   
  Οι πρώτοι που πλήρωσαν την κρίση ήταν οι τραγουδιστές; | 11/01/2017 11:34
  Μα, εάν δεν κάνω λάθος (και μάρτυράς μου η Σίβυλλα του Βήματος) ακόμα και το καλοκαίρι του 2016 με τα capital controls έπρεπε να πληρώσει κανείς "χρυσάφι" για ένα τραπέζι στο live του λαοφιλούς αοιδού Αντουάν Ρεμουά στο Nammos της Μυκόνου! Κάτι για χίλια ευρώ το άτομο είχε ακουστεί!!!
  Ε, όχι και να κλαίγεσαι, Antoine!
  απάντηση613
   
   
  Η αντιπροεδρία θέλει τη νεαρά της! | 11/01/2017 11:23
  Σε έναν χρόνο προσέλαβαν 36.253 άτομα στο Δημόσιο, εκ των οποίων 27.700 συμβασιούχοι, 6.803 μόνιμοι και μονιμοποίησαν και άλλους 1.750 με δικαστικές αποφάσεις! Μόνο ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανέρχεται σε 2.099 άτομα!!! Μας ξεζουμίζουν στους φόρους για να διορίζουν στο Δημόσιο! Και μετά μας εκθειάζετε τα ... "τρία μεταπτυχιακά" της "εκπάγλου καλλονής" Ηρούς Ζαβογιάννη!; Να ξέρατε πόσοι και πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα διαθέτουν όχι μεταπτυχιακό αλλά διδακτορικό και είναι χρόνια άνεργοι ή ήδη στο εξωτερικό! Αλλά, δεν έιναι όλοι τους Καρανίκες, Νοτοπούλαινες, Αχτσιόγλες ή - τώρα πια - Ζαβογιάννες!
  Γίνε κι εσύ Καρανίκας και σία . Μπορείς!
  απάντηση596
   
   
  οι 'άδειες γάμου' υπάρχουν και σήμερα | 11/01/2017 11:01
  Προτού παντρευτεί τον Ιούνιο 2009,ο Αδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε τον τότε αρχηγό του και ζήτησε την έγκρισή του.Εκείνος συγκατατέθηκε.Μάλιστα, εγινε κουμπάρος και τον πάντρεψε με την Ευγενία Μανωλίδου .Επίσης,θυμάμαι οτι ο τότε αρχηγός είχε ενημερωθεί απο την αρχή,οταν συνήφθη ο δεσμός που κατέληξε αργότερα στο γάμο του Αδωνι κι έδωσε το Ο Κ και την ευλογία του.Οι 'αδειες γάμου΄' των πολιτικών υπάρχουν λοιπόν και σήμερα,τουλάχιστον στον συντηρητικό χώρο.
  γηγενής θεσσαλονικεύς
  απάντηση198
   
   
  Υπάρχουν και Έλληνες πατριώτες ! | 11/01/2017 10:07
  Να λοιπόν ! Υπάρχει στη χώρα μας και ένας πολίτης που προβληματίζεται τόσο πολύ, ώστε να συναντά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να τον παρακαλέσει να αναλάβει την εξουσία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να τον απαλλάξει από αυτόν τον εφιάλτη που του έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση και έχει χάσει τον ύπνο του . Αλλά ένας λαϊκός τραγουδιστής, της ολκής αυτού του κυρίου, τι άγχος μπορεί να έχει για τη σημερινή οικονομική κρίση ; Μήπως δεν αμείβεται πλουσιοπάροχα, για τις καλλιτεχνικές του επιδόσεις σε ένα ευρύτερο κοινό ; Άλλωστε, δεν είναι ούτε άνεργος, ούτε μισθωτός, για να κινδυνεύει ανά πάσαν στιγμή να τον απολύσουν .
  Ο εξωγήινος
  απάντηση327
   
   
  Ανανεωση!... | 11/01/2017 09:58
  Με υδραυλικους του δημοτικου σχολειου ο Κουλης θα κυβερνησει!.. Ολα τα κομματα εχουν απο ενα εκπροσωπο των μαγαζιων.Και εις αλλα με υγεια!... Θα εχουμε και τα μεσα στον σουλτανο ερντογαν,καθοσον ο λαικος αοιδος ειναι θαυμαστης του κεμαλ.
  Prof.Lysimacos
  απάντηση1945
   
   
  Τα πιστοποιητικά | 11/01/2017 08:33
  Σχετικά με το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, το ίδιο το έγγραφο βέβαια ήταν αντίστοιχο με το πιστοποιητικό για την πυρασφάλεια που ισχύει σήμερα στην χώρα μας (όπως μάθαμε μετά απο την πρόσφατη φονική έκρηξη σε ταχυφαγείο). Δηλαδή μία απλή υπεύθυνη δήλωση που μπορεί να έχει και μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όταν υπήρχε το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων βέβαια υπήρχε και η υποστήριξη από τους διάφορους χαφιέδες. Σήμερα απλά παρακολουθούνται και καταγράφονται όλες οι επικοινωνίες και όλες οι συναλλαγές για χρήση από το εκάστοτε καθεστώς και δεν υπάρχει ανάγκη για υπογεγραμμένη επικύρωση από τον εκάστοτε παρακολουθούμενο.
  Αυγοτηρητής
  απάντηση315