Προχθές στη Βουλή ο κ.Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η φορολογική επιβάρυνση των συνεπών και έντιμων νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι πραγματικά μεγάλη και αυτό εγκυμονεί κινδύνους «.

Χθες έτερος υπουργός ο κ.Αλεξιάδης δήλωσε ότι αν δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν το φόρο κληρονομιάς προωθεί ρύθμιση για να παραχωρούν τα ακίνητα στο κράτος! Χθες επίσης έγινε γνωστό από την πρεσβεία μας στη Σόφια ότι κάθε μέρα 12 με 13 έλληνες αποκτούν βουλγαρικό ΑΦΜ ,ενώ γύρω στις 15.000 επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στη γειτονική χώρα για να αποφύγουν προφανώς την υπέρμετρη φορολόγηση.

Δεν χρειαζόταν βέβαια να παραδεχτούν οι υπουργοί αυτό που ζουν οι έλληνες πολίτες και οι επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.Η υπερφορολόγηση έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, καθιστώντας οριακή την επιβίωση των συνεπών επιχειρηματιών και οδηγώντας σε οριακές καταστάσεις χιλιάδες νοικοκυριά.

Η μόνη συνταγή που ξέρει η κυβέρνηση είναι να αυξάνει συνεχώς του φόρους,έμμεσους και άμεσους με συνέπεια να περιορίζεται ασφυκτικά το ήδη πετσοκομμένο διαθέσιμο εισόδημα.Μια συνταγή που όχι μόνο την ανάπτυξη δεν φέρνει αλλά αντιθέτως οδηγεί σε φυγή των επιχειρήσεων.Με ένα φορολογικό καθεστώς που αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι-είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν ψηφιστεί 36 φορολογικοί νόμοι !- κανείς σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται ναέρθει στη χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι όσες επιχειρήσεις μπορούν μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές ενώ όσοι μπορούν, εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Από τη μια μισθοί που δεν καλύπτουν ούτε το ελάχιστο όριο επιβίωσης, από την άλλη υπέρμετρη φορολόγηση ακόμα και για τούς νέους με τα μπλοκάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν για να μη μεταναστεύσουν. Η τέλεια δηλαδή συνταγή καταστροφής. Μισθοί Βουλγαρίας και φόροι Σουηδίας !Κατά τ άλλα βέβαια , την ώρα που η κοινωνία στενάζει,η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πρώτο στόχο της τη μάχη κατά της διαπλοκής με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο…

ΤΟ ΒΗΜΑ