«Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά, ξεπλένει ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση». H κατηγορία δεν προέρχεται από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης ή από κάποιο μέσο ενημέρωσης από αυτά που στοχοποιεί η κυβέρνηση ότι της ασκούν κατευθυνόμενη κριτική, αλλά από μια μερίδα στελεχών του Σύριζα,ορισμένοι εκ των οποίων μετέχουν σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.

Την ίδια μέρα που ο κ.Τσίπρας στη συνάντηση του με το γερμανό υπουργό Εξωτερικών προειδοποιούσε υποτίθεται τους ευρωπαίους για τη «μεγάλη απειλή που είναι η άνοδος της άκρας δεξιάς και του λαϊκισμού, του αδιέξοδου λαϊκισμού, των δυνάμεων αυτών» ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση με βουλευτές του κόμματος του, νομιμοποιούσαν την παρουσία της ακροδεξιάς.Και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο ενός ακριτικού νησιού και των ενόπλων δυνάμεων.

Η υποκρισία, η αναξιοπιστία και ο λαϊκισμός σε όλο τους το μεγαλείο.Στά λόγια αντιεθνικιστές,υπέρμαχοι του αγώνα κατά της ακροδεξιάς και στην πράξη ακριβώς το αντίθετο.Μπορεί ορισμένα στελέχη του Σύριζα να θεωρούν ότι με μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, διατηρούν την αριστερή τους συνείδηση,αλλά δυστυχώς η συνολική πολιτική τους και η ανοχή στην θεωρητικά ετερόκλητη συμμαχία με ένα εθνικολάϊκιστικό κόμμα δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους.

Είναι προφανές από σωρεία περιστατικών, ότι η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ δεν αποτελεί μια συγκυριακή επιλογή για λόγους ανάγκης.Είναι μια απολύτως επιλεκτική συμπόρευση προκειμένου να ικανοποιηθεί το αμάλγαμα του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού ακροατηρίου, στο οποίο συνέπλευσαν – και εξακολουθούν να συμπλέουν- ο Σύριζα με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους.

Είναι χαρακτηριστική η ανοχή και η σιωπή των βουλευτών και της ηγεσίας του Σύριζα σε ρατσιστικές, ομοφοβικές, εθνικιστικές εξάρσεις βουλευτών ,ακόμα και υπουργών,των ΑΝΕΛ .Οι δεσμοί της εξουσίας είναι όπως φαίνεται πολύ πιο ισχυροί, από ιδεολογίες, πολιτικές,παραδόσεις της αριστεράς.

Ας μην αναζητά λοιπόν ο κ.Τσίπρας τα σκιάχτρα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και αλλού.Τα υποθάλπει με την ανοχή του στη συμπεριφορά, τουλάχιστον,υπουργών και συνεταίρων του.

ΤΟ ΒΗΜΑ