Είναι πέραν κάθε δημοκρατικής λογικής αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης. Πολίτες και δικαστές είναι μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας υπονόμευσης του κύρους της, με πρακτικές,όπως οι εκβιασμοί που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων και διοικητικών δικαστών – και όχι κάποια κόμματα ή βουλευτές – μιλούν ευθέως για «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα «.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με κάποια περιθωριακά δημοσιεύματα , την προβολή τους από την ημιε-επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως, αλλά και την υιοθέτηση τους από τον υπουργό της Δικαιοσύνης.Πού έσπευσε να διατάξει έρευνα για υποκλαπείσες συνομιλίες που άπτονται της προσωπικής ζωής ενός ανώτατου δικαστή. Όλως τυχαίως βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που είναι σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση των προσφυγών για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ένα θέμα που έχει προκαλέσεις μείζονες αντιπαραθέσεις λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ , η κυβέρνηση το έχει θεωρήσει ως το ..μέγιστο επίτευγμα της,ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει σπεύσει να προκαταλάβει την απόφαση της Δικαιοσύνης.Την ώρα που το δικαστήριο κρίνει τη συνταγματικότητα των κυβερνητικών αποφάσεων,με μεθόδους από τα σκοτεινά υπόγεια της παραεξουσίας επιχειρείται ο εκφοβισμός και η στοχοποίηση δικαστών προκειμένου να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές επιλογές .
Πρόκειται όπως καταγγέλλουν και οι ενώσεις των δικαστών για μια » συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, που πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών». Απέναντι σε αυτό το θεσμικό κατήφορο , την προσπάθεια μετατροπής της δικαστικής εξουσίας σε πειθήνιο όργανο της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει κανένα όριο ανοχής.
Είναι μείζον θέμα υπεράσπισης της δημοκρατίας να διαφυλάξουμε τη διάκριση των εξουσιών .Και είναι χρέος του νομικού κόσμου,των πολιτικών και της κοινωνίας των πολιτών να αντιληφθούν που οδηγούν αυτές οι μεθοδεύσεις και να υπερασπίσουν το δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης.

ΤΟ ΒΗΜΑ