Δυστυχώς οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και κρατούν στα χέρια τους την τύχη της χώρας παραμένουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως παρά το γεγονός ότι με τους ερασιτεχνισμούς και τα καμώματά τους επιβάρυναν τους πολίτες με 85 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, με ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, με νέα βουτιά της χώρας στην ύφεση ενώ παραλίγο να μας οδηγήσουν στη δραχμή.

Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση της χρηματοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ για να αντιληφθεί πόσο βαθιά νυχτωμένοι πολιτικά μύωπες και ιδεοληπτικοί παραμένουν οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να θεωρούν ότι το αδιέξοδο της κυβέρνησης Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015 δεν ήρθε λόγω της καταστροφικής πολιτικής των ….νταουλιών αλλά λόγω κάποιας διεθνούς συνωμοσίας ή του εκβιασμού της ΕΚΤ κατά της Ελλάδας!
Στην χθεσινή, μάλιστα, εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα υπήρξε βουλευτής -πρώην τραπεζικός στο επάγγελμα- ο οποίος ρώτησε τον μάρτυρα γιατί δεν πήρε μέτρα για να σταματήσει τη εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του 2015 , αποδίδοντας κατά κύριο λόγο την μαζική απόσυρση χρημάτων σε κάποιες δηλώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης -όπως του Α. Γεωργιάδη και της Ντόρας Μπακογιάννη!

Για να πάρει-φυσικά – την απάντηση ότι η διαρροή των καταθέσεων δεν οφειλόταν στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης αλλά στην αβεβαιότητα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνηση στον ελληνικό λαό .

Όταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης δηλώνει στην ΕΚΤ ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας ,ότι η ελληνική οικονομία δεν χρειάζεται νέα δάνεια από την ΕΕ κι ότι η Αθήνα συζητάει για διπλό νόμισμα , δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό , ποιος μπορεί να συγκρατήσει την διαρροή καταθέσεων, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Δηλαδή, ακόμη και σήμερα, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι η χώρα έφτασε στο κατώφλι του GREXIT λόγω της καταστροφικής διαπραγμάτευσης Τσίπρα- Βαρουφάκη με τους εταίρους και της λανθασμένης πορείας της οικονομικής πολιτικής του πρώτου επταμήνου διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .
Και εξακολουθούν να αναζητούν σε ξένους παράγοντες τα αίτια του κυβερνητικού αδιεξόδου , μιλώντας ακόμη για εκβιασμούς Ντράγκι και Σόιμπλε! (Θεωρείτε δηλαδή παραμονές του δημοψηφίσματος νόμιμη την ασφυξία της ΕΚΤ σε μία χώρα μέλος; επέμεινε προς τον κ. Στουρνάρα ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.)

Στο ίδιο πνεύμα κυβερνητικοί βουλευτές επιτέθηκαν στον διοικητή της τράπεζας Ελλάδος για τις «πολικές δηλώσεις του υπέρ της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων» για να ακούσουν τον κ.Στουρνάρα να τους προσγειώνει στην πραγματικότητα :

Δεν κάνω πολιτικές δηλώσεις. Δεν ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με την πολιτική. Νοιάζομαι ως διοικητής για τη χώρα και εκφράζω την αγωνία μου .Γιατί εάν δεν προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν θα μπορέσει να κλείσει την αξιολόγηση και να βγει στις αγορές πριν το 2018 που τα χρήματα του προγράμματος ολοκληρώνονται…
Όμως η εξεταστική επιτροπή είχε χτες και άλλη μία ανώμαλή προσγείωση στην αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στουρνάρας απέδειξε με στοιχεία ότι η θεωρία της κυβέρνησης πως τα ΜΜΕ λόγω « σχέσεων διαπλοκής» με τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πήραν μεγαλύτερη δανειοδότηση απ ότι άλλες επιχειρήσεις την εποχή της κρίσης ,δεν ευσταθεί.
Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε στην Επιτροπή πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδος από τον οποίο προκύπτει ότι τα 9 σημαντικότερα και μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας πήραν από το 2010 έως το 2015 περίπου 229 εκ ευρώ δάνεια όταν πριν από την κρίση η δανειοδότησή τους ξεπερνούσε τα 600 εκατομμύρια ευρώ .Επισήμανε επίσης ότι από τα δάνεια των ΜΜΕ μόλις το 25% είναι μη εξυπηρετούμενα ενώ ο μέσος όρος «κόκκινων δανείων» στη χώρα ξεπερνάει το 45% των δανείων.
Υπενθυμίζεται ότι η μικρομεσαία εργολαβική εταιρεία Τοξότης του κ.Καλογρίτσα μόλις τον τελευταίο χρόνο πήρε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ δάνεια από την τράπεζα Αττικής – κάποια από αυτά με εξωφρενικά χαμηλό επιτόκιο .Το επιτόκιο αυτό θα το έδινε κανείς σε εταιρείες σαν την Microsoft, παρατήρησε δηκτικά με σαφές υπονοούμενο ο κ. Στουρνάρας που επενέβη για την αλλαγή διοίκηση στην εν λόγω τράπεζας. Είπατε τίποτα;