Τελικά ζούμε στον μικρόκοσμό μας και ο υπόλοιπος κόσμος μάς γυρίζει την πλάτη. Λογικό άλλωστε –το ίδιο θα κάναμε και εμείς σε ένα κράτος-Μπανανία, εάν είχαμε την τύχη να είμαστε πολίτες ενός δυτικού κράτους.
Κύρια ατζέντα του Μεγάρου Μάξιμου, εξαρχής, υπήρξε η προσπάθεια υποτάξεως και πλήρους έλεγχου των ΜΜΕ –χρησιμοποίησε κάθε δυνατή μέθοδο, ακόμα και τη μετατροπή της ιστορικής (και κομματικής) εφημερίδας «Αυγή» σε νέα «Αυριανή». Θεώρησε (ελλείψει, μάλιστα, κάθε ιδεολογικού προσανατολισμού) ότι θα ήταν πιο εύκολο να κρατηθούν στην εξουσία διά της λάσπης, της προπαγάνδας και του ελέγχου της Δικαιοσύνης και των τραπεζών, παρά διά της εργασίας και της δημιουργίας ενός κράτους που προσανατολίζεται στην ανάπτυξη.
Τα γεγονότα όμως πάντα ξεπερνούν αυτούς που ζουν στο παρελθόν.Ακόμα και ο κ. Βαρδινογιάννης, με τη μικρότερη προσφορά, θα έδινε πολύ περισσότερα για μια άδεια καναλιού που σύμφωνα με τις τεχνολογικές εξελίξεις θα έχει φθίνουσα πορεία κερδών στο μέλλον.
Ξεφεύγοντας από τον μικρόκοσμό μας, η σημαντικότερη είδηση των ημερών για τα ΜΜΕ ήταν η συμφωνία της Google (ακολουθώντας το παράδειγμα της Sony στην ανάπτυξη παράλληλων αγορών) με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, προκειμένου να δημιουργήσει μια τηλεόραση Διαδικτύου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες όπως οι Viacom, η 21st Century Fox και η Disney.Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η ιντερνετική πλατφόρμα θα λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους. Οταν οι παγκόσμιοι κολοσσοί επενδύουν σε επιχειρήσεις τύπου Netflix, προσβλέποντας στο νεανικό κοινό, διαπιστώνει εύκολα κανείς πόσες αυταπάτες έχει η κυβέρνηση ότι θα μπορεί να ελέγξει την ενημέρωση διά των επίγειων τηλεοπτικών σταθμών.
Η κυβέρνησή μας είναι παγιδευμένη στην Ακρόπολή μας και, εκ του αποτελέσματος, τρώει βελανίδια. Φυσικά και δεν θα καταφέρει να ελέγξει τα ΜΜΕ, όπως δεν θα καταφέρει να ελέγξει τις τράπεζες που έχει παραδώσει στους δανειστές μας, αλλά ούτε και τους δικαστές, παρά τις διαρροές και τα παπαγαλάκια. Με δεδομένη τη δέσμευσή μας στους δανειστές, η μόνη κυβέρνηση που θα μπορέσει να πετύχει στην αποστολή της είναι αυτή που θα ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα. Ολα τα άλλα είναι βελανίδια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ