Τελικά μια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι πράγματι οι απολύσεις είναι επιτακτικές ώστε να λειτουργήσει σωστά το ελληνικό δημόσιο.

Τι και αν προσπάθησε η κυρία Φωτίου να μπαλώσει την κατάσταση ισχυριζόμενη ότι τα λεγόμενα της είναι αποσπάσματα ενός αλλού νοήματος και αλλά εννοούσε; Άλλωστε η κάμερα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Δυστυχώς η κυρία Φωτίου δεν είχε το σθένος να εμμείνει στις διαπιστώσεις της και να πράξει έπ’ αυτού.

Την εμπόδιζε προφανώς η νοοτροπία της καρέκλας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να οδηγηθεί στην παραίτηση: είτε διότι δεν συμβαδίζει με το «Δόγμα Τσίπρα» ότι το εκλογικό μας κοινό είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, είτε διότι δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα ώστε να τιμωρήσει αυτούς τους υπαλλήλους που εμποδίζουν την κρατική μηχανή.

Η ευθύνη βαραίνει όμως και την Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ (συμπεριλαμβανόμενων και των σημερινών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που προσποιούνται ότι προήλθαν από παρθενογεννηση).

Το θέμα είναι βέβαια τι μέλλει γενέσθαι. Οι φερέλπιδες εθνοσωτήρες της χώρας να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια απέναντι στην ιερή αγελάδα – συμπεριλαμβανόμενων και των βουλευτών οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να στηρίζουν τους αρχηγούς τους. Σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούν.