Καλώ τους αναγνώστες μου να τιμήσουν μαζί με τον Πρωθυπουργό μας «τα ιδανικά της Δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας» που όπως, υπογράμμισε, εκπροσωπεί ο εκλιπών Φιντέλ Κάστρο. Θαυμάζεται καλώς το ότι ο Κάστρο και οι σύντροφοί του έφεραν σε πέρας μια ανατροπή δικτατορίας και εξέφρασαν μια κοινωνική επανάσταση. Ομως η κατάληξή της ήταν μια νέα στυγνή δικτατορία. Μόνο τη δεκαετία του ’60 εκτελέστηκαν 7.000 άνθρωποι, επειδή δεν συμμορφώνονταν προς τις υποδείξεις. Στη χώρα λειτουργούν 400 φυλακές και στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας (η Ελλάδα με ίδιο πληθυσμό καταφανώς υστερεί με τις 30 φυλακές της και χωρίς στρατόπεδα). Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει επανάσταση για να ανατρέψει μια δικτατορία απομένει να υλοποιήσει το σοσιαλιστικό όνειρο που έγινε πράξη στην Κούβα όπου, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της, προβλέπονται και υλοποιούνται στην πράξη όσα οραματίζονται οι σοσιαλιστές – μαρξιστές όπου γης.
Πλήθος σχετικών στοιχείων παρουσίασε στο «AthensVoice» ο Βασίλης Σταματίου. Καλούνται να μελετήσουν το κείμενο αυτό όσοι γοητεύονται από το δίδυμο Κάστρο – Γκεβάρα και ιδιαίτερα η νεολαία μας. Αυτή που αναρτά αφίσες του Τσε για να οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο.
Στο ιδανικό αυτό σοσιαλιστικό καθεστώς, που θρήνησε εξυμνώντας το η Αριστερά παγκοσμίως, προβλέπονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
–Ενα μόνο κόμμα, το κομμουνιστικό, ποτέ εκλογές, μία μόνο εφημερίδα και ένας μόνο τηλεοπτικός σταθμός κρατικής ιδιοκτησίας (το όνειρο του κ. Παππά). Απαγορεύεται η κατοχή κάθε είδους ραδιοασυρμάτων, δορυφορικών κεραιών και η πρόσβαση στην δορυφορική τηλεόραση. Αυτά για ενημέρωση των νέων μας εκείνων που ασχολούνται με όλα αυτά τα απαγορευμένα στον σοσιαλισμό παιχνίδια. Απαγορευμένο άλλωστε είναι και το Internet ως εχθρική προς τον σοσιαλισμό ενασχόληση. Οι κουβανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα ακόμα και να σκοτώνουν όσους συμπολίτες τους δραστηριοποιούνται κατά του καθεστώτος. Αρα τέρμα οι πορείες διαμαρτυρίας, η αντιπολίτευση, η αντίσταση κατά της εξουσίας, δράσεις που τόσο γοητεύουν τη νεολαία μας, αναρχική και μη. Οκτώ χρόνια φυλακή αναμένουν όσους διαδίδουν ιδέες που μπορεί να θεωρηθεί ότι στρέφονται κατά της κοινωνίας και του σοσιαλιστικού κράτους (ενώ απαιτείται παγκοσμίως να είναι οι αριστεροί ελεύθεροι να καταφέρονται κατά του καπιταλιστικού κράτους). Και το επιστέγασμα των σοσιαλιστικών κατακτήσεων: φυλακίζεται όποιος έχει ειδική ροπή για τέλεση αδικημάτων. Προληπτικά και χωρίς να χρειάζεται ειδική έρευνα ή αποδείξεις.
Καθώς ανήκω στην κατηγορία εκείνων που θα κριθούν ένοχοι αν κουβανοποιηθούμε, ελπίζω ότι λόγω ηλικίας δεν θα εγκλεισθώ σε τσιμεντένιο κελί βάθους δύο μέτρων και πλάτους ενός, χωρίς παράθυρα, κρεβάτι, τουαλέτα και φως, τύπου Κούβας.
Αυτήν την κατά τον κ. Τσίπρα «πολύτιμη κληρονομιά αφήνει σε όλους τους λαούς» ο Κάστρο, μαζί με την ανεξέλεγκτη διαχείριση της περιουσίας του κράτους, από την οποία αποκόμισαν άγνωστου ύψους πλούτο τα παιδιά του. Και ενώ επ’ ευκαιρία του θανάτου του Κάστρο οι εραστές της αριστερής ανελευθερίας οραματίζονται την ιδανική δικτατορία τους, το όχι των λαϊκιστών και ακροδεξιών στην Ιταλία υπενθυμίζει ότι από εκεί ξεκίνησε ο φασισμός στον Μεσοπόλεμο.
Ευτυχώς, ο αυστριακός λαός έσωσε την τιμή του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ