Βολικές οι κορώνες περί νεοφιλελευθερισμού που εκτοξεύουν ακόμα και σήμερα οι υπουργοί του Σύριζα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα. Ούτε βέβαια οι κοινοβουλευτικές αλχημείες που επιχειρούν προκειμένου να πειστούν ακόμα και υπουργοί τους για να ψηφίσουν τη μεταφορά στο υπερταμείο δημοσίων επιχειρήσεων, όπως η ΕΥΔΑΠ.

Δυστυχώς για την κυβερνητική πλειοψηφία δεν πείθουν πλέον κανένα οι κατηγορίες περί επάρατου νεοφιλελευθερισμού αφού οι ίδιοι υλοποιούν τις πιο σκληρές δεσμεύσεις από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ,χάρις στο τρίτο μνημόνιο που συμφώνησαν.

Η αναγκαστική μεταφορά στο υπερταμείο του συνόλου σχεδόν της δημόσιας περιουσίας είναι αποτέλεσμα της περιβόητης περυσινής σκληρής διαπραγμάτευσης που οδήγησε τους ευρωπαίους δανειστές να απαιτήσουν εμπράγματες εγγυήσεις για το χρέος μας.Το αν και πότε θα πουληθούν θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας και το αν η κυβέρνηση συνεχίσει τις παλινωδίες της με τον ίδιο ρυθμό.

Και δυστυχώς η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει καμιά αισιοδοξία, παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί ανάπτυξης που έρχεται.Είναι απολύτως χαρακτηριστικά της παράλυσης που επικρατεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες κάθε μήνα οι φορολογικές οφειλές από επιχειρήσεις και ιδιώτες αυξάνονται κατά ένα δις με συνέπεια να φτάσουν από την αρχή του χρόνου τα 7,7 δίς. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 91,5 δίς από 82,6 δις στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Είναι ενδεικτικό επίσης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί ότι έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε 774.000 πολίτες και εκκρεμούν άλλες τόσες! Ενάμισι εκατομμύριο επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολίτες βρίσκονται δηλαδή υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εφορίας γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.Για να μη μιλήσουμε βέβαια για τα κόκκινα δάνεια που συνεχίζουν να αυξάνονται ,οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους…
Ποια ανάπτυξη λοιπόν και με ποιούς. Με τις τράπεζες να περιορίζουν συνεχώς ,την ήδη ασφυκτικά μειωμένη ρευστότητα,με τα χρήματα από ΕΣΠΑ και κοινοτικούς πόρους αναξιοποίητα και με την κυβέρνηση να ασχολείται πώς θα ελέγξει την ενημέρωση και πώς θα προωθήσει τους δικούς της καναλάρχες.Δυατυχώς για τον κ.Τσίπρα το sucess storyτου καταρρέει καθημερινά κάτω από το βάρος της ανικανότητας τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ