Κι αν η αλήθεια δεν εξυπηρετεί το πολιτικό αφήγημά, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…

Την απόφαση της εφημερίδας «Αυγή» να σταματήσει τη συνεργασία της με την Public Issue ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω μηνύματός της στο Twitter η εταιρεία δημοσκοπήσεων στον απόηχο των αρνητικών – για την κυβέρνηση – ευρημάτων που δημοσιεύτηκαν στις αρχές Οκτωβρίου στην κομματική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της επίμαχης δημοσκόπησης της Public Issue το 36% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ το 14% απάντησε ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός αναδείχθηκε με 43% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξης Τσίπρα που προτιμήθηκε από το 23% των ερωτηθέντων.

Eπίσης , το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 45% των πολιτών εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μετά την δημοσίευση της δημοσκόπησης με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα του ( non paper) , το Μαξίμου στράφηκε -εμμέσως πλην σαφώς- εναντίον της Αυγής αλλά και της εταιρείας, σημειώνοντας πως «οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Με λίγα λόγια ,σύμφωνα με το Μαξίμου, καλές είναι οι δημοσκοπήσεις αρκεί να μην βγάζουν συμπεράσματα που αντιτίθενται στην προπαγάνδα τους . Πόσο μάλλον όταν δίνουν ισχυρά όπλα στους αντιπάλους τους να επικρατήσουν έναντι των δικών τους .

Η πληροφορία ότι μετά το κόψιμο της Public Ιssue η «Αυγή» αναζητεί κι είναι διατεθειμένη να πληρώσει «όσο-όσο» εταιρεία δημοσκοπήσεων που θα δίνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και καταλληλότερο για την Πρωθυπουργία τον κ.Τσίπρα δεν επιβεβαιώνεται.

Έτσι κι αλλιώς μετά την τελευταία -παραληρηματικού ύφους- εμφάνιση του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μελετάται από το Μαξίμου να θεωρείται βλασφημία και να πάψει να φιλοξενείται στα έντυπα της Αριστεράς ( Αυγή, Εφημερίδα Συντακτών κλπ ) κάθε ερώτηση δημοσκόπου που θα μπορούσε να συγκρίνει το «παιδί της Siemens» με τον αγνό αγωνιστή των καταλήψεων . Αλλά και αμφισβητεί με οποιοδήποτε τρόπο την εξαιρετικάεπιτυχή διακυβέρνηση και τον ανυπόκριτοενθουσιασμό του κόσμου για τις άριστες και συνεπείςεπιλογές της πρώτη φορά Αριστεράς .

Πλέρια Δημοκρατία.Βοήθειά μας.