Η κυβέρνηση στη νέα σύνθεσή της φαίνεται επιτέλους να επιδιώκει δραστηριοποίηση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Δείχνει να κατανόησε ότι χωρίς αυτές και γενικά χωρίς έμφαση προς ό,τι συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας μας ούτε έξοδος από την ύφεση θα υπάρξει, ούτε αύξηση του εθνικού προϊόντος από την οποία και μόνο μπορεί να προέλθουν η βελτίωση του κατακρεουργημένου εισοδήματος των ελλήνων πολιτών και ο δραστικός περιορισμός της ανεργίας, που έχει ρίξει στη φτώχεια και την απελπισία τον μισό σχεδόν πληθυσμό της χώρας. Αυτοπροσώπως ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε την πρόθεση και προσδοκία του αυτή μετά την ορκωμοσία της ανασχηματισμένης πολυπληθούς κυβέρνησής του. Μάλιστα πριν από λίγα 24ωρα ο ίδιος είχε διοργανώσει Ευρωαραβική Σύνοδο στην Αθήνα επιδιώκοντας να προσελκύσει νέες επενδύσεις από τις αραβικές χώρες.
Την ίδια ώρα όμως, ο Τύπος και η τηλεόραση αποκάλυψαν ότι ένας εκ των μεγαλύτερων αράβων επενδυτών, ο πρεσβύτερος εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, καταγγέλλει οργισμένος την ελληνική πολιτεία ότι τον εξαπάτησε στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα με διάφορα γραφειοκρατικά προσκόμματα, αμφισβητήσεις κυριότητας αγορασθέντων οικοπέδων και αλλοπρόσαλλη και εξυβριστική συμπεριφορά του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατέληξε στο απίστευτο: στη δίωξη του εμίρη από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Ετσι εμποδίζει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του εμίρη, με αποτέλεσμα ο πάμπλουτος άραβας μονάρχης να δηλώνει έτοιμος να μεταφέρει επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ σε άλλες χώρες. Ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει στο εξής σε ελληνικές εταιρείες να αναλαμβάνουν έργα στο Κατάρ. Ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι σε αυτό το εμιράτο δραστηριοποιούνται 180 όμιλοι με χιλιάδες έλληνες εργαζομένους, οι οποίοι έτσι θα αναγκασθούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να προστεθούν στο ήδη περίπου 1,5 εκατομμύριο ανέργων και να χρειασθούν και γι’ αυτούς συσσίτια από την Εκκλησία και τους δήμους. Και εύλογα διερωτάται, μαζί με όλους τους υποψήφιους επενδυτές ανά τον κόσμο, «πώς μια τόσο φτωχή χώρα αντί να στηρίξει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει;».
Την ίδια απορία έχουν και οι ελάχιστοι απομένοντες με κοινό νου Ελληνες όταν βλέπουν τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ακόμα και την παραμονή του ανασχηματισμού ακύρωσε για πολλοστή φορά την επένδυση χρυσού στις Σκουριές, να παραμένει και μάλιστα πρώτος εν τάξει υπουργός στην κυβέρνηση, όπου και θα συνεχίσει να πολεμά τις αποκρατικοποιήσεις, κατά δήλωσή του. Αμετακίνητος άλλωστε παραμένει και ο πολέμιος των ιδιωτικοποιήσεων κ. Σπίρτζης. Ασφαλώς θα συνεχίσουν και οι δύο τους μαζί με το κόμμα και τους αναρχοαυτόνομους φίλους του να υπονομεύουν κάθε επενδυτική προσπάθεια. Κατά τα άλλα, οι περισσότεροι Ελληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι γι’ αυτή την κατάντια φταίνε τα Μνημόνια.
ΥΓ.: Ο θρίαμβος του νέου αμερικανού προέδρου Τραμπ θα πρέπει να ερμηνευθεί και ως οργισμένη αντίδραση στην πολιτική ορθότητα, που ανέδειξε τις κάθε είδους μειονότητες σε δυνάστες των εξοργισμένων πια πλειοψηφιών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ