Αυτό θα πρέπει να πόνεσε πολύ. Ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (φωτογραφία), υιός του υπερεργολάβου Χρ. Καλογρίτσα, έχασε τα τρία εκατ. ευρώ που έδωσε ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Αλλά ποιος του φταίει; Οταν ακούς παραινέσεις των άλλων μπορεί να χάσεις πέραν της αξιοπρέπειας και λεφτά. Και το χειρότερο, μετά από τέτοια χασούρα να ανακαλύπτεις πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, όπως αναφέρει σε μακροσκελή του επιστολή. Αν θεωρεί ως το χειρότερο που του συνέβη ήταν ότι «με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή και την αξιοπρέπειά μας». Οσοι πόνταραν (τώρα ξέρετε εσείς ποιοι πόνταραν) στο χαρτί Καλογρίτσας), φεύγει από τον διαγωνισμό και… προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ότι θα βρεθεί στα Μέσα Ενημέρωσης. Τέλος, πείτε το βιασύνη, πείτε το συγκίνηση (που έχασε), έκανε στην επιστολή του και ένα ιστορικό λάθος: «Εάν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι» έγραψε. Ο Κένεντι όμως δολοφονήθηκε το 1963. Καλό θα ήταν να προσέχει τις ημερομηνίες και κυρίως τις ιστορικές, αφού θέλει να παραμείνει και στα ΜΜΕ.


Ο Ευκλείδης και οι φεμινίστριες

Αν δεν κινδύνευα να κατηγορηθώ από τους Συριζαίους ως αντιφεμινιστής, θα τολμούσα να πω ότι «όλα τα είχε η Μαριορή…». Σε αυτό παραπέμπει η διάσταση που ανέδειξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος στη συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ για την τοποθέτηση της συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Παπαδόπουλου, Ολγας Χαρίτου (πρώην πρωθυπουργικής συμβούλου του Αλ. Τσίπρα και από την «παρέα της Αίγινας»), στο πενταμελές εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Το θέμα ήγειρε ο Μ. Βαρβιτσιώτης, λέγοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ είμαστε, να βολέψουμε και κανέναν συγγενή –σύζυγο βουλευτή σας».

nnn
Στα πρακτικά δεν καταγράφηκε η αντίδραση του κ. Τσακαλώτου από τα υπουργικά έδρανα, όμως ακούστηκε να του λέει ότι είναι… χυδαίος. Και ξέσπασε καβγάς: «Μιλάτε περί χυδαιότητας εσείς που έχετε εμπαίξει τον ελληνικό λαό και συνεχίζετε να το κάνετε;» του απάντησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν το άφησε να πέσει κάτω. «Παραφέρθηκα όταν είπα ότι είστε χυδαίος, γιατί αυτό που έπρεπε να πω ήταν ότι αυτό που είπατε ήταν χυδαίο». Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Οτι «μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος πρέπει να καταλάβετε ότι οι γυναίκες έχουν δική τους υπόσταση, δεν είναι ούτε του ανδρός ούτε του πατέρα. Και όταν λέτε ότι δεν πρέπει να είναι επειδή είναι γυναίκα, ξεφτιλίζετε όχι τις γυναίκες της Ελλάδας, αλλά και τις γυναίκες του δικού σας κόμματος» είπε, προκαλώντας τις ηχηρές αντιδράσεις των γυναικών βουλευτών της ΝΔ.
nnn
Ομως λίγο αργότερα η βουλευτής της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου θύμισε την υπόθεση με τον σύζυγο της άλλης «γαλάζιας» βουλευτού Νίκης Κεραμέως, ο οποίος ήταν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αποκλείστηκε με «φωτογραφική» διάταξη που έφερε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, δηλώνοντας τότε ότι το ασυμβίβαστο με συζύγους βουλευτών έπρεπε κατά τη γνώμη του να ισχύει παντού. Αμ δε…


Ο διάδοχος του Παπουτσή

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 λήγει η θητεία του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank). Θα μου πείτε, σε έναν χρόνο από τώρα ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Μαθαίνω ωστόσο πως ήδη κάποιοι που είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι για το κυβερνητικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και καλοβλέπουν τη θέση του Παπουτσή στη World Bank κάνουν «κινήσεις κατοχύρωσης προτεραιότητας». Μα γιατί η θέση αυτή είναι τόσο δημοφιλής; Διότι οι ετήσιες καθαρές (αφορολόγητες) αποδοχές του κ. Παπουτσή ανέρχονται στα 211.370 δολάρια ετησίως. Μου μεταφέρουν πως ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση έχει εκφράσει μεταξύ άλλων και η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει υπάρξει σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας στο παρελθόν. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «φυσιολογική διαδοχή», δεδομένης και της κοινής πολιτικής πορείας που έχουν οι κ.κ. Κατσέλη και Παπουτσής. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια υποψηφιότητα δεν θα μπορούσε να ξεσηκώσει αντιδράσεις και σίγουρα όχι εκείνες που ξεσήκωσε η πρόταση Βαρουφάκη να αναλάβει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Ελενα Παναρίτη.


Η συνάντηση του Ν. Παππά

Στον Αθλητικό Ομιλο Νέας Σμύρνης έδωσαν κυριακάτικα ραντεβού οι Νίκος Παππάς και Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο υπουργός-καναλάρχης θυμήθηκε τον παλαιό σύντροφό του που είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και αποχωρώντας από την πολιτική κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις επιλογές της. Θέλησαν να τα πουν, μακριά από δημοσιογράφους και κανάλια, μπροστά από το γήπεδο του τένις. Τι έλεγαν, άγνωστο. Ισως επειδή ο κ. Σακελλαρίδης έμεινε χωρίς δουλειά, ή πάλι ίσως ήθελε να ακούσει από τον κ. Παππά πώς κλείνουν τα κανάλια.
Διαψεύσεις
Μετάνιωσε (προφανώς) για ό,τι δήλωσε περί Εκκλησίας (ή το πιθανότερο να άκουσε κατσάδα) και ζήτησε επιτακτικά να κατέβει η σχετική είδηση από το site απειλώντας ότι «αν δεν αποσυρθεί η είδηση θα βγάλω διάψευση ότι ουδέποτε μίλησα με συγκεκριμένο δημοσιογράφο». Κύριε υπουργέ, οι διαψεύσεις είναι για να επιβεβαιώνουν τα γεγονότα.

HeliosPlus