Στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει το απύθμενο χάσμα μεταξύ υποσχέσεων και πραγματικότητας ο λαλίστατος κ.Κατρούγκαλος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ψευδολογίας .Καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας αξιολόγησης για το θέμα των κοινωνικών επιδομάτων και των εργασιακών σχέσεων προσπαθεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα αλλά και να καλύψει την έλλειψη προετοιμασίας του υπουργείου που προΐσταται με συνεχείς δηλώσεις που αλληλοδιαψεύδονται.
Εμφανίζεται ως ο σκληρός διαπραγματευτής που αγωνίζεται για να προασπίσει τα κοινωνικά δικαιώματα ,αλλά στην πράξη όπως φαίνεται, καταλήγει να αποδέχεται τις απαιτήσεις της τρόικας. Όπως έγινε και με το ασφαλιστικό που υποτίθεται ότι έδινε αγώνα για να μην περικοπούν οι συντάξεις,αλλά στο τέλος κουτσουρεύτηκαν γενναία, όπως έγινε με τις επικουρικές που στέλνει τώρα επιστολές για να εξωραΐσει το κόψιμο, το ίδιο κάνει και με τα κοινωνικά επιδόματα και τις εργασιακές σχέσεις.

Αφού έλεγε ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα ,τώρα ισχυρίζεται ότι θα κοπούν όσα αλληλοεπικαλύπτονται προκειμένου να βρεθούν πόροι για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Είναι βέβαια η γνωστή τακτική του Σύριζα να βαφτίζουν ως παροχές ,τις περικοπές που έκαναν προκειμένου να συμμορφωθούν με αυτά που έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές.

Δεν εννοούν να καταλάβουν, με πρώτο τον κ.Κατρούγκαλο ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όσες δηλώσεις περί παροχών και σκληρής διαπραγμάτευσης κι αν κάνουν όταν ο συνταξιούχος ή ο άνεργος βλέπουν στο τέλος το λογαριασμό δεν μπορεί παρά να εξοργιστούν.Δυστυχώς για τους δήθεν αυθεντικούς υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι και δεν πείθονται από δηλώσεις…

Ότι και να λέει ο κάθε Κατρούγκαλος όταν οι συνταξιούχοι βλέπουν π.χ. τις επικουρικές να εξαϋλώνονται δεν αντιδρούν μόνο για τα χρήματα που χάνουν,αλλά και για τα ψεύδη που εισπράττουν. Γι αυτό και στις δημοσκοπήσεις ο Σύριζα καταβαραθρώνεται, για αυτό ακόμα και όσοι εξακολουθούσαν μέχρι τώρα να είναι ανεκτικοί μαζί του τον εγκαταλείπουν τρέχοντας.Και όσο συνεχίζουν αυτή την ανόητη δημαγωγική επικοινωνιακή πολιτική που αυτοδιαψεύδεται από τις ίδιες τους τις πράξεις ,τόσο θα βλέπουν την οργή της κοινωνίας να διογκώνεται.

ΤΟ ΒΗΜΑ