Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε κεντρικό θέμα της πολιτικής ζωής την υποτιθέμενη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου δια του καναλάρχη υπουργού της, έρχεται στο φως η διαμάχη φατριών στον κατεξοχήν προπαγανδιστικό της μηχανισμό, την ΕΡΤ. Η εκπαραθύρωση του μέχρι χθες εκλεκτού της από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης και η ανταλλαγή δηλώσεων και επιστολών που την ακολούθησε αποδεικνύει ότι η μάχη εξουσίας στο βασίλειο της προπαγάνδας για τον έλεγχο της ενημέρωσης τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.
Τα υπονοούμενα που αντάλλαξαν το απερχόμενο στέλεχος και ο γενικός διευθυντής αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη σύγκρουση κομματικών μηχανισμών ,υπουργών και υπογείων του Μαξίμου για να ποδηγετήσουν τη ενημέρωση και να επιβάλλουν τη γραμμή και τα στελέχη που τους βολεύουν καλύτερα.Η ανεξάρτητη ,υποτίθεται, κρατική ραδιοτηλεόραση που υποχρεούται να επιτρέπει την ελεύθερη έκφρραση όλων των απόψεων και να αποτελεί τον θεσμικό αντίποδα απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα πειθήνιο όργανο των κυβερνητικών προπαγανδιστικών μηχανισμών, που δεν μπορούν μάλιστα να συνεννοηθούν μεταξύ τους…
Η κυβέρνηση του Σύριζα που μετά το μαύρο της κυβέρνησης Σαμαρά,θα αποκαθιστούσε υποτίθεται την ανεξαρτησία της ΕΡΤ ,στην πράξη τη μετέτρεψε σε κομματικό παραμάγαζο.Επενδύοντας στην αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων, με ένα όργιο αναξιοκρατίας,επιβράβευσε όσους κραύγαζαν περισσότερο,τοποθετώντας κομματικούς φίλους σε όλες τις κρίσιμες θέσεις, με μόνο στόχο να ελέγξει την ενημέρωση.

Το κατάφερε φυσικά αλλά το αποτέλεσμα ήταν να γυρίσουν στην πλάτη στην ΕΡΤ οι θεατές με συνέπεια οι θεαματικότητες ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών να είναι στα τάρταρα.Για να μη μιλήσουμε για το ανύπαρκτο πρόγραμμα με κονσέρβες, παρά τα εκατομμύρια που καταβάλλουν υποχρεωτικά όλοι οι πολίτες,είτε τη βλέπουν είτε όχι.

Αυτή η αναξιόπιστη κυβερνητική προπαγάνδα είναι και το γενικότερο όραμα της κυβέρνησης για το τηλεοπτικό τοπίο. Αυτού του τύπου την ελεγχόμενη ενημέρωση θέλουν να επιβάλλουν με το νόμο έκτρωμα του κ.Παππά. Για αυτό και προβάλλουν ως μόνο τους επιχείρημα τα χρήματα που εισέπραξαν αδιαφορώντας για τη συνταγματική υποχρέωση της πολυφωνίας και της ελεύθερης έκφρασης όλων των απόψεων…

ΤΟ ΒΗΜΑ