Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει να δουλεύει τον κόσμο «ψιλό γαζί» με την υποκρισία να χτυπάει κόκκινο.

Προσέξτε: Οι «53» ,η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (άτυπος επικεφαλής των οποίων είναι ο άνθρωπος που εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο Ευκλ. Τσακαλώτος) βγήκε με ανακοίνωσή της και εξέφρασε την στήριξή της στον υπουργό Ενέργειας κ. Σκουρλέτη ο οποίος είχε ταχτεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατα της ιδιωτικοποίησης τους 17% της ΔΕΗ.

Κύριο επιχείρημά Σκουρλέτη αλλά κι όσων από τον ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην ίδια γραμμή είναι η στρατηγική σημασία της ΔΕΗ για τη χώρα και η ιδεολογική τους εμμονή κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, τόσο ο κ.Σκουρλέτης, όσο και ο κ.Τσακαλώτος έχουν συμφωνήσει και υπογράψει από τον Μάιο του 2016 για την πώληση του 17% της ΔΕΗ ενώ έχουν δεχθεί από τον Αύγουστο του 2015 με το τρίτο μνημόνιο την σταδιακή συρρίκνωση της εταιρείας στο 49 % της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη μείωση των πελατών της στο 49% των Ελλήνων πολιτών .
Έλα όμως τώρα , που οι κ.κ. Σκουρλέτης και Τσακαλωτος , αποφάσισαν – προφανώς για να χαϊδέψουν τα αυτιά των λαϊκιστών- να σηκώσουν την παντιέρα της αντίστασης κατά των υπογραφών που οι ίδιοι έχουν βάλει δεσμεύοντας τη χώρα έναντι των δανειστών.

Δεσμεύσεις που αν δεν τηρηθούν η χώρα δεν θα μπορέσει αν κλείσει εγκαίρως της δεύτερη αξιολόγηση και δεν θα προλάβει να βγει στις αγορές πριν την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του τρίτου μνημονίου -τον Ιούνιο του 2018.

Το πιο καταπληκτικό ,όμως, είναι ότι οι δυο υπουργοί διαμαρτύρονται -δήθεν – για την ιδιωτικοποίηση ενός ποσοστού της ΔΕΗ ενώ ανήκουν σε μία κυβέρνηση ο αρχηγός της οποίας μετά από 17 ώρες περήφανης και σκληρής διαπραγμάτευσης αποδέχτηκε την πρόταση Σόιμπλε για την μεταβίβαση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια σε ένα Υπερταμείο (ιδιωτικοποίησης/αξιοποίησης/παραχώρησης).

Ένα Υπερταμείο που σκοπό έχει να μαζέψει χρήματα από την διαχείριση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου ώστε να αποπληρώσει μέρος των δανείων που έχει πάρει η χώρα .

Το χειρότερο: οι κ.κ. Σκουρλέτης και Τσακαλώτος (και οι υπόλοιποι 52 ) τάσσονται υποτίθεται κατά της ιδιωτικοποίησης μέρους της ΔΕΗ η οποία όμως με ταμειακό έλλειμμα μεγαλύτερο από 2 δισ ευρώ είναι παντελώς ανίκανη να κάνει οποιαδήποτε σοβαρή επένδυση στην παραγωγή ενέργειας της χώρας σε μια χρονική συγκυρία που τα εργοστάσια και οι σταθμοί της σε όλη την επικράτεια χρειάζονται επειγόντως εργασίες υποστήριξης και προγράμματα εκσυγχρονισμού για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

Σημειώνεται ότι η – ειδεχθής για τον ΣΥΡΙΖΑ – πώληση του 17% της ΔΕΗ , δεν οδηγεί σε ξένα χέρια την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης ,ούτε δημιουργεί τον κίνδυνο μιας στρατηγικής σημασίας εταιρεία να ελέγχεται από ξένους. Ενώ προσφέρει στην επιχείρηση ζεστό χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορεί να δώσει το ελληνικό δημόσιο για τα επόμενα χρόνια αφού η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας παραμένει τραγική.

Ποιος εξάλλου υπουργός της κυβέρνησης της – πρώτη φορά – Αριστεράς θα δεχόταν να εκταμιεύσει χρήματα για τις επενδύσεις της ΔΕΗ όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες , τα σχολεία δεν έχουν αρκετούς δασκάλους, τα μισά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ , τα μισά λεωφορεία και τα μισά περιπολικά της αστυνομίας είναι ακίνητα από έλλειψη ανταλλακτικών – για να μη μιλήσουμε για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων.
Όταν ,όμως, η υποκρισία ,ο λαϊκισμός και η τυφλή ιδεοληψία παραμένουν στις πρώτες προτεραιότητες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι υπουργοί του θα συνεχίσουν να το παίζουν τζάμπα μάγκες και να πωλούν σανό και επανάσταση στον κόσμο.