Ενας παλιός μαέστρος της επικοινωνίας έλεγε μετά το πατατράκ Τσίπρα στη ΔΕΘ για τις τηλεοπτικές άδειες το εξής: αν κάποια από τις δύο δημοσιογράφους που ρώτησαν με αγωνία τον εκνευρισμένο Πρωθυπουργό «γιατί κλείνετε τα κανάλια μας και μας απολύετε;» ξαφνικά βούρκωνε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε 5 ποσοστιαίες μονάδες από την εκλογική δύναμή του.
Η περίτεχνα δομημένη πρωθυπουργική εικόνα του συναισθηματικού καλού παιδιού-Ρομπέν των Δασών που τα βάζει δήθεν με τους πλουσίους και προς όφελος των φτωχών γρατσουνίστηκε άγρια στη ΔΕΘ. Θα είχε τσαλακωθεί όμως ανεπανόρθωτα από αυτό το δάκρυ της αδικίας δύο δημοσιογράφων που μένουν αναίτια άνεργες επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε αυθαίρετα ότι τα κανάλια θα είναι τέσσερα, για να μπορεί να ελέγχει την ενημέρωση.
Ο ελληνικός συναισθηματισμός που κράτησε τον κ. Τσίπρα στον αφρό τον Σεπτέμβριο του 2015, παρά την καταστροφική επτάμηνη διακυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς, γυρίζει τώρα μπούμερανγκ για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται πλέον φανερό ότι πίσω από το γλυκό χαμόγελο του συμπαθητικού 40άρη κρύβονται τελικά ο ψυχρός υπολογισμός, τα επικοινωνιακά τρικ για να παρασυρθεί ο κόσμος και η ακόρεστη δίψα για την παραμονή με κάθε κόστος στην εξουσία.
Το στραπατσάρισμα της εικόνας του κ. Τσίπρα συντελείται καθημερινά στην κοινωνία. Από τις πορείες των συνταξιούχων που πίστεψαν στις ψεύτικες υποσχέσεις και διαμαρτύρονται επειδή ακούνε ακόμη και σήμερα τον κ. Κατρούγκαλο να τους κοροϊδεύει. Από την ντροπιαστική ιστορία της πολυμελούς οικογένειας στη Θεσσαλονίκη με πάτερα ανάπηρο και παιδί ΑΜΕΑ που βλέπει να περνάει το σπίτι της «σε χέρια τραπεζίτη». Από την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία ενώ ο υπεύθυνος κ. Πολάκης, αντί να ζητάει συγγνώμη, πουλάει τσαμπουκά και ζητάει και τα ρέστα. Από την προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου απο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος, ενώ έδωσε γη και ύδωρ στον εργολάβο Καλογρίτσα για να στήσει το ΣΥΡΙΖΑ ΤV, ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση τον έκοψε μόλις της ζήτησε μια μικρή διευκόλυνση. Από, από, από…
Και όσο η χώρα θα βυθίζεται στη στασιμότητα, στη διχόνοια και στη μιζέρια από την κυβερνητική ανικανότητα και την παντελή έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση, η αριστερή αντικολλητική επίστρωση, το… τεφλόν του κ. Τσίπρα, θα πάψει να τον προστατεύει. Ακόμη και αυτοί που τον αγάπησαν και τον πίστεψαν έχουν πλέον αρχίσει να τον κατηγορούν και να τον αποδοκιμάζουν. Ολα εδώ πληρώνονται.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ