Ο Γιάννης Καραγεώργης, 65 χρόνων, που δήλωνε εφοπλιστής, έκανε το τελευταίο διάστημα αισθητή την παρουσία του στον χώρο των Media με δύο τρόπους. Πρώτον, αγόραζε διαρκώς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τους οποίους ενέταξε στον Ομιλο Ιδιοκτησίας του, τον Hellas Net, και δεύτερον, διατηρεί φιλία με τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην νεοδημοκράτη, εν συνεχεία με τους ΑΝΕΛ) και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που ασχολείται με τα δάνεια των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων Νίκο Νικολόπουλο (φωτογραφία). Είναι τόσο ισχυρή η φιλία τους που κάνουν μαζί βόλτες στην Πάτρα με την Porsche cabrio του καναλάρχη. Βεβαίως ήρθε κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας. Το πρωί της Πέμπτης άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν τον καναλάρχη-εφοπλιστή, ο οποίος για να γλιτώσει το κελί δήλωσε άρρωστος και νοσηλεύεται τώρα φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας. Της συλλήψεώς του είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος από τις ολλανδικές αρχές για (προσέξτε τις κατηγορίες): απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Εδώ όμως θέλω να σημειώσω και κάτι. Οταν η στήλη αυτή αποκάλυψε τις βόλτες του κ. Νικολόπουλου με τον καναλάρχη και την Porsche του, ο κ. Νικολόπουλος έστειλε μια μακροσκελή επιστολή (την οποία και δημοσίευσα) με την οποία έλεγε ότι τα γράφω όλα αυτά επειδή ζηλεύω που δεν έχω… Porsche. Τώρα ας εξηγήσει (κυρίως στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου μετέχει) τις σχέσεις του με τον κατηγορούμενο και για πλαστογραφία στενό του φίλο εφοπλιστή-καναλάρχη.
Απόβαση στο… ΔΝΤ με Κορεάτη

«Δεν μπορεί, κάτι σημαντικό θα σκαρώσουν αυτοί στην Ουάσιγκτον». Με τη φράση αυτή μου απάντησε κυβερνητικός παράγοντας όταν ζήτησα να μου σχολιάσει το γεγονός ότι η ελληνική αποστολή που θα μετάσχει στην Ετήσια Διάσκεψη του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον μεταξύ 7-9 Οκτωβρίου 2016 είναι η πολυπληθέστερη που έχει υπάρξει ποτέ. Στην πραγματικότητα γίνεται μια ελληνική απόβαση στο ΔΝΤ. Πάρτε χαρτί και μολύβι και μετρήστε: θα βρεθούν στην Ουάσιγκτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα αναχωρήσει την Πέμπτη από την Αθήνα, ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του και δεξί χέρι του υπουργού, η Ελενα Παπαδοπούλου, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών (κόρη του βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλου και μέλος της ομάδας των «53»), ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Θέλετε κι άλλους για Ουάσιγκτον; Μαθαίνω πως θα υπάρχουν ακόμη δύο παρουσίες, οι οποίες σχεδόν έχουν κλειδώσει. Η πρώτη είναι μια συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και ο δεύτερος είναι ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, ο οποίος θα πετάξει από το Λονδίνο για την Ουάσιγκτον, όπως έκανε και τον περασμένο Απρίλιο. Γιατί συνάντηση πλέον του οικονομικού επιτελείου χωρίς τον Κορεάτη δεν γίνεται (μόνον που δεν μας λένε ακόμη την αμοιβή του).
nnn
Η πολυπληθής ελληνική αποστολή προκαλεί εντύπωση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το 2015 ο (πολυπράγμων) Γιάνης Βαρουφάκης είχε μεταβεί με δύο συνεργάτες του στην Ετήσια Διάσκεψη του ΔΝΤ, ενώ το 2014 επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί μόνον από την τότε Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής από την Ουάσιγκτον με προορισμό το Λουξεμβούργο, όπου στις 10 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα διεξαχθεί το Eurogroup. Εκείνη την ημέρα θα μάθουμε εάν η ελληνική αποστολή κατάφερε κάτι εθνικά επωφελές στην έδρα του ΔΝΤ ή απλά πήγε για δημόσιες σχέσεις (ή και για… ταξιδάκι αναψυχής).


Η πρώτη της Περιστέρας στη Λαμία

Κρατώντας το laptop ανά χείρας και ντυμένη λιτά (μαύρο παντελόνι και σακάκι και λευκή μπλούζα) η σύντροφος του Πρωθυπουργού Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα μπήκε βιαστικά (σχεδόν τρέχοντας) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Πληροφορικής. Φαινόταν από την πλαϊνή είσοδο και όχι την κεντρική και φαινόταν τόσο ορεξάτη για μάθημα που μπήκε κατευθείαν στην αίθουσα διδασκαλίας, με τον πρόεδρο του τμήματος Πληροφορικής Γιώργο Σταμούλη να της εξηγεί ότι «δίπλα από την αίθουσα διδασκαλίας είναι και τα εργαστήρια». Με την έλευση της κυρίας Μπαζιάνα στην πανεπιστημιακή κοινότητα Φθιώτιδας, έγιναν αμέσως τα παρακάτω γνωστά: Πρώτον, ότι η επιλογή των διδασκόντων έγινε με αντικειμενικά κριτήρια. Δεύτερον, το πανεπιστήμιο δυσκολεύτηκε πολύ να επιλέξει εφέτος τους καθηγητές του, λόγω πλούσιων βιογραφικών που παρουσίασαν. Τρίτον, συνολικά εφέτος στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θα διδάξουν περίπου 40 καθηγητές. Τέταρτον, προκηρύχθηκαν δύο θέσεις μόνιμων καθηγητών και ότι γύρω στο Πάσχα θα επιλεγούν και θα αρχίσουν να διδάσκουν και πέμπτον, η κυρία Μπαζιάνα θα διδάσκει στο 4ο έτος από το οποίο θα βγουν και οι πρώτοι απόφοιτοι. Οι φοιτητές πάντως την υποδέχθηκαν όπως όλους τους άλλους καθηγητές.


Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η Ελλάδα στην ανεργία. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, τον Ιούνιο, καταγράφονται στην Ελλάδα (23,4%), πράγμα που σημαίνει ότι άνεργοι είναι 1,12 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 19,8% και στις γυναίκες στο 27,8%. Στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν καταγραφεί τον Αύγουστο 21,973 εκατομμύρια άνεργοι και 16,3 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

HeliosPlus