Η ανάκριση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα από τα «τέρατα» της Εξεταστικής Επιτροπής υπήρξε άκρως αποκαλυπτική. Ιδιαιτέρως επειδή κατέρριψε τον κατασκευασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ μύθο του υπερδανεισμού των ΜΜΕ…
nnn
Αποκάλυψε συγκεκριμένα ο κεντρικός τραπεζίτης υπό τις ύβρεις των κ.κ. Κασιδιάρη και Νικολόπουλου και τα προστατευτικά προς αυτούς βλέμματα (και «παρεμβάσεις») του κ. Φάμελλου ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΜΜΕ, δηλαδή τα «κόκκινα» δάνεια, είναι στο μισό των αντίστοιχων δανείων όλων των άλλων κλάδων της Οικονομίας. Είναι μικρότερα ακόμα και από αυτά της Ναυτιλίας…
nnn
Αυτός ήταν και ο λόγος της δικαιολογημένης έκρηξης των κ.κ. Λοβέρδου και Βορίδη, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν κατά του κ. Φάμελλου για το στήσιμο της Εξεταστικής. Και όντως όσοι παρακολουθούν από την αρχή τη λειτουργία της Εξεταστικής αντιλαμβάνονται ότι αυτή συγκροτήθηκε με μόνο σκοπό την έκθεση και συκοφάντηση των ΜΜΕ και των ανθρώπων του Τύπου.
nnn
Κατέληξε δε, σε μέσο προαγωγής του φασισμού και ιδιαιτέρως των αυθεντικότερων εκπροσώπων του στην ελληνική πολιτική σκηνή, των κ.κ. Κασιδιάρη και Νικολόπουλου. Θα απολογηθεί ο κ. Φάμελλος για αυτή την ανίερη πολιτική συμμαχία μεταξύ Αριστεράς και Ακροδεξιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όταν ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε το «μυστικό» χαμήλωσαν τα βλέμματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


Πού πάει ο Φίλης;

Επειδή τελευταίως γίνεται πολύς λόγος για τον ανασχηματισμό, με εμφανή πλέον τον «πονοκέφαλο» του Πρωθυπουργού εάν έχει καλύτερους από τους νυν υπουργούς να βάλει στην κυβέρνησή του, σας πληροφορώ ότι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του διαβεβαίωνε τους διψασμένους για να υπουργεία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις ημερομηνίες 16 και 18 Νοεμβρίου. Ηταν τόσο σίγουρος μάλιστα (λέγοντας ότι «ψαρεύει» πληροφορίες από το Μαξίμου) που έλεγε ότι η ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό θα συνδυαστεί με εξαγγελία του Αλ. Τσίπρα για μείωση φορολογικών συντελεστών. Τι ήθελε να το πει το τελευταίο; Ελάχιστοι τον πίστεψαν. Αλλά ο εν λόγω συνεργάτης (που όντως μπαινοβγαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο) προκειμένου να γίνει πιο πειστικός ή για να δείξει ότι ξέρει πρόσωπα και γεγονότα, αποκάλυψε και δύο μετακινήσεις υπουργών στον επερχόμενο ανασχηματισμό, τον οποίο χαρακτήρισε και… ριζικό. Ο Ν. Φίλης μετακινείται από το Παιδείας και αναβαθμίζεται σε πρώτο τη τάξει υπουργό. Δηλαδή γίνεται υπουργός Εσωτερικών. Και ο κ. Π. Κουρουμπλής τι θα απογίνει; κάποιος ρώτησε. Ο πρωθυπουργικός συνεργάτης είχε έτοιμη την απάντησή του: «Στη θέση του Νίκου Φίλη, στο Παιδείας, άλλωστε είναι πιο ήπιος και θρησκευόμενος». Εάν είναι αυτά τα κριτήρια με τα οποία ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει τον ανασχηματισμό (μεταξύ μας, οι πληροφορίες που έχω λένε ότι ακόμα δεν σκέφτηκε τίποτα, ούτε καν πήρε χαρτί και μολύβι για να σβήσει και να γράψει), τότε αντιλαμβάνεστε τι είδους κυβέρνηση μας περιμένει (έστω, όσο καιρό απομένει έως τις εκλογές).


Γιατί χάνει ο Καρανίκας

Και μια και μιλάμε για συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα (τους οποίους ο Πρωθυπουργός δεν αποκαλύπτει πόσοι συνολικά είναι, «ούτε τα ονόματά τους ούτε τις διευθύνσεις τους» που λέει ο λόγος, παρά τις απανωτές ερωτήσεις που κατέθεσε προς τούτο στη Βουλή ο γαλάζιος βουλευτής Α. Κατσανιώτης) πολύ στενοχωρήθηκαν στο Μαξίμου που δεν εξελέγη σύνεδρος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού Ν. Καρανίκας. Αλλά γιατί να στενοχωριούνται; Επειδή είναι σύμβουλος και φίλος του Αλ. Τσίπρα; Και άλλες φορές ο κ. Καρανίκας είχε εκτεθεί και δεν τα κατάφερε. Ούτε καν στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται. Προσχώρησε στην Τοπική Παγκρατίου πριν από τέσσερις μήνες, δεν μιλούσε με κανέναν, και ήθελε να εκλεγεί; Αλλωστε ελάχιστοι τον συμπαθούν και στην κυβέρνηση (για την οίηση που… κουβαλάει συνεχώς μαζί του) και κυρίως στο κόμμα. Για την κοινωνία καλύτερα να μην πω.
Συριζαίκη μάχη για τον σταυρό

Και μια και έγινε λόγος για το Συνέδριο που αρχίζει σήμερα, όσοι ονειρεύονται μάχες και πολιτικές αντιπαραθέσεις μάλλον θα απογοητευθούν. Ο κ. Τσίπρας διαθέτει την πλήρη πλειοψηφία. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους σταυρούς που θα πάρουν τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη. Δηλαδή η μάχη για την πρωτιά θα γίνει ανάμεσα στους κ.κ. Δραγασάκη, Βούτση, Τσακαλώτο, Δούρου και Ν. Παππά. Το τι κάνει τούτες τις ημέρες ο καναλάρχης-υπουργός για να μαζέψει σταυρούς δεν περιγράφεται.


Για… εσχάτη προδοσία

Πολίτης μήνυσε τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση για «εσχάτη προδοσία», επικαλούμενος μάλιστα σχέσεις με τη μασονία και «εβραϊκές παγκόσμιες συνωμοσίες»! Το αίτημα για άρση της ασυλίας του έφτασε στη Βουλή και όπως ήταν επόμενο προκάλεσε θυμηδία μεταξύ των βουλευτών. Με την αφορμή αυτή ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι απαιτείται τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος ως προς τον τρόπο που κατατίθενται οι μηνυτήριες αναφορές για δίωξη κατά μελών της κυβέρνησης. Οπως είπε, «η ουσία της έγκλισης είναι διδακτική για το ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η τάση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, που οδηγεί σε αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές αντιλήψεις με την επίκληση του νόμου». Πάντως από το σύνολο των παρευρισκομένων βουλευτών (176) δεν βρέθηκε ούτε ένας να υπερψηφίσει το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Βούτση. Ολοι το καταψήφισαν. Να που ομονόησαν και σε κάτι.

HeliosPlus