Ο Αλέξης Τσίπρας ή τρέφεται με αυταπάτες, με την ασυνάρτητη και ανάγωγη πολιτική διγλωσσία, ή σκοπίμως καλλιεργεί, για εσωτερική κατανάλωση, τη διφορούμενη συμπεριφορά της φοβέρας και της ικεσίας, μόνον και μόνον για να εξαπατά, με αυτό το ήθος, ένα λαό κυριολεκτικά εξουθενωμένο, από την οικονομική εξαθλίωση.

Πιθανός, αλλά οπωσδήποτε και άπιαστος στόχος αυτής της σαδιστικής συμπεριφοράς κατά της συντριπτικής πλειονότητας των μη προνομιούχων, είναι η μετατροπή τους σε μοντέλο φιμωμένων και πειθήνιων πολιτών. Σε ανδράποδα, που καλούνται να ξεχάσουν τι σημαίνει πολυφωνική Δημοκρατία και να συμβιβαστούν με τα παρωχημένα και ανελεύθερα μοντέλα της Στάζι στην πρώην Ανατολική Γερμανία, ή της Χιλής του Αουγκούστο Πινοσέτ, της Αργεντινής του Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα και εντελώς πρόσφατα του νεο-Σουλτάνου Ταγίπ Ερντογκάν ή του ευτραφούς κοινοβουλευτικού δικτάτορα της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, και επιστήθιου φίλου και συμπαραστάτη του πρωθυπουργού μας.

Αλλά, τόσο οι αυταπάτες, όσο και το… όραμα του αξιότιμου κ. Αλέξη Τσίπρα, για την προαγωγή του σε ηγέτη μονοκομματικής αυταρχικής ηγεμονίας, αλλά και… αναμορφωτή του παρόντος και του μέλλοντος (φευ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!), όλος αυτός ο άφρων «ριζοσπαστικός» σχεδιασμός έχει ήδη δεχτεί αμέτρητα θανάσιμα πλήγματα τόσο από τους εξαπατημένους Έλληνες, όσο και από τις ηγεσίες των λαών της ΕΕ, από το υστέρημα των οποίων δανειοδοτείται η χώρα μας…

Για χρονικό διάστημα δύο περίπου χρόνων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μολονότι έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της στα μνημόνια «3» και «3 plus», προσπαθεί ν’ ανατρέψει τα συμπεφωνημένα, ζητώντας πολιτική «ελάφρυνση» του χρέους. Οι πιστωτές αντιτείνουν το pacta sunt servanda. (Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα). Οι κυβερνητικοί μας χρεώστες καταφεύγουν, ικέτες, σε ξένες αυλές ευρωαμερικανικών ηγεμονιών, οι οποίες απαντούν: «Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα η ελάφρυνση του χρέους σας. Βρείτε τα με τους πιστωτές σας. Και πρωτίστως, εφαρμόστε τις συμφωνηθείσες ρήτρες, για το χρέος σας».

Και τότε είναι που αρχίζουν οι φοβέρες, για προσφυγή του αξιοτίμου πρώην καταληψία πρωθυπουργού μας, σε εκβιαστικούς λεονταρισμούς: «Θα κάνω εκλογές»! Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαντά: «Κέφι σας και καπέλο σας»! Η αυτού εξοχότης Αλέξιος ο Μικρός, αντί ν’ ανταπαντήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαταλείπει, βαριά τραυματισμένος το ευρωπαϊκό ρινγκ και στρέφεται στην εσωτερική ελληνική παλαίστρα, αλλάζοντας πολεμική τακτική, με θρασύδειλες απειλές εναντίον των εχθρών-ανεμόμυλων της Αντιπολίτευσης: «Θα εξαντλήσω και την τελευταία ημέρα της τετραετίας»! Η Αντιπολίτευση του αντιτείνει: «Άλλα λες στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες και τα αντίθετα σε εμάς. Πάντως οι κάλπες σε περιμένουν»!

Και όλα αυτά, όταν ο ίδιος ο Αλέξιος ο Μικρός άρχισε πρώτος την προεκλογική του περιοδεία από τη Νίσυρο, σ’ ένα φερτό από την Αθήνα κομματικό ακροατήριο, που συνεπλήρωνε την άκρα του τάφου σιωπή, του εμβρόντητου Νισυριανού ακροατηρίου, από καμιά δεκαριά ψόφια χειροκροτήματα των … φερτών από την Αθήνα.

Περιττό να επιφορτίσουμε τους αναγνώστες μας με όλα αυτά, που άλλωστε τα φοράνε κολάρο κάθε μέρα από τα τηλεοπτικά νέα. Και κλείνει και αυτό το σημείωμα με μια παραίνεση, για ψυχραιμία, σε ορισμένους ανώνυμους και ψευδώνυμους σε … των υπογείων της Κουμουνδούρου, που ελεηνολογούν, εναντίον δημοσιογράφων χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, που δεν χαρίζονται στο πολιτικό κατάντημα οιωνδήποτε κυβερνώντων: Εάν σας ενοχλεί η άσκηση του καθήκοντος της κριτικής ενημέρωσης, διότι εμφορείσθε, από κομματικά λογοκριτικά συμπλέγματα, τότε καλύτερα να εγκατασταθείτε στις στενάζουσες από τη λογοκρισία Πολωνία, Τουρκία και τη Βενεζουέλα του συντρόφου σας ψευδοαριστερού απατεώνα Μαδούρο!

Ο υπέροχος στίβος της δημοκρατικής αντιπαράθεσης δεν είναι ρινγκ με υπογάστρια χτυπήματα, ούτε Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (Κ.Ψ.Μ.), στα Βαβυλωνιακά Κέντρα Διερχομένων Οπλιτών, όπου παίζουν «μπιζ», αλλά ούτε και «παιδική χαρά» με τσουλήθρες… Εάν δεν συνεννοηθήκαμε, ο κάθε θρασύδειλος μασκοφόρος του διαδικτύου ας πετάξει τη μάσκα του και να συνομιλήσει ισοτίμως και δημόσια μαζί μας.

Αρκετά πια με τις τρολλαρο-κουκούλες. Δεν διασύρουν τόσο εκείνους που τις φορούν, αλλά καταβαραθρώνουν και την κυβέρνηση που τους υποθάλπει και τους καθοδηγεί…