Ένα σφάλμα που έχει γίνει στη διεθνή πρακτική και βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας είναι οι κατευθύνσεις προς τη λεγόμενη «πράσινη ενέργεια».

Ενώ έχω αποδείξει εδώ και δέκα έτη ότι ο υπεύθυνος των κλιματικών μεταβολών είναι ο ήλιος, η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί επιδεικτικά να αγνοεί τα ευρήματά μου, να κωφεύει. Στηριζόμενη σε μία παραφιλολογία επιπτώσεων υπερθέρμανσης του πλανήτη από τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα επιβάλει μέτρα και κατευθύνσεις προς τις λεγόμενες «εναλλακτικές μορφές ενέργειας».

Αυτό είναι πλήγμα για τα συμφέροντα της χώρας γιατί εκτός από τα διερευνούμενα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που δείχνει να διαθέτει, η χώρα επίσης διαθέτει τεράστια κοιτάσματα λιγνίτη τα οποία σε πολύ μικρό βαθμό αξιοποιούνται. Εναλλακτικά έρχεται ο «προηγμένος» κόσμος να προτείνει «εναλλακτικές» μορφές που υποτίθεται ότι δε βλάπτουν το περιβάλλον. Όμως επί της ουσίας από την καύση ορυκτών καυσίμων η βλάβη δεν είναι τελικά παρά λίγη καπνιά. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα ή οι ανεμογεννήτριες μπορεί να μην παράγουν ρύπους κατά τη λειτουργία τους όμως επιβαρύνουν σοβαρά το περιβάλλον για την κατασκευή τους.

Πρόσφατα διαφημιζόταν στη Γερμανία το πρώτο τραίνο με μηδενικούς ρύπους. Όμως το τραίνο αυτό καταναλώνει υδρογόνο για τη λειτουργία του. Εν τέλη το νόμισμα έχει δύο όψεις. Στην περίπτωση που η όψη του νομίσματος είναι μία μοναδική, κάτι που ισχύει στην αποδεδειγμένη επιστήμη, είναι λάθος να εμμένουμε και να φαντασιώνουμε τη δεύτερη όψη. Ειδικά όταν αυτό βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας.

Ο κ. Δημήτρης Πούλος είναι Πολιτικός Μηχανικός, Υδρολόγος και έχει αναπτύξει πρωτότυπη έρευνα στην ηλιακή και πλανητική φυσική