Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος (φωτογραφία) κάνει κριτική στις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου. Ηταν ο πρώτος συριζαίος που βγήκε δημόσια για να καταγγείλει όλο αυτό φιάσκο με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών κάνοντας, τότε, λόγο για… Εσκομπάρ. Αυτή τη φορά μιλώντας πάλι δημόσια από τηλεοπτικό σταθμό τα έβαλε με τον Πρωθυπουργό προκαλώντας την οργή του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο απάντησε βεβαίως καταλλήλως. Εδωσε όμως το έναυσμα εμφυλίου πολέμου στο κόμμα. Ο κ. Χρυσόγονος που φήμες τον θέλουν να ανεξαρτητοποιείται (απλώς ψάχνει μια ευκαιρία) αποκάλυψε ότι όχι μόνον έχει να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα εδώ και δύο χρόνια (από τότε δηλαδή που έγινε Πρωθυπουργός και συναντήθηκε με την ευρωομάδα του κόμματος) αλλά είπε και το αμίμητο: «Προφανώς ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου»… Και ήρθε αμέσως η απάντηση…
nnn
«Κατανοούμε την αγωνία του, αλλά ο Πρωθυπουργός επιλέγει τους συνομιλητές του και όχι κατ’ ανάγκη από το πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών» ήταν η απάντηση ανώνυμων κυβερνητικών πηγών. Αλλά νομίζω ότι ο κ. Χρυσογόνος κάπως υπερέβαλε αναγορεύοντας τον κ. Καρανίκα ως… συνομιλητή του Πρωθυπουργού και μάλιστα επί ευρωπαϊκών θεμάτων. Και τούτο γιατί ο κ. Καρανίκας έχει μόνον τύποις την αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού συμβούλου για θέματα πολιτικού σχεδιασμού. Αν εξαιρέσουμε κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν στη Βουλή (π.χ. αναθεώρηση του Συντάγματος) και στο Μέγαρο Μαξίμου (π.χ. όταν ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε την Αντζελίνα Τζολί), ο κ. Καρανίκας δεν είχε καμία άλλη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Διαθέτει ένα γραφείο στη Βουλή, ελάχιστοι του δίνουν σημασία και επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με το facebook, όπως οι γνωρίζοντες λένε.
nnn
Αλλά και για τη νεαρή Κατερίνα Νοτοπούλου υπερέβαλε ο κ. Χρυσόγονος. Η έως τώρα παρουσία της ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη δεν έχει να κάνει ούτε με συμβουλές ούτε βεβαίως με ευρωπαϊκά θέματα. Μάλλον αρμοδιότητες πρακτικογράφου έχει αφού στις όποιες συναντήσεις είχε ο κ. Τσίπρας στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη η κυρία Νοτοπούλου ήταν ευγενέστατη, καλωσόριζε τους προσκεκλημένους, πλην όμως μιλιά δεν έβγαλε. Απλώς κρατούσε σημειώσεις.
Champion και στη Θεσσαλονίκη

Δεν ξέρω πώς το έχει πάρει η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού. Μόλις δει τον Πρωθυπουργό αρχίζει και παιανίζει το «You are the champion my friend» των Queen και το επίσης επικό «The final countdown» του σουηδικού ροκ συγκροτήματος Europe. Το έπραξε και στην Αστερόπολη, εντός της ΔΕΘ, όπου ο Αλ. Τσίπρας πήγε να δει τα προσφυγόπουλα. Και το σημαντικότερο, οι παρατρεχάμενοι κτυπούσαν παλαμάκια. Η νέα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο γραφείο στη Θεσσαλονίκη ήταν, όπως φάνηκε, από τις πλέον σημαντικές. Οχι μόνο επειδή συναντήθηκε πάλι με φορείς, συλλόγους, με προσφυγόπουλα, με τον μητροπολίτη Ανθιμο, ή γιατί του είχαν ετοιμάσει και υποδοχή στο ουζερί «Αγορά» (ιδιοκτήτες του οποίου, μαθαίνω, είναι συριζαίοι), αλλά επειδή ο κ. Τσίπρας έκανε ξανά υπουργούς έστω για μία ημέρα τους περισσότερους από τους υπουργούς που καρατόμησε στον ανασχηματισμό. Ετσι στη συνοδεία του ήταν οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Μπόλαρης και Μάρδας, ο οποίος μάλιστα μόλις είχε λάβει γνώση της προκήρυξης που του έστειλαν αυτοί που τις προάλλες είχαν καρφώσει ένα τσεκούρι στην πόρτα του πανεπιστημιακού του γραφείου. Την ευθύνη, όπως έλεγε, την ανέλαβε μια ομάδα με την επωνυμία «Ινδιάνοι της Μητρόπολης» και ο κ. Μάρδας προφανώς για να διασκεδάσει το όλο θέμα έλεγε «σίγουρα πρόκειται περί φοιτητών που τους έκοψα στα μαθήματα». Κατά τα άλλα, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας έτυχε πολύ καλής υποδοχής. Πλην όμως, πάλι για έναν ανεξήγητο λόγο, την παράσταση έκλεψε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Ολοι ήθελαν να βγάλουν selfies μαζί της.
nnn
Τις περισσότερες όμως selfies τις κέρδισε ο κ. Τσίπρας με τα προσφυγόπουλα. Ορμηξαν πάνω του χαρούμενα, ο Πρωθυπουργός είπε δύο τρία από τα συνηθισμένα αστειάκια του, πλην όμως δεν μπόρεσαν να μου τα μεταφέρουν οι γύρω του. Ο λόγος ήταν ότι τους τα έλεγε στα αγγλικά, ορισμένα από τα παιδιά δεν γνώριζαν αγγλικά και ήταν επίσης εκεί ένας που έπαιζε τον ρόλο του διερμηνέως στα αραβικά και έτσι τα αστειάκια ήταν περίπου σαν το σπασμένο τηλέφωνο. Πάντως τα παιδιά το διασκέδασαν.


Πού θα ρίξει τον σταυρό ο Κουίκ;

Τώρα δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά με την αναβάθμιση του Τέρενς Κουίκ σε υφυπουργό Εξωτερικών άρχισαν και τα μεγαλεία. Και τούτο γιατί, θα βρίσκεται στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας για να παραστεί στον αγιασμό των υδάτων. Οχι, ο κ. Κουίκ δεν πάει εκεί ως υφυπουργός, πάει εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, τον οποίο προσκάλεσε στη Φλόριδα ο ομογενής βουλευτής Γκας Μπιλιράκης. Ενα ταξίδι στις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας μάλιστα και τον Πρωθυπουργό, δεν μπορεί παρά να κρατήσει τουλάχιστον πέντε ημέρες. Ο κ. Κουίκ θα έχει συναντήσεις με την ομογένεια, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με εκπροσώπους των ιδρυμάτων Ωνάση και Νιάρχος και έτσι θα βρεθεί και στη Νέα Υόρκη, και στην Ουάσιγκτον και στη Βοστώνη.

HeliosPlus