ΕΥΣΤΟΧΕΣ και εποικοδομητικές οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις του αναγνώστη του «Βήματος» Χρήστου Δ. Ευαγγελίδη, από την Καβάλα, σχετικά με τα παρεπόμενα του αποκαλούμενου «αυθεντικού» μαραθωνίου της Αθήνας. Προς γνώση των αρμοδίων (όσον αφορά τη συμμόρφωση, άλλο καπέλο…). Από την εκτενή επιστολή του σταχυολογούμε – λόγω της οικονομίας του χώρου της στήλης – ευθύβολες διαπιστώσεις που αφορούν βασικά τον τρόπο τηλεοπτικής κάλυψης του γεγονότος αυτού το οποίο προσελκύει τόσες χιλιάδες δρομείς αλλά και πολλαπλάσιους θεατές (εν δυνάμει και οίκοι).

nnn

ΒΑΣΙΚΗ η επισήμανση όσον αφορά τη συμμετοχή μαραθωνοδρόμων υψηλής κλάσης από παρουσιαστή των αγώνων, ο οποίος πρότεινε να αυξηθούν τα ποσά που δίνονται στους ελίτ αθλητές για να έλθουν… περισσότεροι ξένοι επαγγελματίες δρομείς ακόμη πιο ακριβοί, γιατί σε διοργανώσεις του εξωτερικού, π.χ. στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης κ.ά., διατίθενται μεγαλύτερα ποσά στους πρωτοκλασάτους (σημ.: γυρολόγους πολυτελείας θα λέγαμε) από όσα η φτωχή Ελλάδα δίνει και έτσι δεν μας προτιμούν… (Η άποψη του επιστολογράφου στοχεύει προφανώς σε παρότρυνση ασύστολης εμπορευματοποίησης.)

nnn

ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ αριθμητική αύξηση των συμμετοχών ο κ. Ευαγγελίδης την αποδίδει στην ενασχόληση πολλών αθλητών και αθλουμένων σε συνδυασμό με τη διοργάνωση αγώνων από ιδιώτες (τοπικούς φορείς και πρώην αθλητές!) (Σημ.: το φαινόμενο ανήκει θετικά στη σφαίρα της κοινωνικοποίησης του «τρέχειν».)

nnn

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ επισήμανση του επιστολογράφου μας από την Καβάλα στοχεύει στην «πολύ μικρή προβολή των τριών αρχικά και δύο στη συνέχεια προπορευόμενων ελλήνων δρομέων και ουδεμία αναφορά για το πού βρίσκονται οι άλλοι πέντε-δέκα έλληνες δρομείς όταν η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με το σύστημα των περασμάτων στα 5 χλμ., 10 χλμ. κ.λπ. από το “τσιπάκι” των παπουτσιών. Ετσι, ύστερα από δυόμισι ώρες μετάδοσης και αγωνίας, είδα τον τρίτο έλληνα δρομέα κατά την είσοδό του στο Καλλιμάρμαρο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του τρίτου έλληνα δρομέα άρχισε από τα μεγάφωνα η έντονη παρουσίαση των παραγόντων που θα έκαναν τις απονομές με ένταση φωνής που κάλυπτε τα λόγια του μαραθωνοδρόμου…».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ