Το 2014 οι πολίτες άκουγαν έναν 40άρη πολιτικό με ωραίο χαμόγελο ο οποίος ξεστόμιζε με τη μεγαλύτερη ευκολία τις πιο απίθανες ιστορίες.
Οτι επειδή αυτός είναι περήφανος Ελληνας που διαπραγματεύεται όρθιος –ενώ όλοι οι άλλοι πολιτικοί είναι γερμανοτσολιάδες που πέφτουν «στα τέσσερα» –θα απειλήσει τη Μέρκελ με την οικονομική καταστροφή της Ευρώπης και θα πάρει τα πάντα για την Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας ισχυριζόταν ότι ο άγριος ελληνικός τσαμπουκάς θα αναγκάσει τους δανειστές να υποταχθούν στις επιθυμίες μας («Εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν»). Τρομαγμένοι θα μας χάριζαν το μισό χρέος και δεν θα αντιδρούσαν στην κατάργηση των μνημονίων με ένα άρθρο και έναν νόμο ούτε και στην καταιγίδα των παροχών: την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την εκτίναξη του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ τον χρόνο, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη διαγραφή των κόκκινων δανείων…

Ε , λοιπόν, αυτόν τον πολιτικό ο σοφός ελληνικός λαός τον ανέδειξε Πρωθυπουργό. Και ύστερα από επτά μήνες παλαβής διαπραγμάτευσης που οδήγησε στη διάψευση κάθε υπόσχεσης και σε επώδυνη προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα, ο ίδιος λαός τον ξαναστήριξε χορεύοντας περήφανα στο Σύνταγμα για το «Οχι» (που μετονομάστηκε σε «Ναι»). Και τον ψήφισε ξανά Πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο του 2015, παρά το ότι αποδεδειγμένα κορόιδεψε τους πάντες!
Αυτά, φαίνεται, είδε ο Αρτέμης Σώρρας και αποφάσισε ότι σε μια χρεοκοπημένη χώρα το παραμύθι «χαρίζω λεφτά» πουλάει. Είτε αυτά προέρχονται από μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, είτε από ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων.
Δημιούργησε μάλιστα την οργάνωση «Συνέλευση Ελλήνων», με πάνω από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, και ετοιμάζεται για κάθοδο στις εκλογές υποσχόμενος τη διαγραφή των χρεών των υποστηρικτών του. Ζητεί όμως πρώτα κάποια… συμβολική εισφορά από τους αφελείς υπερχρεωμένους.
Εκτοτε χιλιάδες πολίτες έχουν στείλει στις εφορίες πληρεξούσια με τα οποία γνωστοποιούν ότι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους θα γίνει από τον «θησαυρό» του ουρανοκατέβατου ευεργέτη, ενώ υπήρξε και εισαγγελική παραγγελία σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ επειδή δεν αποδέχθηκε πληρωμές με βάση τα ομόλογα Σώρρα!
Δυστυχώς έπρεπε να ασχοληθούν με την κομπίνα όλα τα ΜΜΕ για να αποφασίσει –μόλις χθες –η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή να πάψει να είναι θεατής μιας καραμπινάτης υπόθεσης εκμετάλλευσης της απόγνωσης των πολιτών.
Θεσμικά ανακλαστικά χώρας της Υποσαχάριας Αφρικής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ