Και όμως, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ένιωσε, ίσως για πρώτη φορά, την ανάγκη να… απολογηθεί. Μόνο που επέλεξε λάθος απολογία σε λάθος κοινό. Δεν αισθάνθηκε, βλέπετε, την ανάγκη να απολογηθεί στον λαό για τα δεινά που περνά, για όλα όσα είχε υποσχεθεί και έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Δεν απολογήθηκε για τους φόρους που επέβαλε, που επί πρωθυπουργίας του «τσεκουρώθηκαν» συντάξεις και μισθοί. Που αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, που δεν κράτησε την υπόσχεσή του «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» (και πολλά άλλά), αλλά θέλησε να απολογηθεί στους προσκεκλημένους του δικαστές (φωτογραφία από τη συνάντηση) επειδή άργησε να τους δεχτεί για μία… εβδομάδα: «Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημά σας για συνάντηση εδώ και μία εβδομάδα, αλλά όπως βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν» τους είπε, πράγματι με απολογητικό ύφος. Αυτή ήταν και η πρώτη απολογία που έκανε από τότε που έγινε πρωθυπουργός και την έκανε σε… δικαστές, την ώρα που έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τα φορτηγά ξεφόρτωναν το ένα μετά το άλλο εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά για το νυχτερινό «παρτάκι» των βουλευτών στο πρωθυπουργικό γραφείο.


«Σαν να έκαναν συναλλαγή με την κυβέρνηση»

Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε μόνο λάθος ανθρώπους για να απολογηθεί, αλλά και λάθος χρόνο δεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Τους δέχτηκε ένα 24ωρο μετά την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπώς η συνάντηση έγινε σε μια «ύποπτη χρονική στιγμή» παρατήρησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους δικαστές που από τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα διασφάλισαν, όπως έλεγαν, τις αποδοχές τους, είπε: «Λέγοντας ότι διασφάλισαν τις αποδοχές τους είναι σαν να έκαναν συναλλαγή με την κυβέρνηση». Αναφερόμενος στην κίνηση του κ. Τσίπρα να καλέσει τους δικαστές στο γραφείο του τόνισε: «Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, αυτός που έχει κατηγορηθεί για απειλή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης να αναγορεύεται εγγυητής της».


Ο Λάππας, η Μενεγάκη και ο Καρανίκας…

Αν με ρωτούσατε ποιος έχει αναδειχθεί… star από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ, θα σας έλεγα δίχως κανέναν δισταγμό ο Σπ. Λάππας! Ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ έχει διακριθεί για τη δικανική δεινότητά του και για τη μαχητικότητά του, καθώς είναι το «πρώτο βιολί» μεταξύ των συντρόφων του στην «ανάκριση» του μαρτύρων που συνεχίζουν να παρελαύνουν από την εξεταστική. Και όχι, όπως πολλοί νόμιζαν, ο ταλαντούχος Νίκος Νικολόπουλος που κάνει διάφορες ανεκδιήγητες ερωτήσεις, του στυλ «πόσο στοιχίζουν τα… στρουμφάκια». Αλλωστε ο κ. Νικολόπουλος, από τότε που παραδέχτηκε πως κάνει βόλτες με την Porsche του υπόδικου (για μια σειρά από κακουργήματα) καναλάρχη-εφοπλιστή Γ. Καραγεώργη, κάνει συνεχώς διάφορες περίεργες και άσχετες ερωτήσεις. Αποτέλεσμα; Οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής διαρκούν ώρες. Τώρα, προς τι οι ατέρμονες συνεδριάσεις από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός έχει προεξοφλήσει το πόρισμα –το είπε προσφάτως στην προ ημερησίας διατάξεως: «Σύντομα έρχεται το πόρισμα και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος» –είναι άλλο θέμα.
nnn
Οπως και να έχει, πάντως, ο κ. Λάππας δίνει τον αγώνα του με αμείωτη συνέπεια. Ετσι, όταν ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Α. Λοβέρδος ζήτησε να κληθεί για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του ομίλου Alpha Δ. Κοντομηνάς, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα κατήγγειλε από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη «φωτογραφίζοντας» τον πρώην υπερθεματιστή-κουμπάρο κ. Καλογρίτσα, η πρότασή του προκάλεσε τη σθεναρή αντίδραση του εκ Καρδίτσης ορμώμενου «συριζαίου» βουλευτή, ο οποίος του είπε: «Δεν θα κάνουμε την εκπομπή μας(!) πρωινάδικο»! Μέχρι και ο ίδιος έβαλε τα γέλια, όμως συνέχισε απτόητος: «Ηρθε εδώ για οκτώ ώρες ο κ. Κοντομηνάς. Απάντησε στα πάντα. Αν κρίνει τώρα ότι έχει να πει και άλλα, είναι δικό του θέμα. Αν θέλει να έρθει εδώ να κάνει σόου και να το κάνει πρωινάδικο, η Επιτροπή δεν πρέπει να το επιτρέψει. Ας βγάλει εκατό δελτία Τύπου. Δεν θα μας λέει τώρα εδώ αυτά που λέει» είπε οργισμένος.
nnn
Ο κ. Λοβέρδος όμως το «κλιμάκωσε» εμπλέκοντας και τον διάσημο –λόγω των τηλεοπτικών του προτιμήσεων –πρωθυπουργικό σύμβουλο Ν. Καρανίκα. «Μη μιλάτε για πρωινάδικα. Το Μαξίμου το παρακολουθεί αυτό το πρωινάδικο. Ο Καρανίκας αυτό το πρωινάδικο δεν παρακολουθεί;» φώναξε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ στον κ. Λάππα που μίλησε για ξεπεσμό! Ετσι χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία για τα μέλη της επιτροπής να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αεικίνητο σύμβουλο και προσωπικό φίλο του κ. Τσίπρα. Κρίμα…


Τα 1.200 ευρώ του Καρανίκα

Αλλά ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του κ. Τσίπρα Ν. Καρανίκας δεν έχει ανάγκη από δημοσιότητα. Παρά το γεγονός ότι είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού και με τέτοια ιδιότητα δεν μπορεί να δίνει συνεντεύξεις, φαίνεται πως δεν κρατιέται. Κάντε του ερωτήσεις για τη Μενεγάκη και αμέσως απαντά. Σε μία από τις συνεντεύξεις αυτές αποκάλυψε και τον μισθό του. Εισπράττει 1.200 ευρώ μηνιαίως, όχι για να παρακολουθεί Μενεγάκη, αλλά για να συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό σε θέματα στρατηγικής. Σωθήκαμε.

HeliosPlus