Τελικά, το φυσάνε και δεν κρυώνει! Μιλάμε για την ομοούσια και αδιαίρετη (μέχρι στιγμής) πολιτική τριάδα Ν. Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Ελ. Κρέτσος.

Όπως θα όφειλαν, δεν αποσύρθηκαν, για λίγα εικοσιτετράωρα, σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες της Αττικής, για να συνέλθουν από την απόφαση-συντριπτικό κάταγμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε αντισυνταγματικό τον … πειρατικό Νόμο Ν. Παππά, για την υφαρπαγή ή άλλως πως το πλιάτσικο, στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Απεναντίας, προτίμησαν να συνεχίσουν ν’ αλωνίζουν απροστάτευτοι στο νομιμοφανές, παραπλανητικό και πάνω απ’ όλα αντισυνταγματικό πεδίο, που οι ίδιοι ναρκοθέτησαν για την κατάργηση του δικαιώματος δημοκρατικής-πολυφωνικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού, αλλά και για την κατάργηση 2.000 και πλέον θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, το υπαλληλικό προσωπικό αλλά και τους συνεργαζόμενους ιδιωτικούς φορείς με τα ΜΜΕ. Για όλα αυτά, ο αυτόκλητος «Ροβεσπιέρος» της αντι-ενημερωτικής Συριζαϊκής «Τρομοκρατίας» Ν. Παππάς, αλλά και σύσσωμη η Συριζαϊκή ηγεσία επέδειξαν μια σαδιστική αδιαφορία αλλά και προκλητική αναλγησία… Και καθώς φαίνεται, με την επιμονή τους αυτή, έχουν ήδη αυτοπαγιδευτεί στο «μαύρο» που απείλησαν για τα νομίμως λειτουργούντα κανάλια.

Σταχυολογώ ορισμένες από τις πλήρεις στρεψοδικίας, ασέβειας, αλλά και μικρόνοιας δηλώσεις του κυβερνητικού επιτελείου της μονολιθικής, ολιγαρχικής προπαγάνδας, με τις επιβεβλημένες βεβαίως παρατηρήσεις μου:

·Ελ. Κρέτσος: «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις». Παρατήρηση: Ούτε ο πολιτικός κόσμος της αντιπολίτευσης, ούτε και το ίδιο το ΣτΕ ισχυρίσθηκαν ότι η Δικαιοσύνη ανατρέπει κυβερνήσεις. Και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου το ξέρουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάσουν την πλειοψηφία τους, δηλαδή τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη του λαού. Όμως, η κυβέρνηση δια του Ελ. Κρέτσου δημιούργησε, με δονκιχωτική παράνοια, έναν ακόμη φανταστικό εχθρό: τη Δικαιοσύνη, τόσο με τις απρόκλητες επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ΣτΕ, όσο και με μεθόδους υποκόσμου για την ιδιωτική ζωή ενός εκ των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου!

Γιατί λοιπόν όλη αυτή η ανοίκεια κατά της Δικαιοσύνης επίθεση; Απλούστατα, διότι το ΣτΕ έπραξε άριστα το καθήκον του. Και αν αυτό ενοχλεί την αδίστακτη ολιγαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό προφανώς σημαίνει, ότι η περαιτέρω «με το στανιό» παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία προϋποθέτει γκρέμισμα των συντεταγμένων ανεξαρτήτων εξουσιών, ίσως με στόχο τη δημιουργία μιας τραβεστί κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

·Όλγα Γεροβασίλη: «Το ΣτΕ παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου».

Παρατήρηση: Η εθισμένη στον «τσαμπουκά» της λαϊκορεμπέτικης πίστας για την «πρωτιά της παραγγελιάς» κύρια κυβερνητική εκπρόσωπος, χοροπηδούσε από τη χαρά της, όταν πριν από λίγες ημέρες, το ΣτΕ απέρριψε όλες τις ενστάσεις των καναλαρχών για τον τρόπο διεξαγωγής του πλειστηριασμού, για τα νέα κανάλια. Γιατί λοιπόν τώρα εμμέσως καθυβρίζει τη Δικαιοσύνη; Πώς άραγε αντιλαμβάνεται το ρόλο του ΣτΕ; Μήπως ως ρόλο θεραπαινίδος των κυβερνητικών τυχοδιωκτικών πρωτοβουλιών; Και προς τι άραγε αυτή η όψιμη αλληλεγγύη για τις πενόμενες μάζες των Ελλήνων, με το επιχείρημα, ότι η ακύρωση της απάτης των πλειστηριασμών για τα κανάλια, στερεί από τους φτωχούς τη δόση των 80 εκ. € από το τίμημα της απόκτησης των τηλεοπτικών διαύλων; Και αν όντως με ειλικρίνεια ολοφύρεται γι’ αυτό, γιατί δεν χορηγεί η ίδια αυτά τα χρήματα προς τα 15.000 παιδιά που δεν έχουν βρει στέγη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, από τα εκατομμύρια των €, που δαπανώνται για τη στρατιά των τρολαριστών, που δουλεύουν στο προσωπικό της γραφείο προπαγάνδας;

Σε όλο αυτό το delirium tremens, το τρεμώδες παραλήρημα του κυβερνητικού υπουργείου Προπαγάνδας την απάντηση την έχει ήδη δώσει η Ένωση Δικαστών, με την επιγραμματική φράση: «Η δύναμη της πολιτικής εξουσίας χωρίς Δικαιοσύνη ισοδυναμεί με τυραννία»!

Φαρισαϊσμοί

Αυτό το αγενέστατο κρυφτούλι, όχι μόνον του Ν. Φίλη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιεραρχία, ας τελειώνει κάποτε. Ο Αλ. Τσίπρας, χωρίς καμία συστολή, για τους εμπαιγμούς του Ν. Φίλη αλλά του εαυτού του προς την ελληνορθόδοξη Εκκλησία, στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο ιστορικό ακριτικό νησί του Αη Στράτη, όρμησε και αγκάλιασε τον σεμνό και έντιμο ιεράρχη.

Ο Ιερώνυμος μόλις αντελήφθη τον Αλέξιο να εφορμά για ένα πιθανό φιλί του Ιούδα, και αν φυσικά προλάβαινε, θα μπορούσε διακριτικά να τον απωθήσει και να περιοριστεί σε μια ευγενική χειραψία. Η παρένθεσή μου αυτή κρίνεται απαραίτητη, διότι οι κυβερνητικές μεταπτώσεις, από τις ύβρεις στους εναγκαλισμούς ξεπερνούν και την πιο προωθημένη μορφή ανατολίτικης κουτοπονηριάς, αλλά και δημοκoπικής επικοινωνιακής υστεροβουλίας…