Το σύγχρονο γαλλικό έργο στα καλύτερά του: Ο Φλοριάν Ζελέρ (Florian Zeller, 1979), τον οποίο γνωρίσαμε προ διετίας στην Αθήνα από τον Σπύρο Παπαδόπουλο («Μου λες αλήθεια;») και στη συνέχεια απολαύσαμε με τον «Μπαμπά» του Σταμάτη Φασουλή, «επιστρέφει» με μια ακόμα κωμωδία.
nnn
Είναι «Το ψέμα», το οποίο πρόσφατα ανέβηκε στο Μικρό Παλλάς και πραγματεύεται το αιώνιο θέμα της απιστίας.
nnn
Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης (στη φωτογραφία) έπεσαν διάνα που το επέλεξαν: όχι μόνο λόγω του πάντοτε επίκαιρου θέματός του αλλά κυρίως για το πόσο πολύ τους ταιριάζουν οι ρόλοι. Βγαλμένοι από τη ζωή μας, οι ήρωες του «Ψέματος» είναι τελικά πολύ αληθινοί.
nnn
Μαζί τους ο Κώστας Κάππας και η Μυρτώ Αλικάκη.
nnn
Μια γρήγορη και χαριτωμένη κωμωδία, με υπόθεση και χαρακτήρες, που αποδεικνύει την παράλογη φράση «στ’ αλήθεια προτιμώ τα ψέματα…».
nnn
Οσο για τον 37χρονο γάλλο συγγραφέα, αυτή την εποχή κάνει πρεμιέρα το 11ο έργο του με τον τίτλο «Avant de s’envoler» («Πριν χαθείς…») με τον 91χρονο Ρομπέρ Χιρς.
nnn
Πάνω από χίλιες, ναι, χίλιες, υπολογίζονται οι εφετινές θεατρικές παραστάσεις, με ορισμένους να τις υπολογίζουν σε 1.500!
nnn
Μικρής ή μεγάλης διάρκειας, κλασικές ή σύγχρονες, δίνουν την πρεμιέρα τους και περιμένουν το κοινό τους. Αλήθεια, υπάρχει τόσο μεγάλο θεατρικό κοινό;
nnn
Τον Μιχάλη Σουγιούλ ζωντανεύει ο Γιάννης Μπέζος στην παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο…» που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Ακροπόλ.
nnn
Ανατρέχοντας στα χρόνια που μεσουρανούσε στην Αθήνα ο συνθέτης από το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, καταγράφεται μια ολόκληρη εποχή: κυρίως τα μεταπολεμικά χρόνια όπου η δημιουργία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και η διασκέδαση δεν αποτελούσε ενοχή.
nnn
Μια καλοστημένη δουλειά που αποδεικνύει και τις φωνητικές δυνατότητες των ηθοποιών.
nnn
Οσο για τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος έχει τραγουδήσει επί σκηνής και Ζαμπέτα και Τσιτσάνη, ο Σουγιούλ έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο.
nnn
Ηρθε να δει το έργο του στην Αθήνα: ο Τζόρντι Γκαλθεράν παρακολούθησε «Το Δάνειο» προσκεκλημένος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και ενθουσιάστηκε. Στη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου η παράταση συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν –με τον Μιχάλη Οικονόμου και τον Γιάννη Σαρακατσάνη να δίνει ιδέες για… δάνεια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ