Η ιστορική εφημερίδα «Αυγή», η οποία κάποτε έχαιρε του σεβασμού όλων, πριν από μερικές ημέρες προέβη σε μια απίστευτη μακιαβελική και αντιδημοκρατική ενέργεια. Δηλαδή πρώτη αποκάλυψε δημοσίως το όνομα του ανώτατου δικαστή κατά του οποίου έχει κινηθεί πειθαρχική δίωξη από τον υπουργό της Δικαιοσύνης (αναφερόμενη ταυτόχρονα και σε εντελώς απόκρυφες πτυχές της προσωπικής ζωής του εν λόγω δικαστή)!
Επρόκειτο σίγουρα για μια μεθοδευμένη επιχείρηση ηθικής εξόντωσης του δικαστή (εν όψει των κρίσιμων διασκέψεων του Συμβουλίου Επικρατείας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών)!
Εν όψει αυτής της κατάστασης είναι αναγκαίο να γίνουν οι ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Οι άνθρωποι της «Αυγής» προβαίνοντας σε αυτή την απαράδεκτη επιλογή ξέχασαν την περίφημη συλλογιστική του Καντ που έλεγε «Πράττε έτσι ώστε να χρησιμοποιείς την ανθρωπότητα, τόσο στο πρόσωπό σου, όσο και στο πρόσωπο κάθε άλλου ανθρώπου, πάντα ως σκοπό και ποτέ ως μέσο». Αυτοί όμως χρησιμοποίησαν τη ζωή του δικαστή ως ένα (ταπεινό) μέσο για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοτεινές κομματικές επιδιώξεις!
2. Οι άνθρωποι της «Αυγής» ξέχασαν ότι η απόρρητη ηλεκτρονική επικοινωνία του δικαστή αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο και το Σύνταγμα όπως και η Ποινική Δικονομία (άρθρο 177) απαγορεύουν τη χρήση αυτών των παράνομων αποδεικτικών στοιχείων. Αλλά βεβαίως αυτά τα «ψιλά γράμματα» ήταν αμελητέα μεγέθη για την αριστερή(!) δημοσιογραφική ελίτ.
Ομως είναι προφανές ότι η προσωπική ζωή του δικαστή έπρεπε να υποκλαπεί και να καταρρακωθεί, ώστε να οργανωθεί ένας σαφής εκβιασμός: να εξαναγκαστεί ο δικαστής να δηλώσει αποχή, γιατί ενδεχομένως η ψήφος του για τις τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν αρεστή σε κάποιους!
Και βεβαίως έπρεπε να ελεγχθούν και οι καταγγελίες που έγιναν εναντίον του δικαστή, αλλά «όλως τυχαία» οι καταγγελίες τούτες ήλθαν στο προσκήνιο λίγες ημέρες πριν από την τελική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες!
Το συμπέρασμα; Οι άνθρωποι της «Αυγής» θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τέτοιες ανήθικες πρακτικές οδηγούμαστε σε αυτό που έλεγε ο Σαίξπηρ: «Τhe time is out of joint» («H ζωή έχει ξεχαρβαλωθεί»)!
Ο κ. Γρηγόρης Καλφέλης είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ