Μια ενδιαφέρουσα παρέα μπορεί να κάνει πολλά…
nnn
Οι «Τέλειοι ξένοι», η ταινία του Θοδωρή Αθερίδη, βασισμένη στην ομώνυμη ιταλική, στήθηκε –είναι φανερό –με όρεξη και κέφι.
nnn
Ανήκει στην κατηγορία των γλαφυρών ευρωπαϊκών ταινιών και θα μπορούσε εκτός από ιταλική να είναι και γαλλική.
nnn
Ευτυχώς όμως, είναι ελληνική.
nnn
Και αν αφορμή για την πλοκή είναι τα νέα ηλεκτρονικά μέσα, με πρώτο και καλύτερο το κινητό τηλέφωνο, η ουσία της παραμένει ίδια: οι ανθρώπινες, και δη οι ερωτικές σχέσεις. Η απιστία παραμένει θέμα sos.
nnn
Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο της ταινίας όμως είναι το καστ της: πλάι στους Αθερίδη και Σμαράγδα Καρύδη –εξαιρετική στην έκρηξή της -, ήρθαν να προστεθούν ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιάννος Περλέγκας, που δημιουργούν ένα ντουέτο-κέντημα, ο Αλκης Κούρκουλος, γοητευτικός μέσα στην ηθελημένα υπερβολική αρρενωπότητά του (στη φωτογραφία) και η πάντα λεπτή και εσωτερική στις αντιδράσεις της Μαρία Ναυπλιώτου.
nnn
Εξαιρετική διανομή και για το θέατρο.
nnn
Μαζί τους και η νεότερη Ευαγγελία Συριοπούλου.
nnn
Με μια ηλικιακή γκάμα από τα σαράντα παρά κάτι ως τα πενήντα και κάτι, αυτή η γενιά στο θέατρο έχει τελικά πολλά πλοκάμια.
nnn
Η διαφορά τους με τους νεότερους, τη γενιά των τριάντα και κάτι, είναι ότι αυτοί οι τελευταίοι είχαν λιγότερη τηλεόραση στη διάθεσή τους…
nnn
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου στη δραματουργία, ο Δημήτρης Τάρλοου στη σκηνοθεσία και η Ανθή Ευστρατιάδου στην ερμηνεία είναι οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου Κάρολος Κουν της Ενωσης Κριτικών.
nnn
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Και του χρόνου!
nnn
Ολοκληρώθηκε, με το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, η περιοδεία του «Οιδίποδα Τυράννου» στη Ρωσία.
nnn
Μετά την πρεμιέρα στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο, η συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το μοσχοβίτικο θέατρο Βαχτάνγκοφ, σε σκηνοθεσία Ρίμας Τούμινας, κέρδισε και το ρωσικό κοινό. Τις παραστάσεις συνόδευσε και ένα 44λεπτο ντοκιμαντέρ το οποίο προβάλλει όλα τα στάδια δημιουργίας.
nnn
«Στέλλα, κοιμήσου», στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου: Η παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη είναι ένα διαρκές sold out…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ